Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tyhmä ei opi

Nyt kun Facebook on ruvennut tehokkaasti siivoamaan rasistisia viharyhmiä ja niihin kirjoittelijoita, niin näiden ryhmien aktiivit palaavat juurilleen pelkiksi härnääviksi koulukiusaajiksi. Sitä he ovat olleet koko ajan, mutta suuruudenhulluuksissaan he välillä ylensivät itsensä isänmaan parhaiksi pojiksi ja tytöiksi.

Kolmisen vuotta sitten törmäsin Facebookin rasistisessa Lieksan maahanmuuttoa käsittelevässä ryhmässä nettietsiväksi itseään tituleeranneeseen Mikko Parantaiseen. Koska hän ei pärjännyt väittelyssä, niin hän päätti ruveta häiritsemään minua monin eri tavoin.

Välillä Parantainen löysi elämälleen muuta sisältöä. Hänen urastaan tuli nousujohtoinen, sikäli kuin toimimista johtavan roska- ja valeuutisjulkaisu MV:n ”toimittajana”, tuomiota yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja päätymistä epäillyksi laittoman henkilörekisterin pitämisestä voi nousuna pitää. Nyt häntä odottaa liuta oikeudenkäyntejä, joista uhkaa seurata maksettavaksi jättikorvaukset.

Kun ura koki näin ikävän mahalaskun, niin Parantainen muisti taas minut ja löysi tästä blogistani alastomuutta.

mikko paranta

Ihan vain Parantaiselle tiedoksi, että jos blogini sisällön suhteen on valittamista, niin valitukset voi kohdista suoraan Apu-lehden päätoimittajalle. Jos toimintani Facebookissa hankaloituu, niin ainakin tiedän kenet nimeän epäillyksi viestiliikenteen häirintään.

Viisas ottaa moitteesta opikseen, sata lyöntiäkään ei paranna tyhmää. (San. 17:10)

Kommentit (16)

 1. Rintsu

  Anteeksi, tää ny on täyttä off- topiccia…

  Kun mä aloitin koulunkäyntini vuonna -74 niin mulla ei ollut aavistustakaan miten upeita maikkoja mulla oli. Heistä jokainen olis tienannut kymmenen kertaa paremmin Etonissa tai Cambridgessä.
  Ittelleni paljastui vasta kolkytä vuotta myöhemmin kuinka mahtavia maikkoja mulla olikaan. Kun lukioon tuli koulukiusattu joka sanoi mulle, että hän sais peruutuspaikan vanhasta huippulukiostaan. Ja minä kysyin, että onko sinulla siellä yhtään kaveria?
  Kolkytä vuotta myöhemmin paljastui, että se pieni valinta oli hänen elämänsä parhaita päätöksiä.

  Minut kasvatettiin pienestä pitäen siihen, että heikompaa ei potkita.
  Nykyhallituksella taas ei vaikuta olevan äitiä eikä isää, eikä ainakaan hyviä opettajia.

 2. Jussi Gaumoff

  ”Koska hän ei pärjännyt väittelyssä, niin hän päätti ruveta häiritsemään minua monin eri tavoin.”

  – Selvästi hän on varsin tyhmä ja huono argumentoimaan.

 3. Rosa Warski

  Alastomuutta!

  Täysi keppihevonenhan tuo ”löytö” on, ja varmasti etsimällä etsitty. Veikkaan ettei tippaakaan olisi häirinnyt, jos olisi bongannut suomalaisen saunakävijän vaikka MV:n palstoilta.

  Muutenkin alastomuushysteria on varsin kaksinaismoralistista. Väkivaltaa saa olla ties minkälaista (eikös MV ole julkaissut mm. mestauskuvia?), mutta auta armias jos jossain näkyy pimppi, tissi tai pippeli, niin soittakaa poliisi ja palokunta !

