Hallituksen vika

Nykyisin näyttäisi olevan liikkeellä liikaa informaatiota, mutta liian vähän oikeaa tietoa. Informaatiovirrasta voi jokainen poimia itselleen mieluisia asioita, ja kun oikeaa tietoa puuttuu, niin ne asiat nielaistaan sellaisenaan. Syntyy mediakohu, ja pahinta on, että media ihan liian usein sitten uutisoi sen kohun sellaisenaan. Joskus se jopa synnyttää sen itse.

Näin kävi, kun Helsingin Sanomat kertoi pääasiassa maahanmuuttajataustaisista koostuvasta satapäisestä nuorisojengistä. Ei ole yhtenäistä jengiä, vaan ainoastaan rikoksiin syyllistyviä nuoria, joista osa on maahanmuuttajataustaisia. Tämä tieto ei enää tavoita niitä, joille sopi mainiosti virheellinen uutinen. Heidän mielestään vika on maahanmuutossa ja erityisesti nykyisen hallituksen maahanmuuttopolitiikassa.

Sopivasti tämän kohun aikana Jussi Halla-aho ilmoitti halukkuutensa Helsingin pormestariksi tavoitteenaan monikulttuurin poistaminen Helsingistä.

Tämä perussuomalaisten videolta otettu pysäytyskuva naurattaa niitä, jotka tuntevat Helsingin historiaa. Halla-aho poseeraa taustallaan Senaatintori, jota monikulttuurisempaa paikkaa on vaikea kuvitella. Helsinki on aina ollut monikulttuurinen ja sellaisena se tulee aina pysymään. Jos joku haluaa suljetun pääkaupungin, niin siihenkin kyllä löytyy maailmalta malleja.

Mutta se ei haittaa. Tänäänkin minulle kerrottiin somessa, että maahanmuuttajat ovat pilanneet Helsingin. Lisäksi minua on neuvottu laskeutumaan uuninpankolta ja menemään Helsinkiin katsomaan omin silmin. Vietin siellä viimeksi melkein viikon elokuussa, ja ainoa tapaamani häirikkö oli lähtöaamuna rautatieasemalla sönköttävä juopunut kantasuomalainen. Hän yritti kertoa kaikille maahanmuuttajien saamista suurista tuista, joille tulee loppu sitten, kun perussuomalaiset ottavat vallan. Sitten hänkin saa enemmän tukia.

Häntä ei ollut tavoittanut oikea tieto maahanmuuttajien saamista tuista, kuten ei isoa osaa muistakaan kansalaisista.

Toinen oikea tieto ei ole tavoittanut keskustan Lapin piiriä, joka vaatii perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun eroa liian tiukkojen matkailurajoitusten takia. Vaarassa on koko Lapin matkailu, ja se on hallituksen ja erityisesti Kiurun vika. On totta, että Lapin matkailulla on nyt vaikeaa, mutta se ei johdu Suomen asettamista rajoituksista. Se johtuu muiden maiden kansalaisilleen asettamista matkailurajoituksista. Iso-Britannia on käytännössä kieltänyt maasta matkustamisen ja monet muut maat seuraavat perässä.

Ulkomaalaiset tilauslentoyhtiöt ovat lopettaneet lentämisen Lappiin kysynnän puutteen takia, eivät Suomen asettamien rajoitusten takia. Mutta se ei haittaa, sillä nyt uutisoidaan vain Lapin piirin esittämästä erovaatimuksesta. Iltapäivälehtien politiikan toimittajat kertovat varmaan kohta tuttuun tapaansa hallituksen horjumisesta.

Kaikesta päätellen meillä on ihan kelvoton hallitus, joka on tehnyt pääkaupungista monikulttuurisen ja monikielisen, ja nyt se aikoo tuhota Lapin matkailun. Tosin WHO:n pääjohtaja kehui Suomea ja pääministeri Sanna Marinia koronatilanteen hienosta hoidosta, mutta sitä ei kovin laajasti ole uutisoitu. Saattaisi mennä hyvä syyttely pilalle.

puheenaiheet yhteiskunta
Kommentit (71)
 1. Poliittisesti koditon
  15.11.2020, 18:21

  Toivoisin että helsingin sanomien manipuloimat tilastotiedot alaikäisten väkivallan vähentymisestä oikaistaisiin ja kerrottaisiin totuudenmukaisesti että henki- ja seksuaalirikokset ovat lukumääräisesti lisääntyneet hälyttävästi ja raaistuneet.

  1. Tatu Itkonen
   15.11.2020, 19:02

   Mihin tilastotietoihin perustat väitteesi? Vai onko käsityksesi pelkkää mutuilua? Yksittäistapaukset esim. lähipiirissä eivät riitä saamaan riittävää käsitystä kokonaisuudesta.

   1. äimänkäki
    16.11.2020, 06:09

    Poliisihallitus tilastoi. 2018 alle viisitoistavuotiaat tekivät rikoksia 8 745. 2019 samassa ikäryhmässä tehtiin 11 136 rikosta. Nousua pukkaa. Tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä ovat tehneet 8 687 rikosta.

