Sukkahousuhallitus ja tasa-arvo

– Osaamaton, kokematon, Sokoksen kassa, tyttö, tyttöhallitus, huulipunahallitus, sukkahousuhallitus, uhkailu, vihapuhe, maalitus. Kyllä, naiset johtavat hallitusta. Get over it.

Näin kuittasi pääministeri Sanna Marin Twitterissä Naton alaisen tutkimuslaitos StratComin raportin. Sen mukaan viisi eniten verkkohäirinnän kohteeksi joutunutta ministeriä ovat naisia, ja heihin suuntautuu valtava naisvihamielinen hyökkäys, jossa kyseenalaistetaan heidän arvonsa, päätöksentekokykynsä ja johtajuusominaisuutensa. Pääministerin twiitin alle ryntäsi heti kommentoijia todistamaan raportin sisällön oikeaksi. Nyt meni riman alle, olipas ylimielisesti sanottu, lopettakaa uhriutuminen, opetelkaa työnne, oma vikanne, katsokaa peiliin ja lopettakaa vinkuminen.

Heti perään ruvettiin epäilemään, että valtioneuvoston kanslia tilasi itse tämän raportin. Onko todella niin, että Marinin kanslia on itse tilannut itseään koskevan Nato-tutkimuksen ja onko kyseessä ollut maksullinen tilaus, kysyi Jussi Halla-aho. Pääministeri vastasi lyhyesti, että ei.

Sen asian olisi voinut selvittää kysymättäkin hyvin nopeasti. Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski vastasi, että tutkimusta ehdotettiin valtioneuvoston kansliasta StratComille keväällä 2019 pääministeri Juha Sipilän kaudella. Sitä ei kukaan tilannut, eikä StratComilta voi mitään tilatakaan. Se kysyy mitä haluttaisiin tutkittavan, ja Suomesta vastattiin vuonna 2019, että valtiollista vaikuttamista ja vaalihäirintää voisi tutkia. Kun sellaista ei löytynyt, niin StratCom ehdotti itse, että vihapuhetta ja verkkohäirintää näkyisi olevan, sitä voitaisiin tutkia.

Näin kuihtui kasaan tämäkin kohunpoikanen, mutta kaikella tällä onnistuttiin häivyttämään asian ydin, joka on hallituksen naisministereiden jatkuvasti niskaansa saama törky. Vähättelyä, tytöttelyä, halventamista, uhkailua, huorittelua ja raiskausfantasioita, joita suoltavat ihan tavalliset ihmiset omilla nimillään. Tätä on jatkunut koko Marinin pääministerikauden, ja jo sitä ennen törky kohdistui erityisesti sisäministeri Maria Ohisaloon.

Oikeastaan pääministerin olisi pitänyt lopettaa kommenttinsa sanomalla suomeksi, että kasvattakaa munat. Ennen sosiaalisen median keksimistä pidin suomalaisia keskimäärin melko älykkäinä ja fiksuina, mutta olen joutunut tarkistamaan käsityksiäni. Jatkuvasti nousee esille mörrimöykkyjä, jotka kuvittelevat voivansa sanoa ihan mitä tahansa ihan kenelle tahansa. Kateus, kauna ja viha suorastaan haisevat ympäri sosiaalista mediaa.

Meillä päin sanotaan, että ei tarvitse itse olla kovinkaan kummoinen arvostellakseen toisia, ja se pitää paikkansa. Hallituspolitiikan arvosteleminen on ihan oikein ja paikallaan, mutta ministereitä henkilöinä arvostelevat ja solvaavat eivät erota politiikan ja ihmisten arvostelua toisistaan. Valitettavan monet miehet eivät voi hyväksyä naisten olevan heitä fiksumpia ja kykenevän johtamaan. Joukossa on myös naisia, joiden kommenteista paistaa ilmiselvä kateus.

Muistutan taas jääkärimajuri Nikke Pärmin sanoista hänen entistä suutarin ammattiaan vähätelleelle everstille: “Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos herra eversti olisi joskus ollut suutari, niin hän olisi sitä edelleen.”

Sokoksen kassalta voi nousta pääministeriksi ja tavallisen duunariperheen tytöstä voi tulla tohtori ja sisäministeri. Jos se jostain kertoo ministereiden omien ansioiden lisäksi, niin se kertoo suomalaisesta hyvinvointivaltiosta. Täällä luokkakierto ja unelmien tavoittelu on nuorelle mahdollista enemmän kuin muualla. Monet rahoittavat osin opintojaan palvelu- tai teollisuustyöllä, joiden arvoa ei sovi väheksyä. Tämä koskee ihan kaikkia sukupuoleen katsomatta.