 4. Rosa Warski

  En malta olla kommentoimatta vielä toistamiseen – asian vierestä, mutta blogin työttömiä koskevaa aihetta viistäen:

  Hesarissa on taas aamusta työttömiä syyllistävä juttu. Kirjoittajana on vaihteeksi konkurssin tehnyt yrittäjä, jonka mielestä hakemusten ja selvitysten lähettely on täysin ok. Sosiaaliturva puolestaan on työttömien ”valtava” palkka – ikäänkuin normitila olisi ihmisten epäinhimillinen kohtelu, ja ruoan ja kylmänsuojan saamisesta tulisi olla uskomattoman kiitollinen. Lopuksi tietysti suitsutetaan vastikkeellista sosiaaliturvaa.

  Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, ettei kunnollisia työpaikkoja ole? Tuokin yrittäjä olisi varmasti saanut puhelinmyyntifirmasta jo ”työpaikan”, vaan eipä ole mennyt. Silti on kokenut välttämättömäksi kirjoittaa, miten työtön on jälleen ahne ja laiska.

  Viite: http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005200705.html

  • Rintsu

   Mun ensimmäinen kommenttini oli ihan täyttä off- topikkia.

   Mutta mulla oli hyvä onni käydä semmoinen koulu jossa jokainen pieni ihmistaimi oli mahdollisuus. Se oli koulun periaate. Niinpä se houkutti puoleensa semmoisia opettajia joita ei tosiaankaan joka paikassa päässyt näkemään.

   Ei ollu tarkkisluokkia. Ei alisuorituskursseja. Pahin muistamani rankaisu oli se kun suuresti rakastamani englannin lehtori katsoi minua silmiin ja sanoi, että onko tämä parasta mihin pystyt?

   Kahdentoista vuoden rupeaman jälkeen lopputuloksena oli se, että luokaltani muistaakseni kuusi kirjoitti kuusi laudaturia. Ja jokseenkin jokainen kirjoitti laudaturin äidinkielestä tai englannista. Lasteni syntymän jälkeen parhaiten on mieleeni piirtynyt enkkulehtorin ilonkyyneleet sinä päivänä kun hän huomasi, että kaksitoista vuotta kanssani ei ole mennyt ihan hukkaan

   Miten tämä liittyy aiheeseen?

   No siten, että koulussani ei tosiaankaan ollut tarkkisluokkia, jälki- istuntoja, eikä ainuttakaan opettajaa koskaan tarvinnut pelätä.

   Sipilä ny vaan on sitä mieltä, että kun heiluttaa olematonta keppiä niin se näyttää pelonsekaiselta arvostukselta.

   Ne maikat jotka tuohon sortuivat eivät koskaan opettaneet kauaa..

 5. Johanna

  Tähän varmaan pätee sanonta : hyökkäys on paras puolustus. Näin ajattelee se, joka ei halua ottaa opikseen.

 6. Mikko Parantainen

  Kyynel…

 7. Eeva

  Koulukiusaaja. Kyllä, kuulostaa juuri tuollaiselta. Heillä ei ole oikeasti väliä ketä kiusaavat, kunhan kiusaavat. Tuollaisia räkänokkia ei kannata noteerata lainkaan, edes sivulauseessa. Kiusaamisesta saavat vain nostettua itseä jalustalle ja siitä saamallaan huomiolla ruokkivat kieroutunutta mieltään. Omaa heikkoutta se vain on. Yleensä heistä ei ole omassa elämässään tekemään mitään merkittävää (esim kunnianhimoa saada työpaikka tai yrittää olla hyvä työssään jos sellaiseen ovat päässeet tai menestyä harrastuksissa). Kun kiusataan muita niin siinä ainut sisältö tylsään arkeen. Jostainhan se ihminen sen onnistumisen tunteen tarvitsee saada. Tai sitten tulevat uskoon ja kaikki on taas anteeksiannettu… haha.

 8. 35523525

  Ihan pelle tää uuninnussijapoika. Tappaa sut pitäs

  • Saku Timonen

   darknetwonders@sibali.fi
   85.76.37.204

   Milloin ajattelit tulla yrittämään?

