Viisastumista odotellessa

Eilen toivoin optimistisesti Jussi Halla-ahon miettivän puolueensa tulevia linjauksia, koska nykyinen, Donald Trumpilta kopioitu toimintamalli on tullut tiensä päähän. Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, että ainakaan ihan heti ei muutoksia ole odotettavissa. Halla-aho ja muut kellokkaat, pienemmistä tekijöistä puhumattakaan, jatkavat entisellä tiellä.

Kun Antti Rinne sanoi olevansa huolissaan vihaa lietsovasta äärioikeistosta, jossa liian usein on mukana perussuomalaisten toiminnassa mukana olevia, niin Halla-aho piti tällaista puhetta ala-arvoisena. Hänen mukaansa on huolestuttavaa, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja kyseenalaistaa laillisia tavoitteita laillisesti edistävän oppositiopuolueen legitimiteetin ja vihjailee, että kyseinen puolue ja sen puoli miljoonaa äänestäjää edustaisivat jonkinlaista ääriliikettä.

Niinpä niin. Vasta viime kuussa Halla-aho itse piti laillisia tavoitteita laillisesti edistävää puoluetta vaarallisena ääriliikkeenä. Kaksoisstandardi toimii entiseen malliin.

Halla-aho ei myöskään ole tietävinään mitään trumpismin sisällöstä, joten siitä ei voi irtisanoutua.

Tämä on Halla-aholle tyypillistä saivartelua, jota hänen kannattajansa ja valitettavan monet toimittajatkin pitävät älykkyytenä. Tosiasiassa se on vain keskustelun välttelyä kohdistamalla huomio sanojen merkitykseen. Yhtä hyvin vaikkapa minä voisin kysyä, mitä on perussuomalaisuus ja mikä on sen taustalla oleva ideologia. Oikeastaan sitä pitääkin kysyä, sillä minulle se ei ole koskaan selvinnyt. Ainakaan johdonmukaisuutta siinä ei ole ollenkaan, vaan populistiseen tapaan mieli muuttuu tilanteen mukaan.

Onneksi sentään kaikkien linja ei muutu, joten siitä voi päätellä jotain puolueen nykyisestä ideologiasta. Laura Huhtasaari on kuukausien ajan kertonut kaikkialla vilisevistä kommunisteista, ja nyt ne mokomat ovat ottaneet vallan USA:ssa.

Pienemmät toimijat jatkavat Trumpin toiminnan kopiointia. Lohjalainen Ossi Tiihonen kertoo jo etukäteen, että kuntavaalit tulevat olemaan vilpilliset. Täsmälleen samoin toimi Trump, joka jo hyvissä ajoin ennen vaaleja kertoi niiden todennäköisesti olevan vilpilliset. Tämä Tiihosen avaus on niin sakeaa hölynpölyä, että kansanedustaja Sanna Antikainen (ps) oikaisi hänen puheitaan. Jokainen vaalilautakunnan jäsenenä tai vaalitoimitsijana joskus ollut tietää Antikaisen tavoin, että Suomen ääntenlaskentatapaa demokraattisempaa on vaikea löytää. Vaalilautakunnissa on kaikkien puolueiden edustajia laskemassa ääniä, joten vilppi vaatisi kaikkien hyväksyntää.

Kyllä minä uskon edelleen, että perussuomalaiset pystyvät halutessaan muuttamaan toimintatapojaan, mutta se vaatii melkoisia muutoksia itse puolueessa. Sieltä pitäisi siivota ulos kaikkein sakeimmat tapaukset, ja sen toteutumiseen on vaikea uskoa. Ihan heti se ei ainakaan tapahdu, sillä populistinen tapa toimia istuu liian syvällä ja on tähän asti tuottanut hyviä tuloksia.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (105)
 1. Nollatunti ukko
  10.1.2021, 18:45

  Niin kauan kuin seuratuimmat mediat tyytyvät julkaisemaan Jussi Halla-ahon, Jani Mäkelän ja muiden perussuomalaisten kansanedustajien epäjohdonmukaisia sanomisia ilman mitään tarkentavia kysymyksiä, tai puuttumatta puhujan kaksoisstandardeihin suhteessa vaikkapa sananvapauteen mitään muutosta parempaan ei tapahdu. Perussuomalaisten ei tarvitse muuttaa toiminnassaan mitään, koska se pärjää vallan mainiosti näinkin. Persujen nyrkkirauta osaston ei tarvitse ottaa riskiä ja siirtyä sanoista tekoihin, koska toimittajat ja monet aktiiviset tavalliset kansalaisetkin pelkäävät sanoa julkisesti negatiivista käsitystään perussuomalaisista, vaikka olisi vahvat perustelutkin. En minäkään vain huvin vuoksi käytä nimimerkkiä.

  1. Lasse Kosonen
   10.1.2021, 20:14

   Perussuomalaisista kaikista heistä ei negatiivista kommenttia lausuta . Sananvapaus koskee kuitenkin myös muita kuin perussuomalaisia, joten mielipide on hyvä esittää ajoissa, perustelut niihin löytyy. Jos ei esitetä näkemyksiä ilmiöistä ja asioista, sananvapaus lakkaa vähitellen olemasta jonkun tahon toiminnan tuloksena.

