Työttömien ajojahti

Kun on muutaman päivän korvessa ilman sähköä, niin somen seuranta jää satunnaiseksi. Vain puhuttavimmat asiat tulevat edes jotenkin seuratuksi. Kuluneella viikolla ylivoimaisesti eniten puhuttivat ja paheksuttivat työttömät.

Ensin kerrottiin työttömästä ex-johtajasta, jolle Te-toimisto tarjosi palkatonta työkokeilua kaupan kärrypoikana. Juttu ei ilmeisesti herättänyt toivottua paheksuntaa, sillä tavallisuudesta poiketen tämä työtön sai ymmärrystä. Hänen sijaansa moitittiin viranomaisia, jotka eivät ymmärtäneet johtajalla olevan johtajan tarpeet ja vaatimukset.

Sitten jysähti mediapommi. Ideologisista syistä työttömäksi ilmoittautuva ja aiheesta kirjan kirjoittanut Ossi Nyman sai aikaan odotetun ja halutun raivon. Sosiaalinen media oli valmis lynkkaamaan hänet välittömästi, ja kaiken huipuksi Te-toimisto innostui moraalipaniikissan unohtamaan vaitiolovelvollisuutensa ja ilmoittamaan julkisesti ja nimeltä mainiten miehen tukien loppuvan siihen paikkaan. Kaikille ei vielä tämäkään riittänyt, vaan kansanedustaja Tom Packalén ilmoitti olevansa halukas perustamaan työttömille työleirejä. Sivumennen sanoen Packalén on ennenkin ilmaissut mieltymyksensä köyhien sijoittamiseen vartioiduille asuinalueille.

Näin helposti Nyman sai mainosta kirjalleen ja onnistui siinä sivussa pilamaan kaikkien työttömien maineen. Media innostui viharyöpystä niin paljon, että löysi välittömästi myös jossain Etelä-Suomessa asuvan tarkemmin nimeämättömän Juuson, joka ei ole koskaan halunnut tehdä työtä. Juuso tuntuu olevan laiskureilla suosittu nimi, koska muistamme varmasti Skeitti-Juuson tarinan. Lisäksi lehti pyytää lisää laiskureita ilmoittautumaan. Meneillään näyttää olevan työttömien ajojahti, jonka tarkoituksena on leimata kaikki työttömät työtä vieroksuviksi paskiaisiksi.

Tämä on tavattoman loukkaavaa niitä työttömiä kohtaan, jotka etsivät turhaan työtä ja yrittävät säilyttää itsekunnioituksensa. Heitä on minun arvioni mukaan 99,9 % työttömistä. On käsittämätöntä, että pelkkä työttömyys oikeuttaa riistämään ihmisarvon niin täydellisesti, että jopa kansanedustaja ehdottaa työleirejä.

Ainakin somessa raivoavia veronmaksajia pitäisi herätellä tuon työttömän ex-johtajan tarina. Työttömyys ei kosketa vain valmiiksi laiskoja luusereita, vaan voi paukahtaan kenen tahansa kohdalle. Sitten tarjolla onkin vain palkattomia töitä, kuten olen jo vuosikausia varoitellut.

Tarvittaisiin enemmän Harri Jaskarin kaltaisia kansanedustajia, jotka puolivahingossa perehtyvät vain työttömiä koskeviin lakeihin ja hämmästyvät itse säätämiään pykäliä. Muuten kaikki työttömät on kohta leimattu epäkelvoksi ja yhteiskunnalle haitalliseksi ainekseksi, josta on hankkiuduttava eroon. En viitsi miettiä mikä ihmisryhmä on heidän jälkeensä median teloituskomppanian edessä.

 

Kommentit (73)
 1. Seppo Laitinen
  15.10.2017, 19:51

  Kiitos Sakari!!!!!

 2. Terttu Palonen
  15.10.2017, 19:59

  Näköjään ihminen tarvitsee itselleen jonkin kohteen, jota voi nimitellä, halveksua ja neuvoa omasta mielestään niin viisailla ja pätevillä neuvoilla. Työttömille on hyvä antaa päteviä ohjeita kuinka pitää elää ja olla, näin neuvoja tuntee itsensä vallan erinomaiseksi kansalaiseksi ja vieläpä hyväntekijäksi.

  1. Eikö Packalen ole ammatiltaan poliisi. Luulin että he ovat omilla aivoillaan ajattelevia ja ihmisiä puolustavia mutta näin ei taida olla. Onhan se hauskaa kun löytää aina jostain syntipukin jota voi potkia päähän. Varsinkin Sipilä keksii keinot millä työttömät saadaan nöyriksi. Työttömille keksitään jos jonkinlaista lakiviidakkoa ja he juoksevat kuin laulussa: juokse porosein halki maitten veen… työkkärissä tai jossain muussa paikassa mihin heitä juoksutetaan. Monet odottavat kusi sukassa milloin karenssi pamahtaa päälle. Kääntäkäämme katseet parrasvaloihin heihin jotka ovat päässeet hyväpalkkaiseen virkaan ja johdattavat työttömät paratiisiin. Mistähän sellainen löytyy?

Kommentointi suljettu.