Valitusvirret

-Valituksia, valituksia, valituksia! Tämä kansa ei osaa enää muuta kuin valittaa!

Näin puuskahti hyvinvoivalta näyttävä tuomari Suominen ensimmäisessä Suomisen perheestä kertovassa elokuvassa tultuaan kotiin virastossa viettämänsä raskaan työpäivän jälkeen. Nyt näyttää siltä, että kansa ei valita, mutta oikeistopoliitikot ja elinkeinoelämän johtajat valittavat sitäkin enemmän.

Kysehän on tietenkin pääministeri Sanna Marinin puheista, joista on valitettu kohta viikko putkeen. Marin kysyi, miksi kannattava tehdas lopetetaan ja mietti myös, onko irtisanominen Suomessa liian helppoa. Tällainen puhe koetaan niin vaaralliseksi luokkataistelu- ja vallankumouspuheeksi, että siitä valittamaan on valjastettu opposition lisäksi suunnilleen koko talouselämän johto.

Näiden valitusvirsien mukaan Suomi on yrityksille verohelvetti, ja siihen päälle Marin on kuulemma vaatimassa vielä kuuden tunnin työpäivää. On turha kertoa, että se kuuden tunnin työpäivä on yhden puolueen pitkän aikavälin tavoite, jonka toteuttaminen ei ole nyt ajankohtaista. On turha kertoa, että yritysten veroja on laskettu viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana monta kertaa ja että yrityksiä on tuettu 22 miljardilla eurolla. Nyt hallitus on laskemassa teollisuuden sähköveron EU:n minimiin, mutta sekin sivuutetaan.

Viime vaalikaudella hallitus ajoi läpi kiky-sopimuksen, joka oli noin kahden miljardin euron tulonsiirto palkansaajilta yrityksille ja elinkeinoelämälle. Sen seurauksena työvoiman kustannukset Suomessa laskivat, kun ne kilpailijamaissa nousivat. Sitä edellisellä hallituskaudella yhteisöveroa laskettiin lähes miljardilla eurolla ja sitä edellisellä poistettiin työnantajan Kela-maksu.

Mutta eihän tämä riitä, sillä Suomi on Kreikan ja Pohjois-Korean tiellä, kuten Keskon pääjohtaja julisti Joensuussa käydessään. Karjalaisen juttu on maksumuurin takana, mutta voin referoida sen verran, että pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan sosialismi on viety Suomessa pidemmälle kuin missään muualla maailmassa Pohjois-Koreaa lukuun ottamatta.

Jutussa väitetään, että julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on 60 prosenttia. Tämä väitehän on moneen kertaan todettu vääräksi, ja Julkisen sanan neuvosto on antanut väitteen esittämisestä langettavan päätöksen jo vuonna 2014. Osuus bruttokansantuotteesta on ihan eri asia kuin suhde bruttokansantuotteeseen. Oikeasti julkisen sektorin osuus on 21 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Mutta ei haittaa, sillä padot ovat murtuneet ja nyt saa parkua ja valittaa Suomen kurjuutta sosialistihallituksen kynsissä. Hallituksen suosiosta päätellen kansalla ei ole kuitenkaan isommin valittamista, vaan sen mielestä hallitus tekee inhimillistä politiikkaa. Tämä on niin väärin, että edes väärien tietojen levittämistä ei kaihdeta. Kuten viime lauantaina sanoin, niin hyökkäys näyttää olevan täysin harkittu.

Siihen hyökkäykseen osallistuu kukin kykyjensä mukaan, eivätkä kaikkien kyvyt ole hääppöiset. Kun Marin ihmetteli viikonlopun aikana käytyä somekeskustelua, niin sitäkään hän ei olisi saanut tehdä. Vastaukset olivat jopa tätä luokkaa:

Suomen elinkeinoelämä ja oppositiopolitiikka näyttävät olevan valitusvirsien veisaajien käsissä. Pitäisikö heille antaa koko maakin johdettavaksi? Hehän johtivat maata viime vaalikauden, ja niitä jälkiä siivotaan vieläkin.

