Pääministerin reppu

Iltalehden tutkivat journalistit ovat tehneet taas merkittävän paljastuksen ja saaneet selville, että pääministeri Sanna Marinin Instagramissa esittelemä uusi reppu on pääministerin opiskelukaverin siskon firman tuote. Tämä on niin tärkeä uutinen, että lehti laittoi sen tänään etusivulleen. Myös Ilta-Sanomat nosti tämän valtakuntaa kuohuttavan poliittisen uutisen otsikoihin, ja mukaan liittyi myös Yle, joka sentään kuittasi asian lyhyesti kysymällä asiaa suoraan pääministerin kansliasta. Repussa ei ole mitään uutisoitavaa, sillä jokainen saa kehua omilla rahoilla ostamiaan tuotteita.

Mutta koska kyseessä on pääministeri Sanna Marin, niin asiassa on pakko olla jotain epäilyttävää. Kun muuta ei keksitty, niin opiskelukaverin sisko saa riittää herättämään epäilyksiä. Näin annetaan politiikasta mitään tajuamattomalle mutta Sanna Marinia vihaavalle mölykuorolle mahdollisuus ruveta puhumaan korruptiosta. Niitä syytteitä on ollut jo eilisestä lähtien sosiaalisessa mediassa ja juttujen kommenteissa, ja olematon moderointi pitää huolen siitä, että niitä tulee tänään lisää.

Pääministeri osti siis kotimaisen merkkituotteen, josta julkaisi kuvan. Uutisoinnista päätellen se on jotenkin väärin ja epäilyttävää. Tämä on jatkoa pääministeri Marinin henkilöön kohdistuvaan mustamaalaukseen, jota on kestänyt tauotta hänen pääministerikautensa alusta alkaen. Ei kelvannut esiintyminen Voguen kannessa, aamiaisgatea puitiin monta viikkoa, virka-asunnon remontissa annettiin ymmärtää olevan jotain oman edun tavoittelua ja kesällä kohua herätti Marinin esiintyminen olkatopissa ja kuulokkeet korvilla. Nämä höpinät uudesta repusta kertomista myöten julkaistaan otsikon “Politiikka” alla.

Eivät nämä ole politiikkaa, vaan joutavaa juoruilua. Jos nämä olisi laitettu otsikon “Viihde” alle, niin silloin ne menisivät samaan kastiin  muiden julkkisjuorujen kanssa, mutta en keksi yhtään journalistista perustetta luokitella jutut politiikaksi. Pitää olla kieroutunut käsitys politiikasta, jos ajattelee uudesta repusta kertomisen olevan poliittinen uutinen. Ei se politiikaksi muutu edes sillä, että vihjaillaan pääministerin suosineen opiskelukaverin siskon tai vaikka oman kumminsa kaiman yritystä ostamalla sieltä jotain.

Näin tehdään politiikasta viihdettä ja heitetään epäilyksen varjo pääministerin ylle. Ehkä saamme tästä reppugaten, kunhan tutkivat journalistit jatkavat työtään ja haastattelevat pääministerin opiskelukaverin siskon tuttavia tai sellaisia joskus nähneitä. Alkaa näyttää siltä, että toimituksissa on liian paljon joutilasta väkeä, joiden kyvyt riittävät pelkkien juorujen kertomiseen ja paisutteluun.

Tai sitten kyseessä on ihan vain pääministerin henkilöön kohdistuva kauna ja kateus, joka voi olla myös poliittista. Hän on julkisuuden henkilö, jonka johtama hallitus on tehnyt erinomaista työtä, mutta onnistumisista ei kerrota. Maan talous nousee kohisten, työllisyysaste on suurempi kuin se on ollut yli kymmeneen vuoteen, investoinnit Suomeen lisääntyvät ja korona on kohta selätetty. Näistä ei kerrota hallituksen saavutuksina, ja eilenkin Ylen aamu-tv:n uutisissa kerrottiin hallituksen tavoitteiden saavuttamisen johtuvan muista syistä kuin hallituksen toimista. Siteeratussa PTT:n tutkimuksessa sanottiin, että tavoitteiden saavuttaminen johtuu ensisijaisesti muista kuin hallituksen toimista, joten uutisista jätettiin ilmeisen tahallaan pois sana “ensisijaisesti”.

Näin meitä manipuloidaan, mutta kysehän on tietysti riippumattomasta journalismista, jonka tehtävänä on toimia vallan vahtikoirana ja uutisoida merkittävistä poliittisista asioista. Ehkä jo tänään keksitään, että pääministerihän saa palkkansa veronmaksajilta, joten se reppu on itse asiassa ostettu yhteisillä rahoilla, joiden käytön on oltava avointa ja kuitti pitää saada nähtäväksi.

***
EDIT 17.9.2021 klo 11.00

Muuan “Ile” tai nykyisin “Erkki” on kirjoittanut eilen ja tänään noin 80 kertaa tällaisen kommentin suoraan blogin roskakoriin:

“Miten tissiposket kommentoi? Marin esittelee Instagramissaan Aapo-reppua, joka maksaa Pihka Collectionin verkkokaupassa 349 euroa. Miksi Marin halusi nostaa esiin juuri tämän tuotteen? Korruptio. Eikö Marin oppinut aamumuroista mitään?”

Ile siis väittää selvin sanoin pääministerin syyllistyneen rikokseen. Tällainen perätön väite on oppikirjaesimerkki kunnianloukkauksesta.

