Puhutteleva hiljaisuus

Convoy-mielenosoituksesta on puhuttu jo niin paljon, että kaikkia kyllästyttää. Niin kyllästyttää minuakin, mutta koska kirjoitin siitä kolme juttua sen ollessa käynnissä, niin on lyhyen yhteenvedon aika. Aloitan kertomalla poliittisen opposition hiljaisuudesta.

Kun Elokapina istui kadulla, niin oppositiopuolueiden kansanedustajat tuomitsivat kansalaistottelemattomuuden jyrkin sanoin ja vaativat jopa Elokapinan lakkauttamista rikollisjärjestönä. Nyt he eivät sano yhtään mitään, tai jos sanovat, niin he tuomitsevat taas Elokapinan. Dimitri Ollikainen teki Twitterissä koosteen tästä kesällä äänessä olleiden kokoomuspoliitikkojen hiljaisuudesta. Se hiljaisuus puhuttelee sitä, joka osaa kuunnella.

Perussuomalaiset ovat myös olleet korostetun hiljaa. Puheenjohtaja Riikka Purran kommentti nyt verrattuna viime syksyn kommenttiin puhuttelee vielä selvemmin kaksinaismoralismillaan. Nyt pitää ymmärtää tai ainakin olla huolissaan.

(EDIT 10.2.2022: Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että kuvaan on yhdistetty Purran oikeasti Twitterissä sanomat asiat ja molemmista tapahtumista otetut kuvat. Purran jälkimmäinen kommentti vastauksena Johanna Vuorelman twiittiin löytyy jutustani 6.2.2022. Kuvan tekijää en tiedä.)

Toivottavasti hiljaisuus ja ymmärtäminen tarkoittavat oikeasti sitä, että Convoyn metelöinnillä ei hiljaa olevien mielestä ole mitään yhteiskunnallista merkitystä. Paljon ikävämpi vaihtoehto on, että sillä on merkitystä ja että sitä voisi mahdollisesti hyödyntää politiikassa. Jos joku sellaisia ajatuksia elättelee, niin hän tulee pettymään pahasti. Tuollaista joukkoa ei kukaan voi johtaa.

Moni sitä yritti. Koko tapahtuma organisoitiin netissä. Pääjärjestäjiksi on paljastunut kaksi lääkäriä, ja ehkä koko mielenosoituksen näkyvin hahmo eli Prinsessa Leiaksi pukeutunut ja valomiekkaa heilutellut nainen on juristi. Järjestäjät riitautuivat keskenään, ja Leia viilettää aina omissa sfääreissään. Nyt hän ilmoitti perustavansa uuden puolueen ja asettuvansa presidenttiehdokkaaksi. Tähän asti hänen toimintansa on keskittynyt rikosilmoitusten tekemiseen valtiojohdosta. Viimeisimmässä hän vaatii koko valtiojohdolle kuolemantuomiota rokotteilla tehdystä kansanmurhasta.

Alijohtajina toimivat likipitäen ammattimielenosoittajat, jotka ovat jo vuosien ajan ilmestyneet jokaiseen äärioikeiston mielenosoitukseen teeskentelemään johtajaa. Väliaikoina he häiriköivät yksittäisiä kansalaisia ja kertovat urotöistään valemedioiden sivuilla. Nytkin he ilmestyivät paikalle tyytyväisinä, sillä mielikuvituksessaan he taas kerran pääsivät johtamaan kansanjoukkoja.

Ne kansanjoukot eivät piitanneet johtajistaan paskan vertaa, vaan tekivät mitä huvitti. Eniten huvitti ryyppääminen ja metelöiminen, ja humalatilan edistyessä meno muuttui väkivaltaiseksi. Jotkut kuvittelevat kansan syvien rivien ja maaseudun unohdettujen ihmisten purkaneen ahdinkoaan, mutta tosiasiassa siellä puhui vain alkoholi.

