Kissa on pöydällä

Kun Korkein oikeus eilen päätti lakkauttaa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL), niin uutisissakin natseja uskallettiin sanoa natseiksi. Korkeimman oikeuden ratkaisu on selkeä. PVL-ryhmittymä on väkivaltainen, kansallissosialistinen toiminta on vastoin Suomen kansanvaltaisia periaatteita ja perusoikeuksia ja PVL:n toiminta on ollut myös rikoslaissa kriminalisoitua kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Tämä päätös on lopullinen, ja hyvä niin. Paljon on kuitenkin vielä selvittämättä järjestön yhteyksistä sellaisiin muihin toimijoihin kuin Kansallismielisten liittouma, Suomen Sisu ja Perussuomalaiset. Tätä asiaa valotti viimeinkin myös Iltalehti ansiokkaassa artikkelissaan. Yhteydet eri järjestöjen välillä ovat kiistattomat, ja se on ollut jokaisen katsomaan halukkaan nähtävissä jo kauan. Voi sanoa Reija Härkösen tavoin, että perussuomalaiset on äärioikeistopuolue.

Tätä ei moni halua uskoa. Moni ei edes tiedä, sillä yhä vieläkin kuvitellaan puolueen olevan pienen ihmisen asialla. Tosiasiassa se on talous- ja sosiaalipoliittisilta arvoiltaan niin oikealla kuin olla voi. Perussuomalaiset yhdessä kokoomuksen kanssa vastustavat toimeentulotukeen annettavaa 75 euron koronakorotusta, ja eilen eduskunnassa jonkun perussuomalaisen välihuudon mukaan korotus menee kuitenkin Sorbukseen. Asiasta kertoi Veronika Honkasalo Facebookissa.

Se siitä köyhien asialla olemisesta. Toivottavasti asia valkenee viimein niillekin, jotka kuvittelevat suomalaisten saavan lisää toimeentulotukea sitten, kun maahanmuuttajista on päästy eroon.

Nyt odottelen monien muiden tavoin Jussi Halla-ahon selityksiä äärioikeistoyhteyksistä. Sitähän tässä on odoteltu jo vuosikausia, mutta niitä ei ole saatu. Toivottavasti nyt saadaan muutakin kuin kategorista kiistämistä, vähättelyä ja ivallista whataboutismia. En tosin laske hirveästi sen varaan, sillä eilen Jussi Halla-aho näytti menettävän sosiaalisessa mediassa hermonsa tapaus Vähäkainun takia:

Selvälle trollille tietysti voi vastata mitä tahansa, mutta ei tämä asiapoliitikon viiltävän terävää argumentointia ole. Vielä ikävämpi oli vastaus asialliseen kysymykseen kouluväkivallasta keskustelussa, jonka Halla-aho itse aloitti:

Tällä keisarilla ei ole vaatteita, vaikka hänen on jo vuosia julistettu muuttuneen salonkikelpoiseksi. Ei ole, vaan hän on yhä se sama bloggaaja, joka takavuosina näki ympärillään palavia ghettoja ja joka yhä vastaa ivallisesti asiallisiin kysymyksiin. Hänestä oli viime eduskuntavaaleissa vähällä tulla hallituksen muodostaja.

En siis odota asiallisia vastauksia myöskään Iltalehden artikkelin herättämiin kysymyksiin. Halla-aho ei ole vielä sanonut mitään, mutta osviittaa antanee jo uskollisen lakeijan ensimmäinen kommentti:

Niinpä niin, puhutaan jostain muusta. Puhutaan taksikuiteista, fillarikommunisteista, antifasta ja ennen kaikkea tietysti maahanmuutosta, kunhan ei vahingossakaan puhuta mitään joidenkin puolueen jäsenten suorista ja joidenkin kansanedustajien välillisistä natsiyhteyksistä. Niin puhutaan, jos annetaan puhua ja tyydytään siihen ihan entiseen tapaan. Toivottavasti ei tyydytä enää nyt, kun kissa on nostettu pöydälle.

***

Jos teillä ei ole mitään sanottavaa, niin älkää tulko sanomaan sitä tänne.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (57)
 1. Jussi Halla-aho täyttää ensi vuoden huhtikuussa 50 vuotta eli pääsee ns. miehen ikään, mutta käyttäytyy ainakin sosiaalisessa mediassa kuin alaikäinen pojankloppi ja tästä miehestä jotkut toivovat pääministeriä.

  1. Pikemminkin kuin taapero hiekkalaatikolla, joka haukkuu kakkapyllyksi ja lyö muovilapiolla kun asiat eivät mene mielensä mukaan

  2. Takavuosinahan lähetettiin kansanedustajille torkkupeittoja, nyt voisi lähettää Halla-aholle hiekkaleluja.

   1. Tutteja.

  3. Ritu Ripeä
   23.9.2020, 15:11

   Olenkin pitänyt Hall’ahoa kehittymättäkö kloppina. Viisastuneeko kun vanhenee?

   1. Mikko Rintasaari
    23.9.2020, 22:37

    Ei viisastu. Jos on viiskymppisenä tuommoinen ei asiat siitä ainakaan parane.

    1. Nollatunti ukko
     24.9.2020, 00:24

     Samanlaisiahan miltei koko persujen eduskuntaryhmä on. Käyttäytyvät kuin 14-vuotiaat tarkkailuluokkalaiset.

 2. Virva Itäranta
  23.9.2020, 10:36

  Itsekin hämmästyin Iltapahkan perussuomalaisten natsiyhteydet nippuun kokoavasta artikkelista. Onko tuuli lopulta kääntynyt? Ainakin nyt oli jo aika. Murhayritys on vakava asia.

  Juuri mietin kansakuntamme tilaa. Meillä on tähän asti sallittu Suomen toiseksi suurimman puolueen todennetut natsiyhteydet, ministerikuvien ampumiset kesäleirillä, natsitapahtumiin osallistuminen, persupoliitikkojen avoimen rasistiset ulostulot eduskunnassa ja eri medioissa, nimittely ja maalittaminen.

  Joko nyt tuli loppu pahalaisen hyysäämiselle?

Kommentointi suljettu.