Ile ei näytä oppivan mitään. Hän on kirjoittanut tänne minua ja muita kommentoijia loukkaavia roskakommentteja vuoden ajan päivittäin, ja viime aikoina vauhti on vain kiihtynyt. Nyt hän on suoltanut yhden viikon aikana 492 kommenttia, ja eilen hän aikamerkintöjen mukaan vietti yhtäjaksoisesti blogissani 12 tuntia kirjoitellen kommentteja, joiden pääsisältö on, että minun ja muiden viherpunahomeen mädättämien pitäisi hankkia elämä. Keneltähän se elämä oikein puuttuu?

Kohta julkaisen Ile-Erkin kommentit käyttäen hänen omaa nimeään, joka näkyy sähköpostiosoitteessa. Kun on noin kova halu kommentoida, niin pitää olla rohkeutta tehdä se omalla nimellä. Ja valittaminen nimen julkaisemisesta on turhaa, koska missään ei luvata, ettei nimeä julkaista. Luvataan vain olla julkaisematta sähköpostiosoite.

EDIT 17.9.2021 klo 11.35

Nyt Ile-Erkki kiirehti sanomaan, että “liiton juristien” mukaan en voi julkaista nimeä. Ne liiton juristit voivat ottaa jo valmiiksi yhteyttä suoraan minuun tai lehden juristeihin. Lähetän heille kaikki Ilen viimeisen viikon aikana kirjoittamat kommentit ja kysyn, miten halukkaita he ovat ajamaan nettihäirikön asiaa. Lisäksi voin lähettää Ilen Mariniin kohdistamat rikossyytökset suoraan Marinin esikuntaan rikosilmoituksen tekemistä varten.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (131)
 1. Matti Sillanpää
  17.9.2021, 09:57

  Onkohan joku toinen poliitikko, kenties oppositiolainen,joskus kuvattu Adi Dasslerin lenkkitossuissa tai asusteissa. Ja jumankekka, jollakulla on joskus ollut, ihan julkisesti jopa pressan kekkereissä, Rintalan Jukan suunnittelema asu. On aikoihin eletty!

  1. Karpelan piraattivuittoni ainakin tulee mieleen laukkuosastolta.

  2. Eija Järvinen
   17.9.2021, 11:24

   Entäs sitten kaikki marimekot joita eduskunnassa näkee päivittäin

   1. Kommunistihallituksen käsikassara
    17.9.2021, 11:28

    Kansanedustajat vitsailevat, että pitää kollegoiden kanssa sopia marimekkopäivien porrastamisesta, etteivät kaikki ole samana päivänä unikkokuosissa.

    1. Jarmo+Mäkinen
     17.9.2021, 14:28

     Onhan se tuo unikko näinä aikoina vähän arvelluttava, kun tiedetään mitä sen kukinnoista tehdään… voidaan vaiika vihreäksi epäillä.

   2. Ritu+Ripeä
    17.9.2021, 13:50

    Ihan niin paljon etten viitsi enää omaa marimekkoani käyttää.
    Mitä ovat tai tarkoittaa “tissiposket”? Onko se pahin rienaus, minkä tämä “äidin kulta”on keksinyt?

    1. tissiposki tarkoittaa tässä asiaýhteydessä nössöä, nyhveröä jne.

     toisin sanoen juurikin tällaisia “ilen” kaltaisia pelkureita, jotka kyllä kovasti uhoavat internetissä, mutta pakenevat “mamman helmoihin” uhriutumaan ja uhkailemaan “liiton juristeilla” heti, kun paska osuu omaan tuulettimeen.

     noin karkeammin sanottuna.

     1. Niinpä! – Eräälle “tissiposki” peräkammarin pojalle kerroin tuntevani hänen äitinsä. Äitikin alkoi sitten “pommittamaan”, estin molemmat.

  3. Jollakin julkkiksella on muutama oma tv-ohjelma,joissa hän “myy itseään”.
   Siinä sivussa kaveri on päässyt mainostamaan omaa kinnteistvälitysfirmaansa. Jotenkin nämä helppoheikit liittyvät politiikkaankin.
   Eipä se ole Ylelle jutun arvoista asiaa.

 2. Eikös Jyrki Katainen esitellyt Polarin kelloa ranteessaan aikanaan? Silloin olikin kyseessä viennin edistäminen ja yrityksen esille tuonti, eikä mainostaminen.

  1. Rönttä-Köllönen
   17.9.2021, 10:19

   Jyrki Katainen. Nimien vääntely on kakaramaista.

  2. sakutimonen
   17.9.2021, 10:24

   Nimien vääntely on täällä kiellettyä, joten korjasin kommenttisi.

   1. Koska sä julkaiset sen nimen? =) Mulla voisi olla sille pari sanaa sanottavana..ihan pari vaan….

    1. sakutimonen
     17.9.2021, 11:44

     Sano nimettömänä toiselle nimettömälle vaikka heti täällä.

    2. Lukaisepa tuo Sakun blogi, jos tietoa haluat. Tiedän, että Saku ei kaipaa aiheesta keskustelua tällä palstalla. En muuten tiennyt, että nettihäiriköillä on oma liittonsa, mutta aina näköjään uutta oppii.

     https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/05/22/oykkareiden-valtakunta/

     1. Arvelen, että nettihäiriköiden liitto sijaitsee Iso-Roobertinkadulla Helsingissä.

Kommentointi suljettu.