Sontaa jälkipyykkiin

Toissapäivänä kerroin Elokapinan jälkipyykistä, ja katsotaanpa tänään tapaa, jolla sitä pyykkiä pesevät osa mediaa ja jotkut poliitikkomme. He likaavat sitä lisää ja yllyttävät seuraajansa vastustamaan sekä vapaata mielenosoitusoikeutta että erityisesti kohta vanhempainvapaalle jäävää sisäministeri Maria Ohisaloa.

Yle kertoi, että poliisihallitus ottaa poliisin toiminnan oma-aloitteisesti selvitettäväkseen sisäisenä laillisuusvalvonta-asiana. Sen sijaan Ilta-Sanomat uutisoi, että sisäministeriö on pyytänyt poliisihallitusta aloittamaan tilanteen selvittämisen. Asiassa on aloitettu myös laillisuusvalvontatoimet eikä Ohisalo ole määrännyt tehtäväksi selvitystä poliisin toimista.

Poliisihallitus on siis aloittanut ihan omatoimisesti selvityksen ja lisäksi sisäministeriö on pyytänyt selvitystä. Siis ministeriö, ei ministeri. Se selviäisi Ilta-Sanomien jutun kokonaan lukevalle ja ymmärtävälle.

Mutta kun otsikossa on Ohisalon nimi ja jutun alussa hänen kuvansa, niin muutahan ei pelkät otsikot lukeva ja kuvat katsova mölykuoro tarvitse. Pelkkä vilkaisu Ilta-Sanomien Facebook-sivulle saa voimaan pahoin. Kommenttien mukaan Ohisalo suojelee lempilapsiaan ja vihaa poliisia, hän on puolensa valinnut ja tuo sikaoksennus on pantava pakkopaitaan. Kommentoinnista saisi taas kerran tehtyä monta rikosilmoitusta sekä kommentoijista että lehdestä, joka sallii valvomallaan alustalla jopa rikokseen yllyttämisen ja suoranaiset uhkailut.

Näin saatiin poliisihallituksen oma-aloitteinen toimintakin sisäministerin syyksi ja netissä kaiken aikansa viettävä rähinäporukka tyytyväiseksi.

Entäpä sitten muutamat poliitikkomme, jotka näyttävät viettävän sosiaalisessa mediassa enemmän aikaa kuin kansanedustajan tehtävien hoitamisessa? Kun kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) ilmoitti aikovansa pyytää poliisiasian neuvottelukunnan kokouksessa selvitystä siitä, miksi poliisi opasti vastamielenosoittajia siirtymään Elokapinan perässä, niin asiaa kommentoivat heti Sanna Antikainen ja Jani Mäkelä (ps). Heidän mielestään kyseessä on kunnianloukkaus, kun natsimarsseja soittavia ja tappouhkauksia huutelevia vastamielenosoittajia sanotaan natseiksi.

Kärnä vastasi, että tehkää ihmeessä rikosilmoitus siitä, että hän sanoi Suomessa kielletyn natsijärjestönkin marssille osallistunutta Elokapinan vastamielenosoittajaa natsiksi. Kyseinen henkilö näyttää olevan ilmeisen tuntematon ainakin Antikaiselle, mutta se ei estä häntä valitsemasta puoltaan. Jos Antikainen viitsisi käyttää hakukonetta, niin hänelle selviäisi henkilön vuosikausia jatkunut poliitikkoihin, viranomaisiin, tutkijoihin, journalisteihin ja yksityishenkilöihin kohdistuva häirintä, joka joskus on yltynyt suoranaiseksi vainoamiseksi.

Tässä videossa näkyy ja kuuluu se poliisin toiminta, josta Kärnä aikoo pyytää selvitystä. Kuuluu sieltä paljon muutakin, kuten marssimusiikin tahdissa huudetut raivokkaat tappouhkaukset Elokapinan mielenosoittajille. Olen monien muiden tavoin usein ihmetellyt, miksi aina jotain henkilöä natsiksi sanottaessa paikalle ilmestyy perussuomalaisia loukkaantumaan, vaikka heistä itsestään ei puhuta mitään.

