Kenelle tuli yllätyksenä?

Virallinen mielipide on nykyisin se, että työttömät ovat itse aiheuttaneet työttömyytensä. He ovat tottuneet liian hyvään työttömyysturvaan ja haluavat olla työttöminä mahdollisiman pitkään. Heidät on pakotettava töihin tukia leikkaamalla. Palkalla ei tarvitse elää, vaan palkkaa jatketaan tarvittaessa sosiaaliturvalla.

Hallitus on toiminut tämä virallisen ajatuksen mukaisesti. Ensin säädettiin työttömyysturvan aktiivimallista, ja kevään korvalla hallitus esittelee uuden sanktion nimeltään työnhaun aktiivimalli. Siinä työttömän on haettava tietyssä ajassa tietty määrä työpaikkoja kahden kuukauden karenssin uhalla.

Tämän te jo tiedätte, mutta muistatteko mistä tämä alkoi? Minä muistan. Päivälleen neljä vuotta sitten kirjoitin sosiaaliturvan paradigman muutoksesta. Silloinen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko otti tavoitteekseen vastikkeellisen sosiaaliturvan, jonka pahankuuloinen nimi muuttui nopeasti osallistavaksi sosiaaliturvaksi. Koko yhteiskunnallinen ajattelu piti muuttaa hyväksymään tämä paradigman muutos.

Ajattelun muuttamiseksi oli ensin kansalaisten mielet muokattava, ja sehän rupesi sujumaan ihan nuottien mukaan. Haaga-Helian ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijat synnyttivät sossupummi Tatun, joka sai pelkkänä toimeentulotukena 1 100 euroa kuukaudessa ja eleli leveästi työtä ja kursseja vältellen. Tätä uskomatonta tarinaa jaettiin sosiaalisessa mediassa valtavasti, ja hämmästyttävän monet sen nielaisivat. Kuten ennustin, niin Tatusta ei ole sen jälkeen kuultu. Tatu oli tehnyt tehtävänsä, Tatu sai mennä.

Sen jälkeen media on marssittanut kiihtyvällä tahdilla esille vastaavia tapauksia. Kaikkien tarinoiden tarkoituksena on saada työtä tekevä ja veroja tunnollisesti maksava keskiluokka kääntymään työttömiä vastaan ja pitämään heitä yhteiskunnan loisina. Siinä on onnistuttu. Viime syksynä iltapäivälehdet marssittivat toista viikkoa joka päivä esiin uuden tapauksen, ja huonosti moderoidut kommentit tihkuivat raivoa.

Näin muokattiin mielet otollisiksi työttömyysturvan ja työnhaun aktiivimallille. Sivutuotteena saatiin kansa jaettua kahtia. Nyt meillä on huono-osaisia, jotka kokevat hallituksen toimet niskalaukauksen odotteluksi ja hyväosaisia, jotka karjuvat heille raivoaan. Hyvää vauhtia ollaan menossa sadan vuoden takaiseen asetelmaan.

Kyse ei todellakaan ole vain tämän hallituksen toimista, vaan asiaa on valmisteltu kauan ja huolella. Tarkoitus on romuttaa pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta täydellisesti ja rakentaa tilalle eriarvoisuuteen perustuva luokkayhteiskunta. Siinä yhteiskunnassa köyhä tietää paikkansa ja väistää rikasta hattu kourassa kumarrellen maantienojaan.

Kuka tämän kaiken sitten keksi? En minä tiedä, Pena vissiin, mutta miettikää itse kenelle kaikille tästä jää mukava siivu.

pena

 

Kommentit (92)
 1. Tämä Nyky Hallituksen Kyyktys Alkaa muistutamaan
  Oikeisto Nazien Toiminnalta toisen maailman sodan aikaan
  kun Hekin Vetivät Huonopi osaiset ihmiset vessan pyntystä alas
  huonompana ihmis materiaalina

  hallitus ei ensinäkään huomio ihmisten erinlaisia elämän tilanteita henkistä jaksamista koulutus pohjaa tämänaktiivi mallin yhteydessä vaan niputavat kaikki samaan kastiin
  miksi valta media on hiljaa YLEÄ MYÖDEN
  Siksi että he ovat korruptoituneet näiden valta poliitikkojen kanssa huolella
  hyvä veli kerhoisan
  kun olette hiljaa siitä ja siitä saate
  valtamedian toimittajat
  esim korruptio lounaan erkki liikasen kanssa
  ja Ylen RahoituskIn turvataan VEROVAROIN T KOK Kes Politikikot
  MUTTA ……………………………..Teidän pitää siksi vaietta tietyistä asiosta että me nyky valassa olevat pysymekin vallassa
  tiedon pimityksen turvin
  jonka te valtamedian toimittajat suoritatte olemalla kertomatta meidän poliitikkojen pahimmista mokistamme mitään
  vaikka tietäisitte asioista jotain
  käsky olkaa helvetti hiljaa
  ja suomen valta median elitistien perseen nuolijat ovat hiljaa
  tai itse asiassa he lyövät pesäpallo mailalla
  hallituksen arvostelijoita munille lööpeisään
  tai eristävät he mediasta 100 prosentisesti

