Ilmeisen turhia kysymyksiä

Kaikkihan me tunnemme työkaverin, joka osallistuu johonkin projektiin vasta sen loppuvaiheessa saadakseen siitä kunnian. Samoin tunnemme tyypin, joka esittää jyrkkiä näkemyksiä jostain asiasta miettimättä yhtään, mistä se asia johtuu. Tällaiset ihmiset menestyvät hyvin, varsinkin jos sattuvat olemaan johtavia oppositiopoliitikkoja.

Eilen meille kerrottiin kaikissa uutisissa, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo matkustaa Washingtoniin pohjustamaan Suomen Nato-jäsenyyttä. Yksikään media ei esittänyt minkäänlaista kritiikkiä, vaan asia otettiin annettuna. Kukaan ei kysynyt, mitä Orpo siellä tekee ja millä mandaatilla oppositiopuolueen puheenjohtaja yleensä toimii. Ihan vertailun vuoksi voitte muistella, miten Erkki Tuomiojan esille nostamaan Suomen ja Ruotsin mahdolliseen sotilasliittoon suhtauduttiin. Tuomiojaa pidettiin likipitäen maanpetturina ja kyseltiin, julkaisiko hän salassa pidettäviä tietoja.

No mutta tietenkin se on ihan eri asia. Minun puolestani Orpo saa mennä ja tulla, mutta toivottavasti hän raportoi keskusteluistaan sekä presidentille että hallitukselle, jotka johtavat Suomen ulkopolitiikkaa.

Toisesta ihmistyypistä olkoon esimerkkinä perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. Ruotsissa on ollut mellakoita, ja kun uutiset kertoivat niiden saaneen alkunsa äärioikeistolaisen tanskalaispoliitikon toiminnasta, niin Purra närkästyi ja syytti toimittajia valehtelijoiksi. Kaikki johtuu monikulttuurisuudesta, ja kehitysmaalaiset siellä mellakoivat.

Purra sivuuttaa syyt ja tarttuu seurauksiin. Päällimmäisenä syynä on tanskalainen äärioikeistolaispoliitikko Rasmus Paludan, jonka koko niin sanottu poliittinen toiminta perustuu provokaatioihin. Hän polttaa julkisesti Koraaneja maahanmuuttajien asuttamilla alueilla, ja kun siitä suututaan, niin se on suuttujien vika. Niin tavallaan onkin, sillä ei pitäisi provosoitua kun provosoidaan, mutta kyllä syyt ovat vielä Koraanin polttamista syvemmällä. Niistä kertoi Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taponen.

Mutta sekin on tietysti ihan eri asia. Purra lietsoo omia kannattajiaan vihaan osoittamalla sormellaan seurauksia ja kiistämällä syiden olemassaolon. Ne kehitysmaalaiset nyt vain ovat semmoisia, että ne eivät sopeudu.

Sanoin jo aiemmin, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan vei perussuomalaisten toiminnalta pohjan. EU:n ja Naton vastustaminen ei enää käy, ja pakolaisetkin toivotetaan nyt tervetulleiksi. Ei jää jäljelle muuta kuin yhä avoimemmaksi käyvä rasismi, ja se näkyy aiemmin tulleiden ja nyt tulevien pakolaisten asettamisena vastakkain. Vielä selvemmin se näkyy, kun Ruotsin mellakoiden sanotaan johtuvan kehitysmaalaisten ominaisuuksista.

Eväät ovat loppuneet ja nyt nuollaan jo niiden käärepapereita. Seuraava looginen vaihe lienee kutsua Paludan Suomeen polttamaan Koraaneja, jotta päästään sanomaan Suomen olevan Ruotsin tiellä.

Minusta olisi kiinnostavampaa miettiä Paludanin uusimman toiminnan ajankohtaa ja sitä, mikä maa hyötyy ruotsalaista yhteiskuntaa sekoittavasta mellakoinnista. Ruotsi suunnittelee liittymistä Natoon yhtä aikaa Suomen kanssa, ja siitä ei Venäjä pidä. Venäjä on ennenkin käyttänyt äärioikeistoa käsikassaranaan ja jopa rahoittanut sitä tietäen hyvin, että kyllä hyödylliset hölmöt sanaa levittävät. Lisäksi tekee mieli kysyä, että mikäs porukka se tykkäsikään kirjojen polttamisesta.

Mutta sehän on tietysti ihan eri asia. Keskitytään nyt vain niihin yksittäisiin puihin ja unohdetaan metsä.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (67)
 1. *miltähän tuollainen itselleen ja muille valehtelu tuntuu*? Eikö tuommoiseen kysymykseen, joskin retoriseen, löydy ihan lähipiiristä vastaus. Retorinen siksi, että en usko, että minä tai kukaan muukaan asiaa ymmärtävä pääsee vastaamaan ”moderoinnin” takia. Kaikki muut painokelvottomat myönteiset vastaukset kyllä käynee…..

 2. Väinö Immonen
  18.4.2022, 10:44

  Epäilen että Orpoja ruotsalaiskollegansa joutuvat koputtelemaan oville, joiden kabineteissa kissoja ristitään. Etteivät, pelkään, turmelisi Niinistön ja Marinin luomaa pohjaa.

  1. Samaa sarjaa Tom Packalenin Ukrainan matkan kanssa, ei mitään mandaattia. ”Onko tukka hyvin ja näkyykö kello” meininkiä.

   1. On Packalenilla mandaatti. Hänen firmansa moderoi iltalehden keskusteluja. Ei mitenkään vaatimaton valta-asema. Konstaapelille.

Kommentointi suljettu.