Toivottavasti Kärnä saa asialliseen kysymykseensä asiallisen vastauksen. Minä en koskaan saa vastausta siihen, miksi perussuomalaiset ovat niin kovasti puolustamassa sananvapautta silloin, kun se sopii heille, mutta vastustamassa sitä silloin, kun se ei sovi. Kuten eräs Facebook-kaverini sanoi, niin perussuomalaiset kansanedustajat, jotka leveällä pensselillä surutta ja perusteetta vihjailevat syyttäjälaitosta ja poliisia poliittisesti motivoituneeksi, ovat yhtäkkiä aivan kauhuissaan, kun vihreä sisäministeri ei tuomitse erikseen Elokapinaa, kuten ei ole tuominnut mitään muitakaan mielenosoituksia.

Toivotan sisäministerin pestin vastaanottavalle Krista Mikkoselle voimia. Nyt Ohisaloon kohdistunut tähtäin siirtyy häneen, ja odotettavissa on samanlaista leimaavaa uutisointia ja epäasiallista kommentointia, jota Ohisalo on joutunut sietämään alusta lähtien.

EDIT 12.10.2021 klo 14.45

LIsätty selvyyden vuoksi kolmas kappale.

EDIT 13.10.2021 klo 10.35

Lisätty kolmanteen kappaleeseen kolmas lause.

EDIT 13.10.2021 klo 15.50

Muokattu toisen kappaleen sanamuotoa siten, että lehti ei tarjoa väärää käsitystä.

EDIT 12.10.2021 klo 19.40

Ile on tänäänkin päivystänyt blogissani ahkerasti. Ensimmäinen kommentti on tullut klo 11.36 ja tähän mennessä viimeisin klo 19.28. Sillä välillä niitä on tullut niin tasaiseen tahtiin, että hän on tuskin ennättänyt tehdä koko päivänä mitään muuta. Tänään hän on taas kerran yrittänyt linkittää Suomen Uutisten asiaan mitenkään liittymätöntä juttua. Olen sanonut, että tänne ei linkitetä yhdenkään Journalistin ohjeisiin sitoutumattoman median uutisia, että Ilen kommentit eivät tule näkymään ja että kun Ileltä tulee tuhat kommenttia täyteen, niin teen rikosilmoituksen tietoliikenteen häirinnästä. Mutta Ile ei halua uskoa, koska tämä blogi näyttää olevan hänen elämänsä tärkein sisältö.

EDIT 12.10.2021 klo 22.45
Ja näin Ile tuli tunnustamaan, että hänen ainoa motiivinsa satoihin kommentteihin päivässä on kiusanteko. Mahtavat persut olla ylpeitä tästä kannattajastaan tai peräti jäsenestään. Ihan vain tiedoksi, että täällä ei todellakaan ole vapaata kommentointioikeutta ja Ilen kommentteja on roskakorissa nyt jo 670. Kun tuhat tulee täyteen, niin silloin lähtee myös rikosilmoitus. Sitä ennen paljastan vähitellen Ilen nimen.

EDIT 12.10.2021 klo 23.16
Ja nyt Ile väittää, että olen syyllistymässä rikokseen paljastamalla hänen nimensä tai edes osan siitä. Nolottaahan se, jos kaverit ja vaimo saavat tietää mitä Ile harrastaa netissä. Ilellä ei ole aavistustakaan siitä, mihin kaikkeen minä halutessani kykenen ihan laillisesti. Yksikään häirikkö ei ole pärjännyt minulle, eikä pärjää Ilekään.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka laki
Kommentit (64)
 1. Persut ovat hylänneet ”kristillissosiaalisen arvopohjansa” ja siirtyneet kansallissosiaaliseen arvomaailmaan. Purra on ryhtynyt lööppikasvoksi. Erään aikakauslehden kansi on tavattoman luotaantyöntävä. Niin se maailma muuttuu.

  1. Purraa viedään, käyttääkseni Sanna Marinin sanontaa Ilves -Tappara ottelusta, niinku Pässiä narusta.

  2. Erkki Pekola
   12.10.2021, 18:43

   Erään aikakauslehden kannen torjuva ilme on samaa kaliiberiä, kuin julkaisun kahden aukeaman juttu, jossa ei ole kuin arvotonta persu-kehua. Lehti mokaa itsensä tuollaisilla jutuilla. Annan tulla postilaatikkooni tilauskauden loppuun. Arvelin ja odotin kohtaavani älyllisiä lukukokemuksia, koska muistelin päätoimittajan olevan kunnian mies, lisäksi isänmaallinen. Se ominaisuus ei muuten ole porvarien itselleen valtaamaa läänitystä kuin osaltaan.

