Rivit suoriksi

Venäjän oikeudeton hyökkäys Ukrainaan sai koko Euroopan oikeistopopulistien rivit sekaisin. Venäjältä rahoitusta saaneet ja Vladimir Putinin kanssa oikein hyvissä väleissä olleet poliitikot ovat suorastaan kilpailleet Venäjän hyökkäyksen tuomitsemisessa, kuten asiaan kuuluu. Maineen puhdistamiseksi pitää olla paavillisempi kuin paavi itse.

Pienemmässä mittakaavassa sama tapahtui myös Perussuomalaisille. Kun Jussi Halla-aho valittiin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi, niin hän hämmästytti kaikki realistisilla puheillaan vihersiirtymän nopeuttamisesta Venäjän fossiilisista polttoaineista vapautumiseksi. Puoluejohto lopetti heti puheet Fixitistä ja rajojen sulkemisesta. Suunnilleen päivässä unohdettiin vaatimukset nollasta turvapaikanhakijasta, ja nyt jopa Laura Huhtasaari toivottaa pakolaiset tervetulleiksi.

Kenttäväki oli ällistynyt. Onko Halla-ahosta tullut viherpiipertäjä, mihin unohtuivat rajojen sulkeminen ja ero EU:sta? Puoluejohtokin pyöri vähän aikaa paikallaan, mutta rupesi sitten puhumaan tuttuun tapaan tutuista asioista. Riikka Purran Facebook-sivulla valitetaan, että Ukrainassa riehuu sota ja Suomen huoltovarmuus, liikenne ja maatalous kyykkäävät, mutta hallitus se vain puuhastelee ilmastoasioiden kanssa. Bensan hinta nousee, eikä hallitus tee mitään. Puolueen kenttäväki ja somesoturit ihmettelivät hiljaisina.

Taas tarvittiin Halla-ahoa neuvomaan puoluejohto ohittaen oikeat ajatukset ja sanat. Pitää puhua turvapaikanhakijoista, jotka tällä kertaa ovat oikeita pakolaisia eivätkä mitään bodattuja korstoja, joista punavihreät olivat kovasti innostuneita. Ukrainan miehet jäivät taistelemaan, mutta nämä aiemmin tulleet jättivät naiset ja lapset sodan jalkoihin ja tulivat itse tänne valittamaan vastaanottokeskuksen puurosta. Halla-aho palasi jo Scriptan ajoilta tuttuun avoimen rasistiseen tyyliinsä, ja nyt saatiin oikeat ajatukset ja sanat ampumaan puoluekentän rivit suoriksi. Tolloinkin ymmärtää puuron päälle.

Halla-aho itse tietää toistavansa Putinin trollitehtaan tuotoksia Syyrian sodasta, mutta hänen sanojaan ihastuneina toistelevat eivät tiedä. Syyriassa on vallassa Putinin tukema Bašar al-Assad, jonka Venäjän avulla käymää sisällissotaa pakenevat leimataan sotilaskarkureiksi, partalapsiksi ja maahantunkeutujiksi. Venäjä yrittää saada Ukrainaan al-Assadin kaltaisen nukkehallitsijan, mutta Ukraina taistelee vastaan. Ukrainassa ei ole sisällissotaa, vaan maa joutui ulkoisen hyökkäyksen kohteeksi.

Kaikki sotilaskarkureista ja partalapsista puhuvat voivat tätä netistä löytämääni kuvaa katsoessaan miettiä näiden sotien eroja ja puolen valitsemisen vaikeutta sisällissodassa.

(Kuva: Facebook/Ville Sundell)

Eivät he mieti, sillä Halla-aho antoi heille mielipiteen ja sanat suuhun. Punavihreä “syvä pääty” suhtautuu happamasti Ukrainasta tuleviin pakolaisiin, kun taas aiemmin pakolaisiin nihkeästi suhtautuneet perussuomalaiset ottavat heidät avosylin vastaan.

Minä en ole nähnyt yhtään Ukrainan pakolaisiin happamasti suhtautuvaa puheenvuoroa missään. Ainoat tulivat perussuomalaisten suunnalta silloin, kun nettisoturit toistivat vanhasta muistista aiemmin oppimaansa ennen kuin saivat uudet ohjeet. En myöskään koskaan ole nähnyt mitään Syyrian ja Irakin pakolaisten fanittamista, vaan ainoastaan kansainvälisten sopimusten ja Suomen lainsäädännön takaamien oikeuksien turhaa selittämistä.

Turhaa se on nytkin, sillä Halla-aho vihelsi taas koirapilliinsä vihjailemalla “punavihreän kuplan” ihastumisesta “bodattuihin korstoihin”. Matupatjoista puhuneet kuulevat kyllä sen vihellyksen.

Halla-ahon kirjoituksen tarkoitus oli saada hämilleen menneen kenttäväen rivit ojennukseen, ja somesta päätellen se onnistui hyvin. Nyt puoluejohto voi rauhassa puhua itsensä kanssa ristiin vaatimalla samanaikaisesti nopeaa vihersiirtymää ja valittamalla polttoaineen ja ruuan liian korkeasta hinnasta. Kenttäväellä on kiire vertailla pakolaisten laatua ja olla pakolaisasiassa kerrankin oikealla puolella.

Pakolaisten toivottaminen tervetulleiksi on erinomainen asia, mutta mitenkäs Halla-aho tämän täyskäännöksen itse luonnehtikaan? Ai niin:

Pohjimmiltaan jupinassa on kyse oman hankalan olon ja kognitiivisen dissonanssin projisoimisesta poliittisiin vastustajiin.

***
Tätä juttua ei voi kommentoida, sillä arvaan palautteen laadun.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (1)
  1. Tervetuloa syvään päähän – kallemikkolainen.fi
    13.3.2022, 20:19

    […] Sakari Timosen blogikirjoituksessa on mukana netistä löydetty kuva, joka loistavasti havainnollistaa, mitä eroa on Ukrainan sodalla ja Lähi-Idän sodilla ja konflikteilla. Somalian puolelta ja Afrikan sarvesta näitä sekopäisiä äärijärjestöjä löytyy ainakin toinen mokoma lisää, josta voit halutessasi lukea tässä linkissä. Kyse on suuresta määrästä eri äärijärjestöjä, valtioita ja valtiontapaisia ryhmittymiä, joista itse pirukaan ei ota selvää kuka minäkin päivänä on ketä vuoroin uhkaamassa ja tukemassa. […]

Kommentointi suljettu.