Rimanalituksia

Poliittinen keskustelu on joskus niin luokatonta, että se näyttää maassa olevan riman ali kaivautumiselta. Se nähtiin eilen, kun sisäministeriö ilmoitti rajaturvallisuutta koskevan lainsäädännön etenemisestä. Tämä twiitti aiheutti somerähinän, jota perussuomalaiset jatkoivat eduskunnan kyselytunnilla.

Sisäministeri Krista Mikkonen sanoi monta kertaa, että Suomella on jo nykyisin keinoja rajoittaa maahantuloa silloin, kun sitä käytetään hybridisodankäynnin välineenä. Vastaukset kaikuivat taas kerran kuuroille korville, ja seurauksena oli perussuomalaisten ikioma tulkinta tilanteesta.

Moni on jo ihan aiheellisesti kysynyt, mihin Venäjä enää tarvitsee trolliarmeijaansa, kun perussuomalaiset tekevät sen puolesta kaiken työn. Jo pari viikkoa perussuomalaiset ovat rähisseet tästä samasta asiasta, eikä loppua näy. Puolue tuntuu oikein toivovan Venäjältä kymmeniä tuhansia pakolaisia ja viestittää, että rajat ovat ja pysyvät auki.

Totuus on, että Suomi on oikeusvaltio, ja oikeusvaltio noudattaa kansainvälisiä sopimuksia. Oikeusvaltio voi myös puolustaa itseään, ja jo nykyisen lainsäädännön puitteissa Suomi voi sulkea rajanylityspaikkoja ja ohjata kaiken liikenteen niistä yhdelle. Kansainväliset sopimukset ja EU-lainsäädäntö kuitenkin velvoittavat ottamaan vastaan turvapaikkahakemuksia. Tämä ei tarkoita sitä, että rajat olisivat auki, vaan sitä, että tarvittaessa turvapaikanhakijat keskitettäisiin yhteen paikkaan ja heidän hakemuksensa käsiteltäisiin nopeutetusti. Käytännössä se tarkoittaisi pikakäännytyksiä.

Nyt Suomi on myös hakemassa Naton jäseneksi, ja jos perussuomalaisten vaatimusten mukaan elettäisiin, niin samanaikaisesti Nato-hakemuksen kanssa Suomi  ilmoittaisi, että me sitten emme aio noudattaa EU-lainsäädäntöä emmekä muitakaan kansainvälisiä sopimuksia. Se ei herättäisi hirveästi luottamusta Natossa.

Perussuomalaiset voisivat viimeinkin päättää haluavatko he Suomen olevan EU:ssa vai eroavan siitä. Ero on ainoa tapa olla piittaamatta EU-lainsäädännöstä. EU-lainsäädäntö ohittaa kansallisen lainsäädännön miellyttipä se tai ei. Sisäministeriö jatkaa kuitenkin rajaturvallisuuden parantamisen valmistelua lainsäädäntöteitse, ja taitaakin olla ihan viisasta olla kertomatta kaikkia yksityiskohtia julkisesti. Kaikesta tiedosta lähtee vääristelty viesti ties mihin ilmansuuntaan.

Toisen rimanalituksen teki tänään Yle esittelemällä aamun Jälkiviisaiden uutena jäsenenä Timo Soinin, ja sen seurauksena vakiojäsen Maryan Abdulkarim sanoi ohjelmalle hyvästit. Hänen mukaansa juuri Soini loi tilaa rasismille ja naisvihalle politiikassa. Sanalla sanoen Soini normalisoi rasismin.

Niinhän Soini teki. Hän otti puolueeseensa mukaan äärioikeistolaisia ja kuvitteli voivansa pitää heidät kurissa. Ahkerasta harjaamisesta huolimatta se ei onnistunut, vaan Soini menetti heille koko puolueen. Samalla hän menetti myös uuden puolueen eli Sinisten puoluetuen. Soini itse oli junaillut Lex Soinina tunnetun lakimuutoksen, jonka mukaan jostain eduskuntapuolueesta eroavan ja uuden puolueen muodostavan ryhmittymän puoluetuet jäävät entiselle puolueelle.

Muistetaan Soini monesta muustakin asiasta. Itse muistan hyvin hänen vuonna 2015 antamansa vaalilupauksen, jonka mukaan pienimmillä eläkkeillä ja tuilla elämään joutuvilta ei leikata. Juuri heiltä Sipilän hallitus kuitenkin leikkasi ensimmäiseksi. Ulkoministerinä toimiessaan Soini osallistui virkamatkalla aborttia vastustavaan mielenosoitukseen, sanoi Suomen jakavan Turkin kanssa yhteiset arvot ja niin edelleen. Kannatus painui niin alas, että Sinisten jäseniä olivat enää suunnilleen vain hallitukseen perussuomalaisina valitut ministerit.

Nyt Soinista ollaan kovaa vauhtia tekemässä vanhaa ja viisasta valtiomiestä, jonka kommentteja politiikasta tarjoillaan koko kansalle. Joku totesi somessa heti tuoreeltaan näin:

-Mitä hittoa, Timo Soini MINUN televisiossani MINUN verorahoillani! Hus, pois!

Kyllä hän siellä minun puolestani saa olla, mutta tokkopa enää viitsin katsoa Jälkiviisaita. Rima on ollut matalalla jo valmiiksi, mutta nyt kaivaudutaan maassa olevan riman ali.

Joskus tekee mieli huokaista, että yrittäkää edes. Emme me kansalaiset niin tyhmiä ja huonomuistisia  ole kuin kuvitellaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (76)
 1. Äskettäin Naton liittymisen kannattajiksi kääntyneissä on iso joukko niitä, joilla on ”ketunhäntä kainalossa”. Persuissa on vankka Putinin kannatus, se näkyy somessa jaetuissa jutuissa. Populismissahan tosin ei ole mitään aatepohjaa, sillä ratsastetaan, mikä näyttää olevan nyt suosiossa. Ja sitten uutta kehiin huulten höpinänä. Some-esiintymisen lisäksi muihin tekoihin populisti ryhdy oikeassa elämässä.
  Jälkiviisaat olen hylänny ajat sitten. Meni kerta kaikkiaan viisauden jälkeiseksi. Helsinkiläisiä toimittajia, useimmiten iltapäivälehdistä. ja nyt kuulemma Timo,Soini, tyhjänpuhumisen ammattilainen. Se rasismin tuominen lie sattumaa.

  1. Kimmo Paaso
   13.5.2022, 16:41

   Näin. Kun halusin tehdä päivästäni hyvän ja mukavan,katsoin kolme minuuttia jälkiviisaita. Sinä aikana vitutuskäyrä syöksyi kattoon nopeammin kuin salama, ja tiesin että sen jälkeen päiväni voi muuttua vain paremmaksi.

   Toimii aina. Tai toimi; nyt en enää edes tuon edellä kerrotun vuoksi katso tyhjänpäiväistä lässytystä.

   Maryan osoitti epätavallista selkärangallisuutta ja korkeaa moraalia jäämällä pois typerästä porukasta. Mutta niinhän hän ei olekaan “kantasuomalainen”…😜👍

 2. Ikävä kyllä niitä tyhmiä ja huonomuistisia kyllä löytyy pilvin pimein. Se on nähty juurikin somessa.

Kommentointi suljettu.