  2. Se on surullista, että media ei haasta perussuomalaisia, koska pelkäävät roskapalaute vyöryä, sitähän tämä persujen öyhötysosasto, juurikin ajaa takaa. Saadaan valtamedia hiljaiseksi. Onneksi 80 % väestöstä on fiksuja ja ajattelevia ihmisiä, jotka näkevät tämän populismikuplan ja ääripuheiden lävitse

  3. Lasse Kosonen
   11.1.2021, 09:40

   Kyllähän moni uskaltaa ja uudessa suomessa esiinnytään valokuvan kanssa. Hesariin voi kommentoidaan moniin juttuihin omalla nimellä. Tämä on kehityksenä ainoa oikea tie pelosta ulos.

  4. Parhaillaan on Maaseudun Tulevaisuuden nettiväittely, jossa puolueiden puheenjohtajat lukuunottamatta SDP:n Marinia ovat.

   Halla-aho uhriutuu minkä ehtii ja käskee muiden varoa sanojaan (aika jumissa tuossa Trumpin kaatumisessa, tuo sananvapauden herkkänahkaisin esitaistelija 😀 ) Erityisesti hän maalittaa sisäministeri Ohisaloa, kuten persukenttä somessa muutenkin. Ohisalohan on kaikkea, mitä persut eivät: rauhallinen, analyyttinen, jäätävän looginen ja kaunis NAINEN. Tohtori kuten Halla-aho, mutta korkealuokkainen ja relevantilta yhteiskunnalliselta alalta.

   Persuilla on semmoinen käsitys, että Ohisalo on tänne vieraita kutsunut ja kärrännyt, vaikka totuus on toinen. Maahanmuuttajia tuli ennätysmäärä, yli 50 000 persujen hallituskaudella, jolloin Ohisalo ei edes ollut eduskunnassa vaan tutkijantyössä.

   Maahantulijoita oli ennätysvähän v. 2020, Ohisalon ja Marinin ensimmäisenä ministerivuonna. (Minä en ole maahanmuuttovastainen, huomautettakoon tässä. Tulkoon Suomeen ken tahtoo, kunhan ei käyttäydy kuin persut vaan kunnioittaa lakia, esivaltaa ja lähimmäistä.)

   Jos persuissa on fiksuja, heidän kannattaa tarkkaan miettiä, kannattaako puoluetta kuvitella parantavansa sisältäpäin samalla pilaten maineensa, vai olisiko muissa puolueissa mahdollisuus rakentavampaan ja todelliseen politiikantekoon. Puolue on romahtanut Soinin ajoista, vaikka pidin Soininkin aikaista puoluetta pohjanoteerauksena puolueiden joukossa.

   Viimeksi persut poistivat joukostaan ne, joilla oli eväitä selviytyä hallitustyöstä. En ole nähnyt uusia lahjakkuuksia kasvamassa tilalle. Halla-aho ei kestäisi päivääkään ministerinä, kun ei näy kestävän edes puheenjohtajatentissä. Ja hän muka on porukan lahjakkuus…

  5. Persut puhuu isänmaallisuudesta,mutta Halla-aho on aseistakieltäytynyt agnostikko. Jos jollain muulla puolueella olisi aseistakieltäytynyt mies puheenjohtajana .Niin kyllä rapa roiskuisi.Mitä sananvapauteen tulee niin ainakin minun sananvapauttani IL nettikanava rajoittaa. Jos kirjoitan persuista jotan mikä on heidän mielipittensä vastaista niin aina jää julkaisematta. Kylällä liikkuu tieto,että yksi sensuurifirman omistaja on persujen kansanedustaja Tom Packalen. Olen käyttäny tietojeni varmistaniseksi sellaisia kirjoituksia,jossa joku persu haukkuu Marinia ja se on julkaistu. Minä olen muuttanut kirjoitusta vain niin paljon,että olen poistanut Marinin nimen kirjoituksesta ja laittanut tilalle Halla-ahon nimen. Niin eipä julkaista . Kokeilkaa muutkin.

 2. huhtasaari on sinänsä looginen, koska kokoomuksesta vasemmalle lähtien ovat kommunisteja.

  mielenkiintoista sinänsä, että kaikki eipersut muuttuivat kommunisteiksi vasta, kun persujen ilmiselvä flirttailu äärioikeston suuntaan kävi ilmi isossa kaavassa.

  1. Saku, nyt seuraa oma keksimäni vitsi, poista toki, ellei tämä ole asiaa:

   Laura Huhtasaarelle lauleltiin kehtolauluna tällaista: kommunisti siellä, kommunisti täällä, kommunisti hyppii ryssänlimppu kainalossa Neva-joen jäällä!

   Jos Laura pieni et ole kiltisti, niin kommunisti tulee ja vie sinut Shpalernajan vankilaan!

   Ja niin Laura-tyttönen sai kommunistikauhun ja liittyi perussuomalaisiin…

Kommentointi suljettu.