Öykkäreiden valtakunta

Pysyttekö hiljaa, jolloin saatte itse olla rauhassa siihen asti, kunnes erehdytte sanomaan yhden ainoan poikittaisen sanan, vai sanotteko viimeinkin, että nyt riittää? 

Näin kirjoitin jo joulukuussa 2013, jolloin oli selvästi nähtävissä nettiöykkäreiden nousu. Siihen aikaan uskoin vielä, että kansan enemmistöllä on halua ja kykyä pitää uhkailu kurissa ja öykkärit ojennuksessa. En usko enää, vaan öykkärit ovat ottaneet vallan. Nyt uutisoidaan vähän valitellen, että kuntavaaliehdokkaita on jättäytynyt vaaleista pois verkon kärjistyneen keskustelukulttuurin takia ja että lastennäytelmästä poistettiin rokotuskohtaus jo ennen ensi-iltaa, koska ”rokotekriittiset” uhkasivat tulla katsomoon pesäpallomailojen kanssa.

Onpa valitettavaa ja surullista, voi voi sentään! Näitä yksittäisiä tapauksia laitonta uhkausta myöten kauhistellaan ja paheksutaan, mutta kokonaiskuvaa ei haluta nähdä, koska se on ihan liian ruma. Öykkärit ovat ottaneet vallan ja kansalaiset ovat alistuneet siihen ihan samalla tavalla kuin kokonainen koulu voi alistua pienen kiusaajaporukan terroriin. Nykyisin eduskunnassakin voi puhua sellaista, jota kymmenkunta vuotta sitten ei siedetty edes sosiaalisessa mediassa. Uhkailu, pelottelu ja törkeät puheet ovat arkea ja kansa alistuu siihen.

On tästä yritetty varoitella, mutta turhaan. Kun minä ja monet muut olemme viimeiset kymmenen vuotta varoitelleet tästä muutoksesta, niin meidät on leimattu toiseksi ääripääksi. Pitää kuulemma sietää erilaisia mielipiteitä ja ei saa provosoitua eikä varsinkaan provosoida, jotta öykkärit eivät suutu. Hehän ovat vain mitätön vähemmistö, jolla ei ole kansan enemmistön kannatusta ja jolla ei oikeasti ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa asioihin.

Ei heillä enemmistön kannatusta olekaan, mutta hiljainen hyväksyntä on. Tai ei edes hyväksyntää, vaan ongelmaa ei ole haluttu nähdä. Kun sen ruma kuva vilahtaa, niin käännetään äkkiä katse toiseen suuntaan ja hyssytellään. Nyt öykkärit ovat oikeasti ottaneet vallan ja saaneet monet jättäytymään pois jopa vaaleista, muusta poliittisesta toiminnasta puhumattakaan. Öykkärit saavat jopa lastennäytelmän käsikirjoituksen muuttumaan uhkailuillaan. Hyvästi sanan- ja ilmaisunvapaus, hyvästi poliittiset oikeudet. Nyt kaikilla on oikeus ajatella öykkäreiden ajatuksia tai olla hiljaa. Pelko on voittanut, koska sen on annettu voittaa.

Nyt saatte nauttia rokote- ja tiedevastaisuudesta, salaliittoteorioista, rasismista ja muukalaisvihasta, valheista ja poliittisista vihapuheista. Jos ette nauti ja erehdytte sen sanomaan, niin tulee pesäpallomailasta päähän. Tätähän te vaikenemisellanne tilasitte, vaikka ette tajunneet tilaavanne.

Olisi teillä vieläkin mahdollisuus nousta tätä terroria vastaan, mutta ette te sitä tee. Mieluummin postaatte someen pelkkiä kissakuvia ja hassuja meemejä, koska ei kannata lähteä ”toisena ääripäänä” puhumaan laillisuudesta ja järjestäytyneestä yhteiskunnasta, jossa sentään se tolkullinen enemmistö päättää. Avatkaapa silmänne niin näette, että ei päätä enää. Öykkärit päättävät poliittisen keskustelun sisällöstä ja jopa lastenkulttuurista.

