Tarkoituksella sekavaa

Populismille on tunnusomaista kielellisen hämmennyksen luominen niin, että lopulta itse pirukaan ei saa selvää todellisista tarkoituksista. Jokainen saa poimia puheista itselleen sopivan asian ja toitottaa sitä edelleen. Venäjän hyökkäys Ukrainaan toi kotimaiseen kielenkäyttöömme putinismin, jolla on helppo leimata kaikki poliittiset vastustajat riippumatta siitä, mitä he sanovat.

Jo pari päivää muutamat perussuomalaiset ovat Jussi Halla-ahon johdolla antaneet ymmärtää, että meillä ei ole natseja, ja jos onkin, niin heistä ei pidä puhua, koska se on putinismia. Johdannoksi voitte lukea vaikka tutkija Oula Silvennoisen viestiketjun Twitteristä. Halla-ahon mukaan Venäjän propaganda rupeaa rummuttamaan Suomen fasisti- ja natsiongelmaa, joten tutkijoiden pitäisi kumota aiemmat puheensa ja todistaa, että meillä ei ole natseja.

Laitetaan muutama kuva aiheesta käydystä keskustelusta.

Selväksi tuli. Suomalaisista natseista ei saa puhua, koska se on putinismia ja antaa Venäjälle propaganda-aseen. Siksi tutkijoiden on peruttava aiemmat puheensa vaikkapa PVL:stä ja perussuomalaisten poliitikkojen yhteyksistä sen jäseniin. Historia on kirjoitettava uudelleen, joten varmaan tätäkään ei koskaan tapahtunut.

Samaan aikaan puolueen puheenjohtaja Riikka Purra paheksuu, että Suomessa on kirjoitettu historiaa ja jopa lastenkirjoja uusiksi ihan Putinin Venäjän tapaan. Ei niin saa tehdä, sillä se on cancelointia ja suvakkien harjoittamaa putinismia.

Tämä riittänee kertomaan, että ihan kaiken voidaan väittää olevan putinismia. Sitä on tietenkin kaikki antifasismi, mutta sitä on jonkun mielestä varmasti myös tänään alkavaksi ilmoitettu Elokapinan mielenosoitus. Siitä Venäjä saisi oikeasti aineksia Suomen vastaiseen propagandaan, sillä se on suunnattu Venäjän kanssa tehtävää fossiilienergiakauppaa vastaan, mutta ehkä näemme taas tuttuja kansanedustajia paheksumassa liikennettä laittomasti tukkivia nuoria. Siitä joku pääsee sanomaan, että ne kansanedustajat ovat ilmiselviä putinisteja.

Minä en sano, vaikka heitä olisikin siellä. Tämä putinistiksi sanominen on mennyt täysin naurettavaksi, kun kaikki syyttelevät toisiaan Putinin pussiin pelaamisesta. Tosiasiassa Putinin propagandan toistajat ovat hyvin harvalukuisia, ja voisin mainita heistä useimmat nimeltä. Niin voisitte tekin, jos olette seuranneet somea.

Kaikkein kummallisinta tässä on Venäjän propagandan pelko. Sille ei kuulemma saisi antaa Suomesta minkäänlaisia eväitä, vaan pitäisi sanalla sanoen suomettua hiljaiseksi. Se ei kannata, sillä ei Venäjän propaganda mitään eväitä tarvitse, vaan se osaa keksiä kaiken omasta päästään. Johan siellä kerrotaan omille kansalaisille, että “hitleriläistä” Mannerheimia ihaileva Suomi haluaa Natoon ottaakseen Karjalan takaisin.

Kuten huomaatte, niin tässä jutussa ei ole varsinaista opetusta tai pointtia. Halusin vain kertoa, että populismi ei tarvitse järkeä eikä logiikkaa. Kun puhuu tarpeeksi kauan itsensä kanssa ristiin, niin aina pääsee sanomaan olleensa jossain vaiheessa oikeassa.

Ai niin, tämän tyypin ei tänään tarvitse sanoa mitään, vaan julkaisen hänen aiemman kommenttinsa. Ennen olin hänen mukaansa kommunistihuora, mutta nyt Putinin natsipaska.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (39)
  1. Ennen kuulemma me vassarihuarat nähtiin natseja kaikkialla, nyt eräät muut näkee natseja kaikkialla muualla paitsi omissa nurkissaan. Niin se maailma muuttuu. Onneksi se ei olekaan sitten känkeli vänkeliä että kiistetään Suomen menneisyys natsien liittolaisena.

  2. "Hamaan+menneisyyteen"
    6.5.2022, 17:25

    Kyllä sekavaa on, älykkääksi tekeytyminen ei auta edes Halla-ahoa, Huhtasaaresta ei tule oppinutta, papereista huolimatta eikä Purrasta alenuvalla käytöksellä fiksua. Nämä yhdestä oikeistopopulistipuolueesta. Kokoomuksella on taas omat rautakankensa, myikakkasensa, napoleoninsa ja niinkuin aina, muut on väärässä aina. Nämä oikealla.

Kommentointi suljettu.