Kuva: Sira Moksi

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (84)
 1. Ahti Granat
  1.9.2020, 08:52

  Mellolan Patukin oli Akselin käytöksestä näreisään. Taisi puhista jotain siihen suuntaan, että “se on sitä punahenkee, sano”. Näitä paheksuvia patuja riittää edelleen.

  1. Lea Bäckman
   1.9.2020, 18:37

   Mitä enemmän porvarileiri paheksuu Marinin upeaa hallitusta, sitä enemmän Suomen kansa tykkää Marinista ja hänen loistavasta hallintotavastaan! Yes!

   Sanna Marin, Suomen tuleva presidentti!

   1. Hannu Tomppo
    1.9.2020, 20:04

    Joo olen samaa mieltä Lean kanssa. Meillä pitkästä aikaa ihmisen kannalta hyvä hallitus ja hyvä presidenttiehdokas pitkään aikaan . No jos ei ihan vielä ehdokas niin jonkin ajan kuluttua. Ainahan on väärä, että valta turmelee hyvänkin ehdokkaan. Meillä Suomessa on esimerkkejä Lipponen nyt ainakin. Luuli olleensa jumalasta seuraava.

   2. Antero Pönni
    2.9.2020, 15:23

    Katsotaan onko Sanna ehdolla pressaksi kymmenen vuoden päästä. Vuoden 2023 Eduskuntavaaleissa tapahtunee opposition ja EKn kauhistus, Demareista tulee jälleen pääministeripuolue neljäksi seuraavaksi vuodeksi eteenpäin.
    Senpä takia sieltä suunnalta kuuluu jatkuvaa räkytystä.

  2. Sahanomistaja Mellola halusi pelastaa yhden kuolemaan tuomitun “punikin” sen takia kun hän oli hyvä sahuri. Hän puhui oikeuden puheenjohtajalle,että jos “jättäisitte sen kuolemaan tuomitsematta,tappaa hänet sitten myöhemmin.” Jotenkin näin se mini. Ahti kysytään Toivasen, Veijolta hänhän voitti muistikilpailun Väinö Linnan kirjan Täällä Pohjantähden allakilpailun.

 2. Kari Miettinen
  1.9.2020, 08:52

  Tuo Mäkelä on kyllä aivan omassa luokassaan noilla kommenteillaan!

  1. Mika Pajari
   1.9.2020, 09:21

   Pikku Janilla ei ole kanttia sanoa samaa kasvotusten Marini kanssa. Kertoo paljon Jani-pikkuisen keskenkasvuisuudesta ja uhmaiästä.

  2. on ne muutkin. kaikilla aivan kauhia hinku päästä intternetiin kertomaan, ettei heillä ole mitään oikeaa asiaa.

   kansan syvät rivit ovat kieltämättä saaneet näköisensä edustajat 🙂

  3. Nollatunti ukko
   1.9.2020, 12:04

   Persuilla ei luulisi olevan varaa puhua uhriutumisesta yhtään mitään. Ai niin, hehän kääntävät kaiken ylösalaisin. Heitä vainotaan mediassa. Heillä ei ole sananvapautta. Heitä maalitetaan. He saavat pelätä äärivasemmiston väkivallantekoja. Oikeasti ovat äärimmäisen älykkäitä ja korrekteja. Länsimaisen sivistyksen huipentuma on viisas perussuomalainen parlamentaarikko. Muut puolueet voisi ja pitäisikin kieltää ja niiden kannattajat lähettää pelkällä menolipulla astronautteina avaruuteen. Tämmöistä tajunnanvirtaa tällä kertaa. Jani Mäkelä olisi sopiva persujen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Edustaa mainiosti puolueensa arvoja ja ajatusmaailmaa, sekä näyttää somessa aivan avoimesti tyhmyytensä ja moukkamaisuutensa.

  4. Jukka-Tapio Jormanainen
   1.9.2020, 16:24

   Jani Mäkelän tässä pitäisi kasvaa.

   1. Ja mieluimmin ulos eduskunnasta!

Kommentointi suljettu.