 2. Poliisissa on erittäin vahva persu-edustus. Senhän kertoo jo entisten ja nykyisten poliisikansanedustajien puoluesidonnaisuudet.
  Luottamukseni poliisiin on karissut ajat sitten. Poliisi on yhteiskunnallinen väkivaltakoneisto, joka onnistuneimmillaankin on ”välttämätön paha”. Turvallisuus syntyy yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta ja toisten kunnioittamisesta. ”Nokialaisella nuoriso-ohjaajalla” ei turvallisuutta rakenneta.

  1. Enpä tiedä onko järkevää murentaa poliisin uskottavuutta miltään taholta, ketä se palvelee? Se on toiseksi luotettavin instituutio Suomessa Tasavallan Presidentin jälkeen.

   Tunnen useita poliiseja erilaisine mielipiteineen, mutta en ole havainnut sen vaikuttaneen heidän virkatoimiinsa. Miksi poliisilla ei saisi olla henkilökohtaista poliittista mielipidettä?

   1. Hannu Volotinen
    12.10.2021, 13:26

    Itseasiassa kuultuna Rantalan haastattelussa Linkolan mielestä riittää, kun katsoo Prisman ovelta, niin näkee, ettei ihmiskunnalla ole toivoa.
    Riittää kun katsoo ja kuuntelee Antikaisen ja muiden persujen ulostuloja, ettei Suomen tulevaisuus näytä hyvältä. Ainakin, jos vielä hallitukseen pääsevät vaikuttamaan.
    Poliisista suomalaisilla on paljon vitsejä. Maijassa tarvitaan kaksi, toinen lukee, toinen kirjoittaa. Ruotsalaisessa maijassa on oltava mies- ja naispoliisi, ettei synny suhdetta. Jopet-show poliisit oli mielestäni parhaita tyyppejä. Varmaan saattoi joitakin poliiseja naurattaa! Nuori naispoliisi sakotti minua huonosti sidotusta kuormasta 490 euroa. Sanoin poliisille, että nyt kyllä sanon asiakassuhteen poikki. Poliisilta sain kauniin hymyn vastaukseksi.

   2. Tottakai saa poliiseillakin saa olla polittinen mielipide, mutta poliisi ei saa olla poliittinen poliisi. Jos joku murentaa nyt poliisin uskottavuutta, niin sen tekee poliisi itse ja persut ovat siinä mukana.

    Kärnä on aivan oikealla asialla kun hän haluaa selvityksen siitä miksi poliisi kehotti natsimusiikkia soittavia ja tappouhkauksia huutelevia vastamielenosoittajia siirtymään Elokapinan luokse. Eikö poliisin tehtävänä olisi turvallisuuteen vedoten kehottaa heitä pysymään pikemminkin erillään. Ja eikö ole outoa jos poliisi liioittelee turvallisuusuhkaa jonka Elokapina aiheutti valtioneuvoston edessä ja toisaalta sitten aiheuttaa selvän turvallisuusuhan kehottamalla tappouhkauksia huutelevia mielenosoittajia menemään lähemmäksi Elokapinaa.

    Poliisi on toiminut Elokapinan suhteen varsin mallikkaasti pippurisumustuksen jälkeen, mutta nyt ei mennyt ihan putkeen. Väittäisin että syynä ovat myös ne poliittiset mielipiteet, joita poliiseilla on ja saa olla, mutta jotka eivät saisi kuitenkaan näkyä toiminnassa. Valitettavasti tiukan paikan tullen
    todellisten perimmäisten mielipiteiden pitäminen taka-alalla on vaikeaa vähän kaikille ja niin se taitaa olla poliiseillakin. Se sitten näkyy toiminnassa tavalla tai toisella, ei noin toimi aidosti puolueeton poliisi!

    Siinähän ei ole taas mitään uutta että kun joku sanoo sanan natsi, niin paikalle ryntää joukko persuja, kuten Antikainen ja Mäkelä nyt, ja tuohtuu suunnattomasti. Jos he eivät ole itse natseja, niin kovat natsisympatiat heillä kyllä tuntuu olevan. Ja huonomuistisiakin he ovat kun eivät tunnista natsisymbolien alla esiintyneitä saman puolueen edustajiakaan. Tai tunnistavathan he, mutta valehtelevat vaan etteivät tunne.

