Ei koskaan kohdallaan

Helteisen juhannuksen jälkeen Suomi palaa helteiseen arkeen. Juhannuksena tankattiin kallista polttoainetta ja ajettiin satojen kilometrien päähän velaksi ostetulle kesämökille, koska niin kuuluu juhannuksena tehdä. Nyt voidaankin sitten taas marmattaa lian kalliista polttoaineesta ja tuskailla kaiken kallistumista ja korkojen nousua. Bensan kalleuden takia ei kannata käydä töissä ja syömisistäänkin pitää tinkiä. Kaikkein helpointa on tarttua ensimmäisenä mieleen tulevaan asiaan ja vaatia tulo- ja polttoaineverojen alennusta ja moittia hallitusta, joka ei tee asioille mitään.

Ukrainassa käytävä sota pysyy uutisissa kuten pitääkin, mutta moni ei halua nähdä sen yhteyttä kallistuviin elinkustannuksiin ja nouseviin korkoihin.  Venäjältä ei tule halpaa energiaa, talouspakotteet vaikuttavat kaikkeen ja tilanne on sama koko Euroopassa. Inflaatio on tosiasia, ja useimpien ekonomistien mielestä valtion puuttuminen asiaan veronalennuksilla vain pahentaisi tilannetta. Polttoaineveron lasku tuskin näkyisi huoltoasemien hinnoittelussa ja tuloveron alentaminen tekisi loven valtion kassaan. Sitten pitäisi leikata julkisen sektorin toimintaa ja alkaisi valitus palvelujen toimimattomuudesta.

Korkojen nousu on ikävä juttu, mutta 1990-luvun laman kokeneesta ei parin prosentin korko kovin pahalta näytä. Kun korko silloin huiteli 12-14 prosentin lukemissa, niin se kyllä kirpaisi. Viime vuosina olemme tottuneet miinusmerkkiseen korkoon, joten plusmerkkinen tuntuu pahalta. Olemme kuitenkin eläneet välivaihetta, ja se näkyy hyvin vaikkapa tästä korkovertailusta.

Ekonomistit saavat selittää ja selittävätkin, jos vaivaudutte lukemaan lehtiä. Minä luin juhannuksena muitakin uutisia sen minkä muilta kiireiltäni ennätin. USA:n korkeimman oikeuden päätös kumota aborttioikeus puhuttaa meilläkin, eikä oikeastaan ketään yllätä, että Päivi Räsäsen mielipide on saanut kannatusta muilta konservatiivikristityiltä. Kun ajatusmaailma on lukkiutunut tiettyyn asentoon, niin ei sitä voi väkisin muuttaa. Itse olen sitä mieltä, että USA:n päätös ei kerro niinkään uskonnosta, vaan halusta kontrolloida naisten elämää. Useinhan nämä kaksi asiaa liittyvät yhteen.

Norjan terrori-isku on meilläkin otettu vastaan kauhulla, mutta olenpa nähnyt myös sairasta vahingoniloa. Nyt saivat homostelevat suvakit mitä tilasivat, kun islamisti iski juuri heidän kimppuunsa. Vahingoniloisilta jää huomaamatta, että islamistiterrorismin takana on sama kieroututunut uskonnollisuus kuin abortin kieltämisessäkin. Joidenkin on mahdoton hyväksyä ihmisten itsemäärämisoikeutta ja yhdenvertaisuutta, vaan he pyrkivät kontrolloimaan muita kaikin tavoin. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole pois keneltäkään muulta, mutta tätä nämä ääriajattelijat eivät suostu tajuamaan.

Myös Turkki pyrkii määräilemään muita ja erityisesti Ruotsia ja Suomea asettamalla Nato-jäsenyydelle ehtoja, joita se ei vaadi muilta Nato-mailta. Siinä Turkki teki virheen, sillä Helsingin Sanomien teettämän mielipidetiedustelun mukaan Naton kannatus ja Turkin vaatimusten vastustaminen vain kasvavat. Vanha totuus on, että suomalaisilta voi kyllä vaatia kaikenlaista, mutta kiristämään ja uhkailemaan ei kannata ruveta.

