Ilmianna opettajasi!

-Minun mielestäni kannattaisi kyllä olla sanojensa kanssa vähän varovainen. 

Näin sanoi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sisäministeri Maria Ohisalolle Maaseudun Tulevaisuuden järjestämässä puheenjohtajien vaalitentissä, kun Ohisalo epäili perussuomalaisten yrittävän kääntää keskustelun pois USA:n vallankaappausyrityksestä. Tämä kuulosti jo vähän oudolta, sillä tällainen sanoista varoittelu ei ole Suomen politiikassa tapana.

Tänään sosiaalisessa mediassa levisi varoittelun paljon pahempi ja konkreettisempi muoto, kun perussuomalaisten nuorisojärjestö pyysi suorin sanoin koululaisia ilmiantamaan opettajansa, jos opetuksen on syytä epäillä olevan puolueelle epäedullista.

 

Vielä pitemmälle meni kansanedustaja Jani Mäkelä, joka laajensi ilmiantopyyntöä koskemaan kaikkia elämänaloja.

Kun kampanjointi herätti median, niin nuorisojärjestölle tuli kiire selitellä ja Mäkelä poisti oman twiittinsä. Nuorisojärjestön mukaan ei olla keräämässä mitään rekisteriä eikä oikeastaan halutakaan niitä ilmiantoja, mutta sillehän ei voi mitään, jos nuoret kertovat havainnoistaan. Mäkelältä en edes odota selitystä omalle toiminnalleen, eikä sitä puoluejohdoltakaan kannata kysyä. Vastaus on kuitenkin samaa vähättelyä kuin aina ennenkin.

Opettajien ammattijärjestö OAJ vastasi ilmiantokampanjaan kipakasti.

Puolueilla, niiden nuorisojärjestöillä ja kansanedustajilla ei ole mitään oikeutta puuttua opetussuunnitelmien sisältöön saati sitten yksittäisten opettajien opetukseen. On suorastaan käsittämätöntä, että tätä ei nuorten lisäksi ymmärrä edes istuva kansanedustaja, jonka sentään pitäisi olla aikuinen.

Kyllähän he sen ymmärtävät, mutta kyse on verhotusta uhkailusta. Jos ette tee kuten haluamme, niin voimme järjestää teille hankaluuksia. Jos vastustatte perussuomalaisia, niin teidät maalitetaan ja teistä tehdään kanteluja työpaikoillenne. Kun Mäkelä vielä laajentaa uhkailun koskemaan kaikkia elämänaloja, niin homma alkaa olla ihan mafiameininkiä.

Tai sitten se on sitä kommunismia, josta Mao, Stalin ja DDR:n valtio olisivat olleet ylpeitä. Ilmianna opettajasi, työtoverisi, naapurisi ja vanhempasi, niin saat Puolueen sankarin arvonimen.

Leikki sikseen, sillä tämä on vakava asia. Jos politiikkaan pääsee pesiytymään tällainen uhkailemalla ja ilmiannoilla vaientamisen kulttuuri, niin olemme liemessä. Juuri perussuomalaiset itse ovat aina vaatimassa sananvapautta, mutta samalla he ovat vaientamassa muita. Tällaiselle toiminnalle on oltava ehdoton nollatoleranssi. Uhkailut, maalittaminen ja laittomat henkilörekisterit eivät kerta kaikkiaan kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

Itse asiassa olemme olleet siinä liemessä jo kauan, sillä tällaiseen uhkailuun törmäsin ensimmäisen kerran jo joulukuussa 2013. Silloin asialla olivat yksittäiset toimijat, mutta nyt toimintamalli näyttää leviävän ihan puoluetasolle.

Kun niitä nimiä nyt halutaan, niin voitte lisätä minunkin nimeni listalle. Tosin onhan se siellä jo valmiiksi, mutta ilmoitan varmuuden vuoksi jatkavani perussuomalaisten kritisoimista entiseen tapaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (142)
 1. Lasse Kosonen
  13.1.2021, 19:23

  Että tälläinen kansanedustaja. Tuleeko törkeydessä milloin raja vastaan. Näille annetaan vielä palstatilaa valtamediassa somemellastuksen ohella. Eikö kansalaisten turvallisuus kiinnosta enää ketään ?