    1. Laskukoulu.fi
     16.11.2020, 10:17

     Eli seuraavan kahden kuukauden aikana saman ikäryhmän pitäisi tehdä 2449 rikosta että tilastollisesti rikokset olisivat joko edellisvuoden tasalla tai jopa lisääntyneet. Eli nousua ei pukkaa edellisvuodelta.

     1. äimänkäki
      16.11.2020, 16:17

      Aika näyttää pukkaako “kasvua”. En ole ennustaja, katson numeroita ja numeroita vain ne näyttävät monen mielestä olevankin. Minä näen noissa yli kymmenentuhatta uhria. Olisi hyvä kuulla heidänkin näkemyksiänsä. Usein tuhotaan myös läheisten elämä, joten uhrimäärä voi olla monikertainen. Mutta kun nollatoleranssia vaaditaan vain “vihapuheelle”. Siksi uhrien kohtaloista pitää olla hiljaa. Ja sitä “suvaitsevaisuutta” riittää enimmäkseen siihen päivämäärään saakka kunnes joudutaan uhriksi. Silloin on hyvä muistaa että olet vain numero tilastoissa jossa “laskua pukkaa” ja kaikki on hyvin.

      1. Ei ole läheskään välttämättä olemassa kymmentätuhatta uhria, sillä monessa rikoksessa voi olla useampi syytetty. Tämä ei poista sitä että rikokset pitäisi saada nollaan, mutta niin kauan kuin homo sapiens planeetalla tallustaa ei tällaista ideaalitilannetta tulla näkemään.

       1. äimänkäki
        17.11.2020, 06:25

        Kyllä on, riippuen montako vuotta katsotaan. Poliisihallitus tilastoi rikokset per kappale eikä uhrin asemaa helpota yhtään jos tekijöitä on useampi. Rikoksella on aina myös kärsijä eli uhri. Voidaan tietenkin vähätellä, katsoa isoa kuvaa ja seurata trendejä, tanssahdella aurinkoisilla kukkaniityillä ongelmia löytämättä, tai etsiä syyllisiä jostain muualta kuin rikoksen tekijöistä, poistaa ongelmat poistamalla ongelman kertoja kuten työelämässä toimitaan, mutta ongelmien ratkaisuksi niistä ei ole.

        Ongelman ratkaisu alkaa tunnistamalla ongelma, siitä avoimesti puhumalla, siitä mitään salaamatta ja sitä millään tavalla muuttamatta.

        1. Ongelma on kyllä tunnisttu. Ongelma ovat nyt myös ne joille ongelman ratkaisuksi eivät kelpaa kuin epähumaanit toimet ja muistutus ja se että he ovat päättäneet pitää maahanmuuttajia “ikuisina maahanmuuttajien tyyliin Der Ewige Jude” ja suhtautuvat maahanmuuttajiin rasistisesti erotellen sekä paisuttelelevat ongelmia luoden tahallaan mielikuvia asioiden riistäytymisestä käsistä. Kuitenkin on tausta ettei Suomeen suuntautuvalla humanitäärisen maahanmuutolla ajauduta missään tapauksessa niihin lukuihin joihin nämä epähumaanit väittävät ajauduttavan. Ja työperäinen maahanmuuttohan ei heille kuulema ole mikään ongelma , näinhän he aina silloin väittävät kun joku kysyy keitä maahanmuuttajia he pitävät “haittamaahanmuutajina”. Sekopäistä siinä on että taas seuraavana päivänä he vastustavat kaikkea maahanmuuttoa, kannattajia kiihottaakeen. Nyt sitten ollaan päädytty saivartelemaan tilastoilla ja unohdetaan se kuinka tilastoja pitää tulkita oikein ja tulkitaan niitä vääristelleen omiin tarpeisiin. Jos trendi on laskeva niin se on laskeva, ja jos hetkellinen kehitys on nouseva, niin se ei suoraan merkitse trendin muuttumista. Pösilöimmät puhuvat sitten miljoonista maahanmuuttajista ihan vaan kiihottaakseen vielä pösilömpiä ja saadakseen heidät pelkäämään.

         Näille pelon lietsojille, kertokaa nyt edes lukuina niiden maahanmuuttajien vuosittainen määrä, jotka ovat tulleet Suomeen eivätkä teidän mielestänne koskaan tee tai tule tekemään töitä Suomessa. Entä montako sellaista maahanmuuttajaa olisi mielestänne nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla tulossa vuosittain vaikka seuraavien kymmenen vuoden aikana.
         Kun vastaatte siihen noihin rehellisesti, niin huomaatte itsekin liioittelevanan asioita raskaasti. Ja mitä jää jäljelle, rasismi!