Näillä sanoilla toivotan kaikille hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Get over it!

puheenaiheet yhteiskunta
Kommentit (93)
 1. Voimia hienoille hallituksen Naisille, teette hienoa työtä.

 2. Juha Rintala
  19.3.2021, 08:49

  Jotkut vetävät tähän “saihan Sipiläkin kritiikkiä eikä tämä sukupuoleen liity”, mutta naisministereihin kohdistuu selvästi sukupuolta vähättelevää ja seksuaaliväkivaltaista viestintää.

  “Kyllähän Sipiläkin sai”-siilipuolustus on outo keino kiistää, mutta seuraavassa jo myöntääkin tutkimustulos. Tavallaan myös, että Sipilän ei olisi pitänyt saada kapitalismipakottamisesta mitään kritiikkiä.

  Lainvoiman tämä sai tänään kello 7.58 Jälkiviisaiden Janne Saarikiveltä.

  Erona on myös se, että Sipilän saamassa kritiikissä kansa oli voimaton, kyvytön vastaamaan ja sopeutumaan kokoomuslaiseen “elinkeinoelämän haasteisiin”.

  1. Sipilän kohdallahan tilanne oli täysin eri – Sipilä oli öykkäripääministeri ja jatkaisi edelleen samalla tavalla, jos omat kannattajat eivät olisi jättäneet äänestämättä nähtyään millä keinoin ja kenen taloutta Sipilä oli kuntoon laittamassa. Sipilä petti niin äänestäjänsä kuin kansan ja on ansainnut siitä kaiken sen kritiikin mitä on saanutkin – ja vähän vielä enemmän. Jos pandemiaa olisi “hoidettu” Sipilän tyyliin, olisimme pahemmassa jamassa kuin Ruotsi, sillä Sipilän tavoitteena nimenomaan on saada pois päiviltä kaikki heikot ja “tuottamattomat”, jotta hän voisi kavereineen lapioida aina vain enemmän veronmaksajien rahoja omiin salkkuihinsa.

   1. (Naamapalmu)

    Öykkäripääministeri, niinpä niin. En puolustele mitenkään nykyhallituksen arvostelijoita (olenhan minä itsekin hallituspuolueen kannattaja ja jopa jäsen), mutta toteanpahan kuitenkin, että kyllä se lokaämpäri oli ahkerassa käytössä viime vaalikaudellakin, ja SDP oli sen ahkerin käyttäjä.

    1. Totta kirjoitat. Vastustajaa saa mollata minkä kerkiää; se on “asiallista” kritiikkiä. Kun oma puoluetoveri joutuu vastaavan mollauksen kohteeksi, ei muisteta enää, että itse on syyllistytty samaan. Muistan hyvin esim. Sipilään, Soiniin ym. silloisiin päättäjiin kohdistuneet epäasiallisuudet täällä kommentoivien taholta; en itse blogin pitäjltä.

     1. Tässä on kysymys naisvihamielisyydestä, mikä ilmenee kyllä blogista. Käännät vaan asian yleiseen arvosteluun jota kaikkien poliitikkojen päälle tulee. Tunnet varmaan sanonnan “Kaksi vääryyttä tuottaa yhden oikeuden”, joka on ajatus, että vääryys voi oikeuttaa toisen vääryyden. Ei oikeuta!

      Eikä henkilökohtaisuuksiin menevä epäasiallisuuden arvostelu ole hyväksyttävää kohdistuu se kehen tahansa. Kyllä Sipilän hallitukseen henkilökohtaisuuksiin menevä mies- tai naisvihamielisyys on aivan yhtä tuomittavaa kuin nykyisenkiin hallitukseen kohdistuva. Sitä ei vaan esiintynyt samalla lailla sukupuolittuneena, somehyökkäyksinä, törkyviesteinä, uhkailuina ja pelotteluna. Eivätkä tainneet aiemmin iltapäivälehtien kolumnistitkaan käyttää yhtä sukupuolittuneesti leimaavia nimityksiä ministereistä.

      Kenen olet kuullut toteavan näin:Vastustajaa saa mollata minkä kerkiää; se on ”asiallista” kritiikkiä.
      Ja miksi on niin vaikea sanoa että nykyiseen hallitukseen kohdistunut naisvihamielisyys ja törkeydet ovat väärin, vaan asiaa pitää selitellä että nimiteltiinhän “sitäkin” jne..?