  1. Lapuan liikkeellä ja Isänmaallisella Kassan liikkeellä oli samat periaatteen kun persuilla nyt. Mutta laajemmin kun historiaa katselee . Niin Kiinassa oli 1960 luvulla “kulttuuri vallankumous” se oli puolueen sisäinen valtataistelu .Jatketaanko Maon linjalla vai nykyisin johdossa olevalla linjalla.Silloin myös oppilaat ilmiantoi opettajiaan . Lopulta se johti siihen ,että tankit jyräsi vastaanhangoittelevat. Koskaan varmaan ei tiedetä montako tuhatta litsaantui panssarien alle.
   Suomessa opiskelija maailma ihastui kun kommunistipuolueessa oli puolueessa valtataistelu Aarne Saarisen ja Taisto Sinisalon välillä. Opistelija maailmassa eli ajatus,että kommunismi tulee voittamaan kamppailun. Nalle Björn Wahlroos oli ” työläisten etujoukoissa ” taistelemassa “taistolaisten”etujoukoissa kommunistisen maailman puolesta. Samoin monen muun vuorineuvoksen “pikku mussukat”.He valmistautuivat ottamaan vallan uudessa kommunistisessa Suomen valtiossa. Nyt perussuomalaiset rakentelee samanmoista urkintajärjestelmää mikä Itä-Saksan Stasissa oli. Koulujen oppilaat ilmoittamaan perussuomalaiselle puolueelle, jos opettaja puhuu totuuksia,jotka ei miellytä perussuomalaista puoluetta. Ps kansanedustaja Jari Mäkelä nopeasti ilmoittautui kannattamaan järjestelmää .Väriä pitää tunnustaa. Mutta vajaan vuorokauden sisällä poisti kirjoituksensa. Mutta kyllä juttu leviää. Samoista esitti Turun ps puheenjohtaja, että kun korona tappaisi Varissuolta kaikki maahan muuttajat. Poisti kun riittävästi tieto levisi kirjoituksen ja sanoi vitsi vitsi.

   1. Neuvostoliiton KGB olisi vallankumouksen jälkeen heti kyydittänyt nämä taistolaiset johtajanpaikoista haaveksivat hienostopennut Kolyman kaivoksiin normeja täyttämään, aivan takuuvarmasti!

    Yhteiskoulussa ollessani paikkakunnan kerman kakarat olivat niin konspiratiivisia ja “edistyksellisiä” Taisto-epäjumalaa palvoessaan. Konepajalle päästyäni oppisopimuksella siellä ei näkynyt taistolaisista vilauksen vilaustakaan, vaikka joitakin kommunisteja siellä olikin sorvin kahvoissa.

  2. Luukas Pyykorpi
   14.1.2021, 17:35

   “Näille annetaan vielä palstatilaa valtamediassa somemellastuksen ohella.” Toimittajilla ravintoa kaipaavat suut, ehkä samaa kaipaavat perheet , ehkä asuntolainatkin. Median omistajat määräävät Suomessa journalistiikasta täysin suvereenisti nykyään – tutkivat journalistit irtisanottu aikaa sitten ja somessa mellastavat samojen omistajien moderaattorien suosikit eli älämölökörmyt

 2. Antti Liuttunen
  13.1.2021, 19:24

  Tässä on sellainen ruohonjuuritason esimerkki, että viimeistään nyt luulisi uneliaimpienkin heräävän oikeistopopulismin aiheuttamaan vaaraan. Vaikkei perussuomalaisia ja kansallissosialisteja voikaan rinnastaa yksi yhteen, toimintatavoissa on paljon samaa. Natsit nousivat valtaan näennäisesti demokraattista tietä, mutta taustalla oli mm. ruskeapaitojen ylläpitämä pelottelun ja terrorin ilmapiiri.

  1. Italialaisilla fasisteilla oli työkalupakissaan valtaanpääsyn varmistamiseksi ryhmysauva ja lasillinen risiiniöljyä.

Kommentointi suljettu.