Vanhaa soppaa

Kun pääministeri Sanna Marinista ei saada päivittäin uutta kohua, niin sitten lämmitetään vanhaa. Eilen eri medioihin ilmestyi nopeasti uutisia, joiden mukaan viestintävalmentaja Katleena Kortesuo ihmettelee, kritisoi voimakkaasti ja roimii kovin sanoin Marinin viestinnässä tapahtunutta muutosta. Nyt pääministeri lyö alaspäin ja vittuilee kansalle.

Kortesuo on viikon myöhässä, mutta sehän ei haittaa pääministerikohuja hakevaa mediaa. Vanhan sopan lämmittäminen kelpaa oikein hyvin. Kun tätä soppaa nyt hämmennetään, niin katsotaanpa miten taas saatiin aikaan pienimuotoinen kohu.

Kortesuo julkaisi blogikirjoituksensa aamupäivällä. Muuta teidän ei tarvitse lukeakaan, sillä kaikki uutiset ovat vain sen sisällön toistoa. Iltapäivällä sitä siteerasi Iltalehti, ja nopeasti seurasivat perässä Ilta-Sanomat, MTV:n uutiset, Uusi Suomi ja Suomenmaa. Uutisten ääneen lausumattomana ajatuksena on, että nyt pääministerin ylimielisyys on todistettu.

Mitä Kortesuo sitten sanoi? Ei mitään uutta, vaan kaikki hänen sanomansa on sanottu monta kertaa. Hän noudattaa vanhaa kääntymyskertomuksen kaavaa, jonka mukaan ennen hän piti Marinin viestintätyylistä, mutta ei pidä enää. Hän kertaa kaikki kevään ja kesän aikana tekemällä tehdyt kohut ja vetää niiden perusteella johtopäätökset Marinin viestinnän muuttumisesta katkeraksi nälvimiseksi, ylimieliseksi, angstiseksi, äksyileväksi, pikkumaiseksi ja ikäsyrjiväksi. Lopuksi Kortesuo sanoo pääministerin vittuilevan kansalle.

Ehkä juuri tuo loppukaneetti oli medioiden mieleen, sillä viestintäkouluttajana Kortesuo kyllä tietää mistä narusta nykäistä. Muuten hän ei sano mitään uutta. Tekee mieli kysyä, kukas nyt nälviikään katkerasti ja on ylimielinen ja pikkumainen. Tekee mieli kysyä myös Kortesuon motiivia, sillä teksti ei vaikuta erityisen ammattimaiselta viestintäasiantuntijan tekstiltä. Enemmänkin se vaikuttaa liian myöhään heränneen purkaukselta, jota sävyttää kiire päästä osalliseksi kohuihin, ja värikkäitä sanoja käyttämällä se onnistui oikein hyvin.

Kortesuo liittyi vähän myöhässä puolestaloukkaantujien joukkoon. Minun on vaikea pitää hänen vuodatustaan viestintäasiantuntijan tekstinä, vaan se vaikuttaa enemmän puoluepoliittiselta. Siinä Kortesuo ei koskaan ole ollut vahvimmillaan, sillä keväällä 2019 hän ennusti perussuomalaisten voittavan eduskuntavaalit ja Jussi Halla-ahon toimivan hallituksen muodostajana:

-Väitän, että tulee persujen uusi jytky ja se tulee olemaan isompi kuin mitä olemme nyt ajatelleet. Minä väitän nyt tässä rohkeasti, että persut tulevat vetämään hallitusneuvottelut. 

Kortesuo kirjoittaa blogiinsa tietenkin ihan mitä haluaa, eikä minulla ole siihen huomautettavaa. Minua vain huvittaa median toiminta. Kun uutta pääministerikohua ei ole tarjolla, niin tarjoillaan vanhaksi mennyttä soppaa uudelleen lämmitettynä. Kyllä se kelpaa, kun sen sanotaan olevan harvinaisen hyvää ja asiantuntemuksella tuoreista aineksista keitettyä.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (105)
  1. Siinä on taas yks uusi oman elämänsä dosentti tunkemassa julkisuuteen.

  2. Matti Sillanpää
    2.11.2021, 10:07

    Aivan samat ajatukset nousivat mieleen, ja minä sentään luin vain pätkän USn blogia koskevasta artikkelista. Ihan oikeasti uskon, että KK:lla tulee olemaan vaikeuksia saada oikeaa, kunnallista työpaikkaa.

Kommentointi suljettu.