  Dox@net: Porttikielto Poriin: Hyväksyminen
  https://www.youtube.com/watch?v=QXgln5f8FbE

  Dox@net: Porttikielto Poriin: Masennus
  https://www.youtube.com/watch?v=SzTiDw6D_Os

  Kertomuksia
  valtamedian toimittajat *sydän* poliitikot
  korruptiosta keskenään
  Merja yli Anttila MTV3 kehuu aktiiivi mallia
  Atte jääskeläisen kanssa Ex Yle Kilpaa
  Twitterissä

  Osuuspankin finanssiryhmän pääjohtaja Karhinen, Ylen ex-päätoimittaja Atte Jääskeläinen, MTV:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja monet muut kehuvat estoitta vihreiden kansanedustajaa Antero Vartiaa, joka syyttää ”älämölöksi” kritiikkiä sekä vaatii palkkojen alentamista ja työehtojen heikentämistä. He kaikki juovat samaa shampanjaa.

  Atte Jääkeläisen kiitokset kertovat, että Antero Vartia on oikeiden piirien mieleen.

  MTV:n puolesta Merja Ylä-Anttila välittää kiitokset ja ihailun vihreiden Antero Vartialle, joka ei hyväksy älämölöä hallituksen työllisyyspolitiikkaa vastaan.

  Tsekatkaa Tämän kaksikon Twitteri Tilin Kommentit Niin Tajuatte Näiden Hallituksen Hallinallejen Toimittajien Asenteen

  MTV 3 sai juuri 3 milliä avustusta verovaroista Itsellensä
  kiitos ANNE Bernerin korruption MTV3 Kanssa

  no Merja Ylä-Anttilan Asenne johtunee juuri siitä
  kiitolisuuden velka hallitukseselle Armopaloista

  jos Porissa toimittajien pito palvelu
  olisi ensi vuonna vieläkin Luxususmaisempaa Heille Itsellensä Ja poliitikoille joidenka kanssa he siellä ryyppävät hyvä veli kerhoisaan
  Lupailen toisillensa ilmeisesti sitä sun tätä
  kaupaten media näkyvyttä vain tietyille poliitisille tahoille aateille
  kunhan hinnasta sovitaan

  1. Merja Nurmi
   7.1.2018, 10:20

   Kyllä juttuja on ollut, mutta niihin koohottaa kohta joukko kommentoijia, joiden viesti on “nii, mutta muistatteko, mitä Paavo Lipponen sanoi vuonna 1988?” tai sitten väännetään jokin, mitä Li Andersson tai Paavo Arhinmäki on joskus sanonut irti asiayhteydestään ja muutetaan siitä sana tai pari, niin kuin klassikossa, jossa Andersson puhui oikeiston ja vasemmiston väkivallasta. Jos olette vielä siinä luulossa, että hän sanoi vasemmiston väkivallan olevan “parempaa”, googlatkaa, mitä hän todella sanoi, niin ei tarvitse olla toisen käden tietojen ja ilmeisen tahallaan liikkeelle laitetun disinformaation varassa.

  2. Kymppiuutiset – veronmaksajien uutiset! 😂

 2. Virva Itäranta
  7.1.2018, 09:36

  Totta. Pakko se on uskoa. Juuri näin on käynyt, kuten kuvailet. Tosin ihmettelen vain tätä vallan määrää, jonka omistava luokka näyttää saaneen hankituksi kenenkään vastaan panematta.

  Onko vallan kabineteissa jo aikaa sitten viimeistelty liittolaisuus näennäisen työväenliikkeen nousun eli persujen käyttövoima enemmistöhallituksen puskurina? Näin on saatu aikaan vallankumous oikeiston diktatuuriksi vähempiosaisten äänillä. Karmiva visio.

  Lisäksi päätäntävalta on EU:ssa, oma raha on menetetty, tiedotusvälineiden riippumattomuus on ostettu,on osin liittouduttu sotilaallisesti isäntämaasopimuksella, on laadittu lait, jolla valtion omaisuuden voi myydä ja tuoton käyttää ilman demokraattista päätöksentekoa, on tehty oikeuden saaminen maksulliseksi, jolloin kaikilla ei ole siihen enää varaa, on myös lakattu noudattamasta omaa perustuslakia.

Kommentointi suljettu.