Kaikkien tutkittujen väestöryhmien valtaenemmistöt ovat sitä mieltä, ettei Suomen pidä tehdä Turkille myönnytyksiä. Tiukin kanta myönnytyksiin oli vasemmistossa ja vihreissä. Eniten myönnytyksiin valmiita oli perussuomalaisissa, mutta heitäkin oli selkeä vähemmistö. Ehkä vain on niin, että konservatiivinen maailmankuva ei tunne logiikkaa, vaan juuri islamiin kielteisimmin suhtautuvista osa on valmis tekemään myönnytyksiä diktaattorin johtamalle islamistivaltiolle.

Nämä asiat ovat liian työläitä mietittäviksi hellepäivinä, joten jatketaan puhumista seksuaalisesta häirinnästä. Nythän kävi niin, että VKK:n varapuheenjohtajan mölöpäivitys Iiris Suomelan harjoittamsta ”seksuaalisesta häirinnästä” sai jatkoa, kun Keskisuomalaisen päätoimittaja epäili joidenkin somejulkkisten juhannuskuvien olevan seksuaalista häirintää. Ehkä tuo pääkirjoitus olisi tosiaan kannattanut jättää kirjoittamatta, tai ehkä joku työtoveri vain ihmetteli päätoimittajan koneella pyöriviä kuvia, joten niiden katselu piti naamioida työhön liittyväksi.

Tärkeintä on, että voidaan valittaa jostain, ja jokainen asettaa asiat mieleiseensä arvojärjestykseen. Minun mielestäni meillä monet asiat ovat ainakin toistaiseksi melko hyvin.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (52)
 1. Riippumatossa maatessa tulee mietittyä kaikenlaista, ja nyt erityisesti jenkkien suhde aborttiin ja naisten oikeuksiin ja tähän liittyen Räsäsen ulostulot saivat ajatukset liikkeelle.

  Millaistahan Päivillä on aamulla herätä uuteen päivään, kun todellisuutta vartioi vanhatestamentillinen julma ja raivoisa jumala, jonka kerrotaan entisaikoina tehneen kaikenlaisia tuhotöitä väärinuskovien ihmisten keskuudessa. Tosin näissä Raamatun tarinoissa tuhooja oli aina aktiivinen toimija ja antoi selkeät todisteet teoistaan ja joskus jopa varoitti niistä ennakolta.

  Luulisi Päivin kaltaisia turhauttavan, kun nykyään ihmisten aivan itse täytyy tarttua toimeen ja toteuttaa kaikki jumalten määräämät rangaistukset vääräuskoisia kohtaan, sillä näyttäähän epäilyttävästi siltä että maailmankaikkeuden herra on vetäytynyt eläkkeelle ja vähät välittää uskollisten palvojiensa pyynnöistä kurittaa meitä muita.

  1. ”Jos olisimme kaikki raamatullisia, voisimme ostaa vaimon tai kaksi,kuten patriarkka Jaakob, tai pitää 700 vaimoa ja 300 jalkavaimoa, kuten kuningas Salomo.” (K. Sadinmaa)

   Kyse on jokaisen ihmisen oikeudesta saada rakastaa ja tulla rakastetuksi. Siis jokaisen!

   Fundiksille tämä ei sovi eikä heidän mielestä tästä saa puhuakaan mitään.

   1. Jaakko Lautaoja
    27.6.2022, 18:45

    Se kaatuisi tulojen pienuuteen.

 2. ”…konservatiivinen maailmankuva ei tunne logiikkaa, vaan juuri islamiin kielteisimmin suhtautuvista osa on valmis tekemään myönnytyksiä diktaattorin johtamalle islamistivaltiolle.”

  Niin tuossa se on sanottu monen persun skitsofreeninen maailmankatsomus (ei ole tarkoitus yleistää). Tuohon kun ei pysty persukannattajien ihannoimia yksinkertaisia ja halpahintaisia vastauksia antamaan. Siis muslimeja vastustetaan, mutta myönnytyksiä vaaditaan🤔.

  1. meidän omassa äärioikeistossa ja islamistisessa äärioikeistossa on tasan kaksi eroa, ihon pigmentti ja uskonto.

Kommentointi suljettu.