Kaikki on huonosti!

Opposition jollotuksesta ja sen uutisoinnista päätellen ihan kaikki on Suomessa huonosti, ja se on Marinin hallituksen vika. Kun hallitus eilen esitteli kolmeosaisen sähkötuen, niin tietenkin se on kohdennettu väärin, tulee myöhässä ja on pelkkää äänestäjien kosiskelua. Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi vertasi sitä Ylen aamussa vappusataseen, mutta ei täsmentänyt mitä tarkoitti. Joka tapauksessa hänen mielestään on jotenkin väärin antaa kaikille tukea, joka ei kannusta säästämään sähköä. Hänen aiempien puheidensa valossa tulkitsin, että on väärin antaa tukea köyhille.

Oppositiopoliitikkoja pyytäisin sanomaan ihan suoraan kelpaako se tuki vai ei. Jos ei kelpaa, niin sekin pitää sanoa ääneen näin vaalien lähestyessä. Ainakin äänestäjät tietäisivät kuka haluaa tukea kansalaisia ja kuka ei.

Mutta turha toivo, sillä ihan kaikki on huonosti. Työllisyysaste on taas kerran niin huippulukemissa, että ekonomistitkin ällistyivät. Marinin hallituksen tavoitteena on 75 prosentin työllisyysaste, ja Tilastokeskus muutti laskentatapaa viime vuonna. Vanhalla tavalla laskettuna työllisyysasteen trendi olisi todennäköisesti jo lähempänä 76 prosenttia kuin 75 prosenttia. Laitetaan kuvakaappaus tuosta linkittämästäni Iltalehden jutusta.

Missäs juhlat nyt pidetään? Sipilän hallituksen aikana työllisyysastetta seurattiin prosentin kymmenyksen tarkkuudella ja se oli kerran kuukaudessa uutisten ykkösaihe. Kun Sipilän hallitus joulukuussa 2018 saavutti oman työllisyystavoitteensa, niin se oli yhtä juhlaa. Ministerit kiittelivät itseään ja toisiaan median edessä, ja jokainen uusi työpaikka ja työllistynyt työtön olivat hallituksen työllisyystoimien ansiota.

Viime vaalikaudella jokainen uusi työpaikka oli Sipilän hallituksen ansiota, mutta nykyisin työllistyminen vain tapahtuu itsestään ja kaikille yllätyksenä. Kun siitä on uutisoitu, niin esiin on marssitettu ekonomisteja tai Petteri Orpo todistamaan, että Marinin hallitukselta puuttuvat työllistämistoimet, joten oikeastaan nykyinen kehitys on Sipilän hallituksen tukileikkausten ja aktiivimallin ansiota. Onneksi ainakaan vielä tänään ei  ole tarvinnut kärsiä tätä myötähäpeää.

Sipilän hallituksen työllisyystavoite oli 72 prosenttia eli nykyisen laskutavan mukaan 71 prosenttia.

Uutisoinnin vähäisyydestä päätellen ei näytä kiinnostavan. Ei tietenkään kiinnosta, koska kaikki on huonosti ja kaiken pitää olla huonosti. Jos vaalien jälkeen kokoomus ja perussuomalaiset muodostavat hallituksen ytimen, niin sitten varmaan työllisyysastekin nousee kerran kuukaudessa ykkösuutiseksi, ja kaikki on taas hallituksen ansiota. Sipilän hallituksen aikana kaikki oli paremmin. Talvivaarassa tapahtui ihmeitä ihmeiden perään ja metsätkin kasvoivat ennätysvauhtia. Nyt Suomen hiilinielut ovat romahtaneet, ja sekin on tietysti Marinin hallituksen vika. En tiedä miten, mutta varmaan sillä on jotain tekemistä ilmastotoimien, tuulimyllyjen ja maan velkaantumisen kanssa.

Kuten arvaatte, niin minä piruilen avoimesti uutisoinnin perusnegatiivista sävyä tämän hallituksen aikana. Mikään positiivinen asia ei nykyisin kelpaa uutiseksi, ja jos kelpaa, niin siitäkin kaivetaan esiin jotain negatiivista.

Onhan maassa sentään jotain hyvää jopa perussuomalaisten mielestä. Ainakin kansanedustaja Leena Meri iloitsee avoimesti blogini loppumisesta. Onhan se niin väärin, että joku kertoo vaikkapa populistien juridisesta osaamattomuudesta. Semmoinen on ilmiselvää politikointia, eikä politikointi sovi mielipidekirjoituksia kirjoittavalle bloggaajalle. Epäilemättä Apu on saanut paljon palautetta, mutta en mene sanomaan onko sillä ollut vaikutusta lehden päätökseen lopettaa kaikki blogit. Tuskinpa on, sillä ajat muuttuvat ja alan olla blogimaailman viimeisiä dinosauruksia.

***

Kommentointi tässä blogissa on sulkeutunut lopullisesti, koska en enää viitsi pyörittää keskustelupalstaa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)