Onko mitään opittu?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra todisti eilisessä Ylen Ykkösaamussa puolueensa olevan yhden asian puolue, ja se asia on maahanmuutto. Maahanmuutto on puolueelle kuin joulukuusi, johon ripustetaan koristeiksi milloin mitäkin maahanmuuttoon liitettävissä olevia asioita. Kokonaisuus voi näyttää juhlavalta, mutta lähempää tarkastelua se ei kestä.

Eduskuntavaaleihin perussuomalaiset lähtevät ruotsidemokraateilta kopioidulla ohjelmalla, jonka kärkenä on katujengien rikollisuus ja sen kitkeminen rangaistuksia koventamalla. Kuulostaa ihan siltä, että meillä ei ollut ollenkaan katurikollisuutta ennen maahanmuuttajien tuloa. Tosiasiassa ne jengit eivät ole vain ulkomaalaistaustaisten muodostamia, vaan niissä on mukana ihan kantasuomalaisiakin. Yhteistä heille on yhteiskunnan eriarvoistumisen tuoma syrjäytyneisyys. Kannattaisi kuunnella näiden nuorten kanssa työtä tekeviä sosiaalityöntekijöitä, sillä heillä on oikeaa tietoa.

Perussuomalaiset haluavat ratkaista ongelman koventamalla rangaistuksia ja aiheuttamalla lisää eriarvoisuutta. Purran mukaan tavoitteena on sosiaaliturvan muuttaminen kansalaisuuteen perustuvaksi, mutta se vaatisi perustuslain muuttamista. Perustuslain 6 §:n 1 momentin mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Se tarkoittaa kaikkia ihmisiä kansalaisuudesta riippumatta, joten ihan ensimmäiseksi tämä perustuslain kohta olisi kumottava tai sitä olisi muutettava. Seurauksena olisi orwellimainen laki, jonka mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, mutta suomalaiset ovat yhdenvertaisempia kuin muut.

Sosiaaliturvaa on yritetty eriyttää ennenkin. Sipilän hallituksen aloittaessa sen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) asetti tavoitteeksi maahanmuuttajien saamien tukien alentamisen, ja perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Timo Soini lupasi koko hallituksen puolesta sosiaaliturvajärjestelmän eriyttämisen selvittämistä. Samalla molemmat tulivat lipsauttaneeksi, että kaikille muillekin tuen saajille asetetaan hintalapppu heistä yhteiskunnalle koituvien kustannusten mukaan.

Nämä ehdotukset törmäsivät perustuslakiin jo ennen kuin niitä ehdittiin kirjoittaa lakiesityksen muotoon, ja niin siinä kävisi nytkin. Perustuslaki puhuu tarkoituksella ihmisistä, eikä sitä voi tulkita tarkoittamaan vain suomalaisia.

Purra sanoi eilen, että perussuomalaiset eivät leikkaisi sosiaaliturvasta kokoomuksen tavoin. Ihan samaa puolue lupasi myös ennen vuoden 2015 vaaleja. Silloin Timo Soini julisti, että tuhannen euron tuloilla eläviltä ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata. Kotihoidontuki, omaishoidontuki, pienimmät työttömyyspäivärahat, takuueläke ja pienituloisten perheiden lapsilisät. Nämä ihmisryhmät käyttävät tulonsa kulutukseen ja palveluihin Suomessa sekä ylläpitävät omalta osaltaan kulutuskysyntää. Heiltä perussuomalaiset eivät suostu leikkaamaan.

Kun perussuomalaiset pääsivät hallitukseen, niin juuri näiltä ryhmiltä leikattiin ensimmäiseksi. Leikkauksia kannattivat kaikki perussuomalaisten kansanedustajat, eikä sinisiä vielä ollut olemassakaan. Syksyllä 2021 Riikka Purra kertoi ihan selvin sanoin, että pienituloiset ovat rasite yhteiskunnalle. Tietysti tässäkin oli kyse maahanmuutosta, sillä maahanmuuttajat omaksuvat suomalaisten tavat ja heittäytyvät työttömiksi elämään sosiaalituilla.

Tästäpä voi päätellä mitä on tulossa. Ensimmäiseksi on tulossa pään hakkaamista perustuslakiin, ja jos siitä muurista päästään läpi, niin sitten seuraa lainsäädännöllistä sotkua, kun sosiaaliturvaa ruvetaan eriyttämään ihmisille asetettavan hintalapun mukaan.

Ensimmäiseksi otetaan sosiaaliturva pois muilta kuin Suomen kansalaisilta. Suomessa asuu tällä hetkellä noin 300 000 ulkomaan kansalaista, ja lisäksi meillä lienee noin 40 000 Ukrainasta tullutta pakolaista. Perussuomalaisten pitkän aikavälin tavoitteena on rajata heidät sosiaaliturvan ulkopuolelle. Seurauksena olisi valtava määrä varjoyhteiskunnassa elämään joutuvia, ja esimakua siitä saatiin, kun Sipilän hallitus teki omilla lakimuutoksillaan 3 000 paperitonta.

Kun tästä olisi selvitty, niin sitten ruvettaisiin jakamaan suomalaisia vuohiin ja lampaisiin heidän yhteiskunnalle aiheuttamiensa kustannusten mukaan. Siinä vaiheessa tarvitaankin sitten jo oikeasti lisää vankiloita, kun rikollisuus räjähtää käsiin ja rangaistuksia on jo kovennettu perussuomalaisten nykyisen tavoitteen mukaisesti.

Tästä opimme sen, että kaikki eivät opi mitään. Eivät edes sitä, että juuri tällaisen sekasorron välttämiseksi meillä on vahva perustuslaki, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä syntyperästä ja varallisuudesta riippumatta.

***

Sopimukseni Apu-lehden kanssa päättyy vuodenvaihteessa. Siihen asti jatkan entiseen tapaan, mutta juttuja ei enää voi kommentoida itse blogissa. Olen kyllästynyt pyörittämään keskustelupalstaa, jonka moderointi vie suhteettoman paljon aikaa. Mieluummin opettelen olemaan eläkkeellä.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka laki
Kommentit (0)