Toivottavasti yksikään poliitikko ei edes hurjimmissa unelmissaan kuvittele voivansa johtaa näin sekalaista joukkoa palvelemaan itsensä ja puolueensa etua.

Nyt meille kerrotaan, että ei saa nauraa. Oikeastaan ei kai pitäisikään, sillä onhan tämä surullista. Ehkä oikeasti pitäisi huolestua siitä, että vuosia kestänyt valeuutisointi ja nyt villiksi paisunut rokotevastaisuus aktivoivat näinkin ison joukon metelöimään keskelle Helsinkiä koko viikonlopuksi. Ehkä osallistujat eivät tajunneet, että johtajiksi itsensä nostaneet vastustavat koko nykyistä yhteiskuntaa tarjoamatta mitään sen tilalle.

Vielä enemmän minua kuitenkin huolestuttaa tämä poliitikkojen puhutteleva hiljaisuus.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (92)
 1. Mielestäni on erikoista Convoy Finlandin muutaman sadan eripuraisen henkilön sekoilun saama näkyvyys verrattuna vaikkapa Helsinki Priden 2018 mielenilmaukseen, johon osallistui 100 000 henkilöä.

  1. Kimmo Paaso
   7.2.2022, 12:37

   Niin, ehkä olisi ollut paras ohittaa koko farssi olankohautuksella. Jos edes sillä.

   Mutta kun kahta mielenosoitusta kohdellaan näin ei tavalla, on siinä myös aihetta keskusteluun.
   Ja poliitikkojen, siis tarkemmin sanoen oppositiosellaisten, hiljaisuus ja niin erilaiset puheet verrattuna Elokapinan mielenosoitukseen, ovat kyllä kirjoittamisen ja keskustelun arvoista.

   Minun mielestä…

   1. Kimmo Paaso
    7.2.2022, 12:37

    Eri, ei ei…

   2. Convoyn taustalla ei käsittääkseni ollut mitään järjestöä. Tapahtuma oli vähän kuin kaljakellunta.

    1. Kimmo Kuusisto
     7.2.2022, 15:24

     Juurikin näin. Miksi tuollaista julkijuopottelua pitäisi kenenkään poliitikon kommentoida yhtään mitenkään, en ymmärrä?

     Näille kun antaa tarpeeksi huomiota niin ovat siellä kohta uudestaan remuamassa, ja entistä isommalla sakilla.

    2. Tuulikki Lunden
     7.2.2022, 22:45

     Hei
     Ei ollut kuin kaljakellunta. Paikalla oli PVL -natseja, Janus Putkonen, joka osallistuu suomalaisen yhteiskunnan kaikkeen mahdolliseen parjaukseen, vetää törkeää valemediaa. Venäläisohjaus on Putkosen takana, ja syytä siihen miksi on näin, ihmettee moni. Venäjän media nostanut tapahtuman esille hienona kansalaisvaikuttamisena.
     Paikalla ja taustavaikuttajina oli useita VKK -puolueen jäseniä, kansanedustajia, VKK:n puheenjohtaja oli mukana vielä silloin, kun hänen retoriikkaansa kannatetiin ja pyrittiin tuomaan esille miekkarissa. Mika Niikkokin pyörähti mielenosoituksessa. Hänen lääkärinsä on Annikka Leino, joka polkaisi tapahtuman käyntiin. Kristallipuolueen Niclas Ranta ymmärtääkseni kehoitti mielenosoittajia ottamaan tatsia poliiseihin, vähän ärsyttämään. Ei ole harmitonta porukkaa. Ja kun tosiaan järjestäjät ajattelivat, että Suomen hallituksen voi vaihtaa noin vaan, heidän vaatimuksesta, niin ei, tapahtuma ei ole vähän kuin kaljakellonta. Paikalla oli teltta, johon he vaativat pääministeriä tulemaan neuvottelemaan hallituksen vaihdosta. Absurdia, mutta näin oli. Telegramin keskusteluissa mietittiin pääministerin luokse marssimista ja henkilöön kohdistuvaa uhkailua. Kännisekoilu ei ole puolustus sille, että kaikkea tapahtui. Kun katsoo videoita ja taltiointeja tapahtumasta, niin vahvistuu näkemys, ettei ollut vähän niin kuin kaljakellunta tai harmiton tapahtuma. Oman osansa tapahtumaan tuo useat valemedian tavoin toimivat tahot. Näiden tahojen on tarkoitus aiheuttaa sekaannusta, hämmenystä ihmisissä. Osa ihmisistä halusi kehollista koskemattomuutta, ei rokotuksille. EI kenenkään ole pakko ottaa rokotusta, ei todellakaan. Jos ei voi sen takia olla töissä, niin sellasia töitä kyllä löytyy, jonne voi mennä. Siitä vain lusikka kauniiseen käteen ja hommiin. Tämä korona on kohta ohi. Mennään kohti tulevaa vähän fiksumpina. Aloittakaa vaikka jokainen itsensä sivistämisestä. Sitä ei tämä miekkari ollut. Se oli känniördää, joka on vastenmielisin ihmisen olemisen muoto. Ei edes hauskaa. Ai niin, jos Niclas Ranta ei nähnyt tätä käytöstä, tai väitti, että ne oli joitain muita ihmisiä, niin hänen kannattaa katsoa lukemattomat videot ja taltioinnit tapahtumasta. Niitä löytyy Convay tai Cännivoi sanoilla.