      1. Kommenttini oli osoitettu Kangalle. Toisten puheiden tahallinen väärinymmärtäminen on yleistynyt.
       Moni on kaipaillut sivistysporvareita. Kaipaan siihen rinnalle sivistysvasemmistolaisia. Pitkä on matka muutamista nykyvasemmiston edustajista elispäivän Ele Aleniukseen, Kalevi Kivistöön, Veikko Helteeseen jne.
       Sipilää molattiin milloin varallisuudella, milloin uskonnollisella vakaumuksella ja milloin milläkin. Asiallisesti käyttäytyvän henkilön nimittely “öykkäriksi” lienee sopivaa? Jos jollakin on erilaiset poliittiset tavoitteet ja näkemykset, ei se hänestä kelvotonta tee. Keskusta on koko itsenäisyyden ajan harjoittanut vastuullista politiikkaa.

       1. Ymmärsin että osoitit kommenttisi kangalle. Minä kohdistin teille molemmille ja myös yleisesti kaikille.

        Puheiden tai kirjoitusten tahallisesta väärinymmärtämisestä ja niiden ymmärtämättömyydestä tuli mieleen että edelleenkin jäin ihmettelemään samaa kuin edellisessä kommentissani. Miksi joidenkin on niin vaikea tunnustaa että nykyiseen hallitukseen kohdistuva naisvihamielinen solvaaminen on väärin? Niin miksi?

        Sipilä sai varmasti paljon lokaa niskaansa, mutta viitaten edelliseen kommenttiini se ei oikeuta toisiin vääryyksiin. Keskusta on ollut vastuullinen puolue joka on rakentanut hyvinvointi Suomea vuosikymmenet ajatellen myös vähäosaisempaa kansanosaa. Sipilän aikana tyyli muuttui ja voin sanoa että sen huomasivat myös monet Sipilän ajan alusassa keskustaa äänestäneistä ja se näkyy kannatuksessa. Harmi sinänsä, koska se keskusta mikä oli ennen Sipilän kautta ja on ollut sen jälkeen ansaitsisi parempaa. Mutta minkäs teet jos pettyneet kannattajat pitävät sitten parempana vaikka scriptojen-kirjoittajan puoluetta. En yhtään kyllä ihmettele miksi osa keskutalaisista pettyi Sipilän hallituksen keskustaan sillä niin oikeistolaista polittiikassa se oli mukana, mutta sitä ihmettelen miksi monet heistä hyppäsi äärioikeistolaiseksi muuttuneiden persujen kelkkaan. Kyllä Sipilä on ihan hyvä liikemies ja hyvä ihminen, mutta hän kaatui liian liikemiesmäiseen politikointiin ja siihen että hän osoitti tinkimätöntä inhimillisyyttä pakolaisia kohtaan. Ymmärrän hyvin minkälaisia tunteita hänen pakkolaki esityksensä ja aktiivimalli herättivät, ja kyllä siinä monella pinna paloi niin että palaute meni yli . Varsinainen solvausryöppy tuli sitten sitten siitä kun hän ilmoitti luovuttavansa asuntonsa pakolaisten käyttöön. Se palaute tuli persuilta ja sitä tulee edelleenkin ja on levinnyt nykyisen hallituksen naisvihamieliseksi solvaamiseksi. Kumma kun et eistä ollenkaan kritiikkiä persuja kohtaan, vaikka kovimmat ryöpyt Sipilä sai heiltä, ja persut on ollut kaiken aikaa kaiken töryn sylttytehdas ja on edelleen.

       2. Taisipa Sipilän saama sakein törky ainakin kesäkuun 2017 jälkeen tulla paljolti samalta sylttytehtaalta kuin mistä nykyiset ministerit saavat tätä ulostetta niskaansa. Ja sitä ennenkin jos erehtyi puolustamaan turvapaikanhakijoita.

        1. Entinen työtön
         19.3.2021, 19:56

         Näin on. Itseasiassa se alkoi aiemmin eli kun persujen kannatus alkoi pudota. Soini sai siitä osansa ja voi olla yksi syy jättää puheenjohtajan pesti. Sipilä tituleerattiin Kempeleen imaamiksi, joten se näiden tahojen kusitolppana oleminen alkoi jo syksyllä 2015, kun pakolaisaakto tuli. Eivät persukannattajat juurikaan olleet tyytyväisiä puolueen hallituksessa tekemiin toimiin.

         Nyt samalle poppoolle naisministerit ovat oiva kohde. Eikä muuten Halla-ahokaan ole osattomaksi jäänyt tältä räyhäämiseltä, mutta voi kuvitella, että hyökkääjät ovat lokkalaisia, odineita sun muita poppoita, jotka ovat ottaneet etäisyyttä persuihin. Mutta kyllä siellä on ihan peruskannattajiakin, jotka ovat jatkuvan hymistelyn sijasta alkaneet arvostella. Turtiainen toi tämän kriittisen puolen näkyväksi.