Minä jatkan entiseen tapaan jonnekin syksyyn asti, jolloin jään eläkkeelle. Sen jälkeen sanon valittajille, että nauttikaa nyt vaikenemisenne hedelmistä. Minua ei kiinnosta paskankaan vertaa.

 

 

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (76)
 1. Olemmeko jo nähneet mihin tämä lopulta johtaa? Jos haittaisänmaallisen lauman johtaja on sitä mieltä, että väkivalta on aliarvostettu ratkaisumalli, niin eipä aikaakaan kun et tiedä oletko Hondurasissa vai Suomessa. Paitsi säästä. Surullinen uutinen on myös päätöksesi lopettaa…….

  1. Toivon todella, että Saku jaksaa jatkaa myös eläkkeellä. Sakun saappaita ei ihan helposti täytetä. Tämä blogi on ollut ikkuna järjelliseen maailmaan. Toivon ettei tätä ikkunaa suljeta. Ymmärrän toki, että tällaisen blogin pitäminen on raskasta, ja vain erittäin harvasta on tähän. Saku on tosimies.

   1. Ikävä tulee sun kirjotuksia, Saku. Viimesiä verkkojulkaisuja jota on sietäny lukea, kommentteja myöten.

    Kaikkea hyvää loppuelämään, toveri.

    1. sakutimonen
     22.5.2021, 23:21

     Eläkeikään on vielä neljä kuukautta, joten ainakin siihen asti juttuja tulee.

     1. Raili+Sergejeff
      24.5.2021, 10:52

      Voi että toivon hartaasti, että jatkat vielä eläkkeelläkin!

      Juttusi ovat somepäiväni kohohohtia!

   2. Olen Miika samaa mieltä, tämä blogi on ollut lievittävää lääkettä yhä sairaammaksi käyvässä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Ihmettelen Sakun turnauskestävyyttä, ei liene ihan vaivatonta kellua somesonnassa päivästä toiseen. Ihan en jaksa uskoa, että Saku täysin erakoksi heittäytyy yhteiskunnallisten asioiden seuraamisen ja kommentoinnin suhteen.

    Lienee turha alkaa kerätä kansalaisadressia blogin jatkumisen puolesta, sen verran jääräpäiseltä herra näyttäytyy kirjoituksissaan… Silti toivon samaa kuin tuhannet muutkin, että vielä kuulisimme tavalla tai toisella Sakun kärkeviä kommentteja. Ja kyllä, tutkijat tai muut persuhenkiset, tämä oli sitten täysin puolueellinen fanipojan kommentti.

 2. Blogitekstin aiheena olevan uutisen mielenkiintoinen pointti oli se, että jännästi erään tietyn nykyisin oppositiossa olevan puolueen mukaan tällaista nettikiusaamista ei ole tapahtunut tai havaittavissa..

  En tässä mihinkään suuntaan osoita syyttäjällä sormella mutta jännä yhtäläisyys nähtävissä tässä.

  1. Kaikki totta. Alkaisi ns. tolkun ihmisillä olla viimeiset hetket yritää tehdä jotain, mikäli halutaan öykkäröinnin loppuvan. olen itsekin joutunut lievän väkivallan uhriksi öykkäreiden taholta, ja on paikkoja, joihin en heitä vältelleksäni mene.

   Outoa, ettei lainsäädännöllä haluta vaikuttaa tällaisiin asioihin. Mikäli oikeisto saa vallan, sitten ei ole enä mitään toivoa.

   1. PeelsePuupi
    22.5.2021, 20:53

    Tarkoitat kai kuitenkin äärioikeistoa? Oikeiston kanssa voi ja saa olla asioista eri mieltä, mutta heistäkin suurin osa on järki-ihmisiä, sitä ääriosiota lukuunottamatta.

Kommentointi suljettu.