   3. Kuuntelin Convoy Finlandin radiokeskusteluita pe 4.2. alkaen ja niiden perusteella olisin erittäin huolissani.

    Tässä on mukana paljon enemmän kuin päälisin puolin näyttää. Johdon puheenvuorojen lipsahduksissa esiintyi mm. vantaalaisen Kokoomus-poliitikon nimi. Voi olla sattumaa, nimikaima sukunimeä myöten, ehkä. Perussuomalainen kansanedustaja tunsi “ryhmän” perustajan ja paljasti nimen Iltalehden haastattelussa. Todennäköisesti omalla nimellään kanavilla keskustelleet henkilöt löytyvät vaaliluetteloista mm. VKK:n ja PS:n riveistä ym. Ryhmän vetäjä (Kristallip.) on ollut järjestämässä useita mielenosoituksia aikaisempina vuosina. mm. World Wide D.

    Vangitseva ja lempeä, rakkautta hehkuttava puhetyyli oli saanut eräänkin ryhmäläisen mukaan Pirkanmaalta. Joukkoon oli saatu mukaan runsaasti hyödyllisiä hölmöjä. Painotti väkivallattomuutta, mutta ei pitänyt poliisin kanssa neuvotellessaan väkivaltaista riehumista yllättävänä asiana. Moottorimarssille ei ollut lupaa, mutta oli itse vetämässä autoletkaa lauantaina. Asiasta ei pidetty ääntä, koska hänen mukaansa “virkavalta olisi saattanut olla kiinnostunut asiasta”. Mukana keskusteluissa oli myös Helsingin infrastruktuuria hyvin tunteva henkilö. Viattoman “kansanliikkeen” tarkoituksena oli “panna Helsinki blokkiin” mukaan lukien satamat ja lentokentät. Kaikki nämä keskustelut löytyvät internetistä sopivilla hakusanoilla.

    Organisaatiossa oli mm. media-ryhmä, oma huolto-ryhmä, ensiapu-ryhmä jne.