         Olen täysin varma, että sekä edellisen hallituksen että nykyisen hallituksen kimppuun käy melko lailla sama porukka. Kohteensa se aina löytää, mutta kohde voi vaihtua.

       3. Niin mitenkä pitkä matka on Marinista Helteeseen, Anderssonista Aleniukseen tai Kivistöön?
        Eivätkö nuo kaikki ole sivistysvasemmistolaisia? No se ero on että toiset on miehiä ja toiset naisia.

        Ja kyllä voi sanoa että oikeistossakin osataan käyttäytyä sivistyneesti lukuunottamatta persuilijoita. Joillekin kokoomuslaisille se tosin tuntuu välillä olevan hiukan vaikeaa, sikäli kun on uskominen sitä mitä somessa näkee. Ehkä se johtuu liittyy niihin kokoomuksen persuihin jotka savustivat Kirsi Pihan Helsingin pormestariehdokkaan paikalta ja johonkin Tereen.Ylilyöntejä satuu siellä sun täällä, mutta yleistä sivistymätön käytös ei ole kuin PS-väreissä esiintyvillä.

        1. Valtioneuvosto teetti vihapuheesta tutkimuksen. Se julkaistiin 2019. Tästä näet sen:

         https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161812/57_19_Viha%20vallassa_Vihapuheen%20vaikutukset%20_Netti%20.pdf

         Katso sivu 83. Siitä näet keihin silloisiin poliitikkoihin vihapuhe kohdistui. Minua ei yllätä puheenjohtajiin kohdistuva kauna laidasta laitaan. Se lienee kyseisen työn “luontaisetu”. Sen sijaan vihan ulottuminen esim. Juhana Vartiaisen, Oula Silvennoisen, Tere Sammallahden ja Atte Kalevan kaltaisiin melko merkityksettömiin toimijoihin yllätti. Vihapuheeseen syyllistyvät kaikki ryhmät; ei ainoastaan se yksi, jonka tuot jatkuvasti esille. Sen takia ilmiö on todellinnen ongelma. Komppasin Kangaa rohkeasta itsekritiikistä.

         1. Jari, mutta kun blogissa nyt kuitenkin kyse naisvihamielisyydestä! Tahallista väärinymmärtämistäkö vai miksi käännät asian koko ajan muuhun?

       4. Sipilän hallitus teki valitettavan loven Keskustan uskottavuuteen pienen ihmisen puolustajana. Ehkä ”öykkäri” on vähän raaka termi, mutta kaikki järjestely ja säätö Sipilän lähipiirin kanssa (Talvivaara/Terrafame, Raskone) ei ole alkiolaisuuden syvintä ydintä.

  2. Kyllähän SSS- ja Stubbin väistyttyä SOS-hallituksesta liikkui kaikenlaista memeä ja nettijuttua. Oma suosikkini on kuva, missä kaverit (taitaa olla Lindström Soinin tilalla) tarkistavat kellojaan, alla teksti, että ”jaaha, jokohan olisi taas aika kusettaa kansaa?” Mutta ei niinkään ulkonäköön, sukupuoleen liittyviä rivoja henkilökohtaisuuksia sukupuolielimen nimillä höystettynä. Ei raiskaus- tai tappofantasioita. Ammattitaitoa ei myöskään kyseenalaistettu, koska kolmikkoa pidettiin taitavina valehtelijoina ja huijareina. Senaatintorin mielenosoituksessa väitetään nähdyn pilakuvia hirtetyistä ministereistä, mikä on toki vihapuhetta ja ylilyönti.

   Kaikin puolin Marinin hallituksen kohtelu on ollut paljon mauttomampaa, julmempaa ja huumorintajuttomampaa. Olen, Minna Canthin päivänä varsinkin, hyvän vaimon kasvattamia tasa-arvomiehiä, mutten voi hyväksyä, että setämiespersut persustelevat naispoliitikkojen henkistä lyömistä ja raiskaamista tasa-arvolla.

   1. Nolommaksi homman tekee se, kuinka persuäijät suut vaahdossa uhoavat puolustavansa suomalaisia naisia raiskaajilta…?

    1. Kyllä.
     Pitäisi perustaa joku soturipartio puolustamaan suomalaisia naisia persujen pimeän puolen naisvihalta.

  3. Luukas Pyykorpi
   19.3.2021, 21:00

   Nyt on jo aikaa kulunut ja olisi jo jättää tuo Sipilän hallitus historian lootaan. Tekivät minkä tekivät ja kansa teki äänestämällä siitä järkevän johtopäätöksen. Nyt ‘tyttöhallitusta’ arvostellaan median laajakaistaisella voimalla. Voima lienee peräisin Eteläranta kympistä

Kommentointi suljettu.