   • Jarkko

    Tein pieniä skannailuja 85-76-37-204-nat.elisa-mobile.fi

    Näyttäisi olevan elisan mobiiliverkko kyseessä.

    Tässä on sähköpostiosoite jonne voi tehdä ilmoituksen abuse@elisa-mobile.fi kyseisen verkko ip väärinkäytöstä suoraan operaattorille, joka sitä hallinnoi.

   • Rintsu

    Minullekin tossa taannoin tarjottiin satasta kuussa.
    Siis jos en pidä turpaani kiinni niin joudun maksamaan satasen kuussa pienimmän pahan periaatteella.

    Ja mulla on viimeiset kuus vuotta ollu puukko jääkaapin päällä odottamassa sitä omistajaa jonka mielestä mun lompakko on hänen.

 9. Jarkko

  ”Koulukiusaaja. Kyllä, kuulostaa juuri tuollaiselta. Heillä ei ole oikeasti väliä ketä kiusaavat, kunhan kiusaavat. Tuollaisia räkänokkia ei kannata noteerata lainkaan, edes sivulauseessa.”

  Minä kyllä ennemmin luottaisin siihen, että joku muutaman tuhannen euron sakko ja rikoksentekovälineiden (tietokone, älypuhelin tai tabletti) takavarikointi valtiolle auttaa kummasti vähentämään verkko kiusaamista. Siihen ei pidä suostua, että antaa viranomaisten tai minkään muun tahon vähätellä kiusaamista tai häiriköintiä, sillä perusteella, että se on vain räkänokkien pikkutuhmaa tuulettelua.

 10. Riitta Häkkinen

  Luen juuri James Hollisin kirjaa: Miksi hyvät ihmiset tekevät pahaa. Kirjan ydin on tuttu: projisoimme muihin sen, mitä itsessämme emme kestä emmekä halua nähdä.
  Kukaan elämäänsä rikkaasti elävä ei voimaannu muiden kiusaamisesta ja aggressiosta. Vaikka kuinka näitä raukkoja ymmärtäisinkin, niin en hyväksy: Suomen laki koskee kaikkia. Ellei omatunto ja oma ymmärrys aseta toiminnalle rajoja, sen tekee viimeimmäksi laki ja hyvä niin. Tsemppiä Saku!

 11. Antero Raudas

  Moderiut mun kommenttini, pahoitteluni siitä että sen laitoin. En vaan ymmärrä näitä paukapäitä tyhjänpuhujia jotka lähettelee sulle ja monille muille tappouhkauksia. Kaikkea hyvää sun kevääseen, annat monille hyvien lukuhetkien lisäksi ajatuksia.

 12. Korkki

  Mun mielestäni silti sinäkin syyllistyt jossain määrin kiusaamiseen kun tässä annat melko rumaa palautetta Mikolle.

  Mutta, toisaalta on typerää että Facebook alkaa painostuksen myötä tekemään poliittisia määrityksiä. Olen aina pitänyt Zuckerbergiä esikuntineen varsin puolueettomina. Sillä vihapuheen poistamisella on kuitenkin poliittinen motiivi, kaikkea vihapuhetta tuoltakaan ei haluta poistaa, ainoastaan tiettyyn suuntaan kohdistuva ja tiettyjen ryhmien pois haluava (etujen vastainen). Niinkuin ennenkin olen sanonut vihapuhe on veteen piirretty viiva. Tiettyjen ihmisten mielestä kaikki kritiikki on vihapuhetta, mutta kyllä raja täytyisi laittaa siihen että jos se loukkaa kunniaa silloin se pitää kieltää (on sitten sama onko se vihapuhetta vai kunnianloukkaus).

  Kiitoksia tuoreimmasta tekstistä, tuo harrastuksen rinnastaminen ammattiin on aika julmaa. Varsinkin kun maailman musiikkipiirit ovat viime vuosina vääristyneet rajusti.

Kommentoi »

Comments are closed