    1. Tutkitaan nyt kuitenkin ennenkuin hutkitaan. Poliisi on jo ilmoittanut, että ei mennyt omastakaan mielestä nappiin ja haluaa oppia virheistään. Mielestäni Suomessa on eräs maailman parhaimmista ja vähiten korruptoituneista poliisivoimista, puhukoot persut polpoista mitä haluaa. Tapaus Aarniokin osoittaa, että oikeusjärjestelmämme toimii.

    2. kroonikkokoomikko
     13.10.2021, 08:53

     Olen ollut Mikko Kärnän kanssa monesta asiasta eri mieltä, mutta arvostan suuresti hänen ulostuloaan tässä asiassa ja reagointiaan persujen pöyristymiseen. Kiitos myös Sakulle, että jaksat kirjoittaa ja pitää järjen ääntä kuuluvilla ja näkyvillä.

   3. Totta kai saa olla henkilökohtainen mielipide. Sen ei kuitenkaan saisi vaikuttaa toimiin virkatehtävissä.

    Mutta että se vaikuttaa, sille ei yksinkertaisesti mahda mitään. Ja kun mielipiteet ovat sellaisia että ne aiheuttavat yleisen luottamuksen horjumistä poliisiin, pitäisi yksinkertaisesti kaikki sellaiset poliisit erottaa.

    Ja jos nyt olen oikein tulkinnut niiden poliisien, jotka horjuttavat sitä uskoa, mielipiteet tai poliittisen kannan, tulevat ne oikealta laidalta. Joten jokainen persuja diggaava poliisi pitäisi erottaa.

    Näinhän ei tietenkään tule tapahtumaan, mutta näin se pitäisi olla…

    1. Hanna Mäntynen
     12.10.2021, 16:56

     Kolme on noin vuoden kuluessa erotettu, tosin yksi ilmeisesti vain määräajaksi. Harrastivat asekätkentää, neuvoskelivat joukkotuhonnassa ja poseerasivat natsijärjestön mainoksessa kirveen kanssa.
     https://yle.fi/uutiset/3-11981945
     https://yle.fi/uutiset/3-12108724

     Montako samanlaista on erottamatta? Kuuluisasta ”poliisin sisäisestä keskusteluryhmästä” he löytyvät (2017).
     https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005239062.html

     On kestämätöntä pitää rikoksentorjuntaviroissa ihmisiä, joiden mielestä osa ihmisistä ei ole samanarvoisia kuin muut ja jotka kuvittelevat, että lainvalvoja on lain yläpuolella.

     Olen luottanut suomalaiseen poliisiin, mutta enää en valitettavasti luota.

     1. Jyrki Härkönen
      13.10.2021, 10:10

      On tietysti vaikea arvioida, halusiko poliisi nämä huutajat samalle alueelle, koska silloin joukkoa on helpompi hallita ja alueella on muutenkin paljon poliiseja. kahdessa eri paikassa tapahtuva mielenosoitus vaatii, myös enemmäm poliiseja.

      1. Poliisin tehtävä on taata myös mielenosoituksen turvallisuus, joten tuo logiikka ei toimi. Oli syy sitten mikä tahansa, niin väkivallalla uhkailevien vastamielenosoittajien opastaminen Elokapinan perään oli aivan älytöntä toimintaa poliisilta.

     2. Suoraa puhetta Hanna, kiitos siitä. Oletan, että et enää hätänumeroonkaan soita jos joskus poliisia sattuisit tarvitsemaan.

     3. Uskon että kenttäpoliisit ovat Persuja sen takia että näkevät sen synkän todellisuuden työssään. Tekevät likaista työtä: perheväkivaltaa, seksuaalirikoksia, jengejä, pahoinpitelyjä, ym. Tämä todellisuus ei aukea netissä ideologioita hekumoidessa.

      Mielestäni myös tuo natsi ideologia on aika lähellä islamia. Juutalaiset, vähemmistöt, totalitarismi, vääräuskoiset/väärärotuiset. Vai miten vihervasemmisto ja feminismi tämän tulkitsee?

Kommentointi suljettu.