         Ne jotka ovat humaaneja ymmärtävät että ihmiset tarvitsevat myös turvapaikkoja ja Suomikin on sitoutunut ottamaan heitä vastaan. Ottamalla vastaan kiintiöpakolaisia Suomi täyttää kansainvälisiä velvoitteitaan ja kykenee ottamaan pakolaisia vastaan hallitummin ja huolehtimaan myös pakolaisten kotouttumisesta. Kotoutumista ei edistä se että vihapuheella syrjitään Suomeen kotoutuvia pakolaisia ja keksitään kaikenlaisia mahdollisia syitä heidän kotoumisensa estämiseksi. Ymmärrän kyllä että ihmiset jakautuvat humaaneihin ja epähumaaneihin, mutta aina en ymmärrä kuinka epähumaaneja nuo epähumaanit voivatkaan olla, enkä missään nimessä hyväksy heidän epähumaaniuttaan joka voi mennä ties mihin äärimmäisyyksiin ja sen historia on opettanut.

         Kun paljon puhutaan erilaisista ääripäistä, niin eräitä ääripäitä ovat humaanit ja epähumaanit. Kumpaan päähän sinä kuulut?

  2. Tästä löytyy sensuroimatonta tilastotietoa. Isossa kuvassa nuorten rikokset on laskusuunnassa. Jos nyt on yhtenä vuonna ollut nousua, siitä ei voi vielä vetää trendiä, koska vuosien välillä on eroja. Tänä vuonna korona on ollut erityinen poikkeama. Ensi vuonna nähdään, onko tässä trendi vai oliko syynä vain korona.

   https://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2018/nuorten-miesten-rikollisuus-on-laskussa/

  3. ihan ensi töikseen poliittisesti koditon voisi todistaa kyseiset manipuloinnit.

   näin hän tekisikin, mikäli hanellä todisteita olisi. mutta mikäs siinä, kun mutuilukin riittää.

   persuilun maksimointia.

  4. Mielenkiintoista miten nimimerkkisi on poliittisesti koditon, mutta kantasi aina perussuomalaisten ajatuksia.

   No se on sivuseikka. Kysynkin, että mistä tiedät tilastot manipuloiduiksi, ja onko sinulla tarjota lähteitä luotettavampiin?

  5. Jos jotain tekisin häiriökäyttäytymisen laajenemisen ehkäisemiseksi, niin puuttuisin eräiden kansanedustajien (PS) ja edustajien (PS) käytökseen sosiaalisessa mediassa ja muualalkin. He ovat erittäin huono esimerkki sellaiselle nuorelle jolla on muutenkin vaikeuksia sopeutua yhteiskuntaan ja kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi. Perussuomalaisten harrastama vihapuhe on varmasti ainakin yksi tekijä nuorten tekojen raaistumisessa ja se näkyy sekä niissä joihin vihapuhe kohdistuu että niistä joita se kiihottaa. Voi sanoa että persut saavat sitä tilaavat. Trumpilais-perussuomalainen retoriikka ei ole omiaan vähentämään ongelmia ja se on hyvä pitää mielessä.

   Ei nuorten tilanne ole kuitenkaan karannut käsistä, mutta aikuisten huonoon esimerkkiin kannattaisi puutua välittömästi ennen kuin on myöhäistä. Onneksi kuitenkin yleensä sivistyneet nuoret osaavat olla ottamatta mallia huonosti käyttäytyvistä aikuisista, vaikka osa nuorista ei osaisikaan. Nuoret tarvitsevat ja ansaitseva aikuisilta ennen kaikkea hyviä esimerkkejä, välittämistä ja tukea, eivät huonoa esimerkkiä ja syrjintää.

   1. AKK, osuvia ajatuksia. Maailma on lapsille sellainen, jollaiseksi me aikuiset ihmiset sen teemme. Sukupolvesta toiselle siirtyvä jälki. Jokainen aikuinen kantakoon vastuun omasta jäljestään.

   2. Kun persuedustajat syytävät suustaan ja internetiin vihapuhetta, tarttuuhan se käytös. Tarttuu jopa niin, että vasara kopsahtaa välillä omiinkin.

    Hakematta tulee mieleen, että varakas kantasuomalainen oikeistopoliitikko voi kyllä kaveriensa suojeluksessa käyttäytyä törkeästi, mutta kun näin tekee pieni joukko juurettomia nuoria, nousee setien parvesta valtava ulina.

    En tiedä, mikseivät nämä henkilöt käytä vaikutusvaltaansa HYVÄN edistämiseen. Onko saatanan kelkassa niin paljon hauskempaa?

    Enkä edes ole uskovainen, mutta on mahdotonta välttää tätä mieli- ja kielikuvaa.

   3. Tämäpä hyvinkin. Miksi kotoutua jos on huutajien mielestä aina ja ikuisesti nönnönnöönnen polven maahanmuuttaja eikä ikinä suomalainen vaikka mitä tekisi?

 2. “Häntä ei ollut tavoittanut oikea tieto maahanmuuttajien saamista tuista, kuten ei isoa osaa muistakaan kansalaisista.”
  Ei ilmeisesti myöskään oikea tieto perussuomalaisten sosiaalipolitiikasta. Perussuomalaisten mielestä myös kantasuomalaisten tukia pitäisi leikata kovalla kädellä.

Kommentointi suljettu.