    Internetissä käytettiin tehokkaasti Telegramia ja Zelloa, joita hallittiin ja moderoitiin eri puolilta Suomea. Zellossa oli kanavia eri alueilta tulevia autoletkoja varten poliisin ratsioiden välttämiseen. Huollolla oli oma kanava. Tiesuluista raportoitiin omalla kanavalla sulkujen kiertämiseksi ja letkojen ohjailemiseksi reaaliaikaisesti. Kartta-ryhmässä voitiin blokkien sijainti lähettää ryhmille.
    Zellolla ja Telegramilla ohjailtiin ihmisiä siirtymään estämään poliisin toimintaa. Ei mielestäni mitään amatöörien touhua. Ainoa heikkous oli se, että saadakseen runsaasti väkeä (yli 18000 )
    linjoille ryhmät pidettiin avoimina. Jatkossa toiminta tapahtuu suljetuissa ryhmissä, joihin hyväksytään vain luottohenkilöt. Nyt ryhmiin ja kanaville pääsi varsin helposti, mikä tarjosi trolleille helpon keinon soluttautua ja häiritä keskusteluja. Kiitos “nyymeille”

    Netin streamaajien lähetyksiä seurattiin myös tehokkaasti ja ihmisiä ohjailtiin kriittisiin kohtiin niiden perusteella. Eräskin saksalaista sotilasmusiikkia elokapinallisille soittanut press-henkilö syyllistyi mellakointiin yllyttämiseen ja ihmisten ohjailuun. Outoa toimintaa “lehdistön edustajalta” mielestäni. Yhdessä lähetyksessä kuvattiin puheita Postin portailla. Jostain syystä ukrainalaisen henkilön puheen aikana vetäydyttiin kuvaamaan kauemmaksi, eikä saatu kuulla mitä herralla oli sanottavaa, työnantaja olisi saattanut suuttua.

    Kappas, Niclas Rauma antoi juuri haastattelun Ylelle, vaatimaton herra. Autoa en häneltä kuitenkaan ostaisi…

    Mielestäni tässä vehkeiltiin vaarallisesti valtiovaltaa vastaan käyttäen hyväksi hyödyllisiä hölmöjä. Saattoi Helsingissä olla paikalla myös eräs kidutusmurhaajana kunnostautunut lapista. Vallankumousta ei saatu aikaiseksi. Pääministeri ei eronnut. Järjestäjät vetäytyivät takaoikealle tai juuttuivat Myyrmäen lumihankeen pienessä nuhassa. Toivottavasti hevoskuuri auttaa.
    Liike huomasi tilanteen, alettiin puhua keskusteluyhteyksistä hallituksen suuntaan (terästettynä mahdollisilla kotiteiden blokkauksilla).

    Näytti vähän siltä, että kansanliikkeen johtajattomuus annettiin maltillisemman siiven hoitoon. Mielenilmaisun luonne muuttui, laittomuuksia ei tehty, moottorimarssi tehtiin poliisisaattueessa, autot päästettiin parkkiin Kansalaistorille sopuisasti.

    Pieni vinkki tulevasta kuitenkin annettiin… poliisi joutui pysäyttämään kuorma-auton, jonka lavalla pressun alla piilossa oli musiikkilaitteet. Tietenkään kuorma-autosta ei ehkä oltu ilmoitettu poliisille…

    Olen erittäin huolissani…

    Kiitos Saku! Jatka hyvää työtä

 2. Reijo Rekunen
  7.2.2022, 12:20

  Kokoomuslaisia huolestuttaa aina, kun jonkin oleellisen asian korjaamiseen täytyy käyttää rahaa. Esim. ilmastonmuutoksen torjuntaan. Raha joka pitäisi kokoomuslaisten mielestä suunnata osinkoihin, ja muihin kokoomuslaisten mielestä tärkeisiin asioihin, eli rahan tekemiseen rahalla. Persujahan ei tunnetusti huolestuta mikään muu, kuin maahanmuutto ja sen mielikuvituksessaan aiheuttamat kustannukset.Eivät kykene huomaamaan maahanmuuton toista puolta, eli sitä mistä saadaan työvoimaa paikkaamaan paljon puhuttua työvoimapulaa. Koska convoy tapahtuma ei sivua ym. asioita, ei se kiinnosta oikeistoa paskanvertaa.

Kommentointi suljettu.