Köyhät köyhiä vastaan

Köyhien yllyttäminen toisiaan vastaan on halpamainen temppu, mutta se toimii aina. Kun toissapäivänä kerroin työttömyysturvan ja toimeentulotuen pienuutta ihmettelevistä uusista koronatyöttömistä, niin palaute oli taas kerran todiste yllyttämisen tehosta.

Maahanmuuttajat kuulemma saavat enemmän kuin syntyperäiset, sanoinpa minä mitä tahansa. Mukaan vedettiin jopa Hussein al-Taeen Irakin valtiolta saama kärsimyskorvaus, jota kuulemma saavat monet muutkin toimeentulotuen lisäksi. Maahanmuuttajat kuulemma saavat myös ylimääräistä kielenopiskelurahaa 800-900 euroa.

Hussein al-Taee on tosiaan kertonut saavansa Irakin valtiolta kärsimyskorvausta vajaat tuhat euroa kuukaudessa, mutta hän ei saa Suomen valtiolta yhtään mitään tukia. Hän elättää itsensä omalla työllään. Jos jotkut muut irakilaiset näitä korvauksia saavat, niin ne tietenkin lasketaan toimeentulotukea myönnettäessä tukea alentavaksi tuloksi.

Väite maahanmuuttajien saamasta kielenopiskelurahasta perustunee silloisen kansanedustaja Maria Tolppasen (ps) neljä vuotta sitten kertomaan väärään tietoon, jonka oikaisin jo tuoreeltaan. Hän vertasi keskenään ammattiin opiskelevan opintotukea ja työvoimapoliittiseen koulutukseen työttömyysturvalla osallistumista.

Lisäksi minua haukuttiin työttömillä rahastajaksi, koska minulle maksetaan työttömyyttä ja köyhyyttä koskevista jutuistani ihan samalla tavalla kuin muistakin blogauksistani.

Joihinkin on kateus ja kauna onnistuttu upottamaan todella syvälle. Tähän asti tätä propagandaa ovat kylväneet lähinnä perussuomalaiset, mutta surukseni huomaan pahan tavan tarttuvan. Tänään kristillisten puheenjohtaja Sari Essayah antoi ymmärtää, että Espanjan päättämä perustulo on suoraan pois suomalaisilta köyhiltä.

Kyse on siis siitä, että Espanja on päättänyt taata jokaiselle perustulon helpottamaan kaikkein köyhimpien elämää. Perustulo on yksin asuvalle 462 euroa ja se nousee perheen koon mukaan. Essayah ei siis viitsinyt lukea kunnolla noin lyhyttä uutista, vaan kertoi perustulon olevan 1 015 euroa, joka on ison perheen saama maksimisumma. Kerrotaan nyt vielä sekin, että Suomen perustoimeentulotuki on yksin asuvalle 501,21 euroa kuukaudessa, joten Espanjan perustulo jää sen alle.

Näin muokataan mieliä. Tarkoituksena lienee vastustaa käsiteltävänä olevaa EU:n elvytysrahoitusta, mutta samalla yllytetään Suomen köyhät Espanjan köyhiä vastaan. Espanjan perustulo ei ole pois Suomen perusturvasta, ja vaikka EU:n tukipakettia ei hyväksyttäisikään, niin tokkopa säästyvistä rahoista Suomen köyhille riittäisi. Ne tarvitaan suoriin yritystukiin, kun valtion takaamat Finnveran lainat eivät yrityksille kelvanneet. Mitäpä sitä lainaa ottamaan, kun saa ilmaista rahaa.

Kun köyhät tappelevat keskenään, niin rikkaita naurattaa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (75)
 1. A. TALVISAARI
  29.5.2020, 19:45

  Kristillistäpä hyvinkin, tuo Essayahin ulostulo. Ai että!
  Kuvittelin hänet fiksummaksi. Enpä kuvittele enää.
  Olen kuvitellut kristillisyydenkin hieman erilaiseksi.

  1. Se kristillisyyden taso näissä polittiisissa krisitillisissä on jo kauan sitten selvinnyt hyvin vaillinaiseksi joten erityistä olisi jos se juuri tässä naisessa olisi aitoa kristillisyyttä.

   1. Ennen vanhaan Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin, nyt aasit ratsastavat Jeesuksella eduskuntann.

    1. Ai että, nyt oli hyvä. Saako pistää kiertoon? 😀

     1. Saa kyllä, minun puolestani.

    2. Kahvit näppäimistöllä.
     Paras aamunavaus aikoihin.
     Kiitos.

    3. Anssi Keskiväli
     30.5.2020, 09:00

     Kyseinen lausahdushan on Terho Pursiaiselta peräisin.

    4. Jaetaanko tasan vae ristillisesti?

  2. Sipilä on ja oli hyvä esimerkki kristitystä ja lähimmäisenrakkaudesta
   Se rakkaus osui vain lähisukulaisiin

   1. Vääräuskoiset, lue: ei-lestadiolaiset,ja köyhät saivatkin sitten osakseen haistattelua aktiivimallin muodossa…

   2. Tulee mieleen tuo Radio Milleniumin saarnamies – sketsi näistä ”uskovaisista”.

   3. Se on nepotismia ja edelleen korruptiota.

 2. Entäs jos lukikin?
  Otetaan luetusta suurin omiin tarkoituksiin sopiva luku.
  Pyöristetään ylöspäin ja kristillisenä? totuutena julkituodaan.

  Vuosikymmeniä sitten olin kauden seurakuntaneuvostossa. Riitti hyvin.
  Kunnallisissa luottamustoimissa, samoilla vuosikymenillä, pahimpaankin (silloiseen) populistiin ihan oikeasti pystyi luottamaan. Olen antanut itseni ymmärtää, että eipä enää…

  1. Ässä hihassa nro 50
   30.5.2020, 20:08

   Siltikin, voiko joku tarkoitushakuisesti tehdä noin pahasti vilunkipolitiikkaa? Onko tässä osaltaan kyse siitä, että tuollaista valheellista politiikkaa tekevät eivät kerta kaikkiaan ymmärrä sitä kokonaisuutta, jossa he toimivat? Häikäilemättömästi julistetaan totuutena mitä sattuu ja osa ihmisistä uskoo. Tässä on kuitenkin kyseessä kansanedustaja, jonka olettaisi hallitsevan eduskunnan tehtävät, vastuut ja velvoitteet ja sen kokonaisuuden, missä kansanedustaja toimii. Ja olettaisi kansanedustajan myös käyttäytyvän hänelta vaaditulla arvokkuudella. Jos joku olisi tällaisilla lohkaisulla tullut julkisuuteen, kuin mitä Essayah nyt, niin parikymmentä vuotta sitten tuon tapainen kommentti olisi saattanut sanojansa häpeään ja naurunalaiseksi, ikävä kyllä.
   Keisarin uudet vaatteet tulee mieleen tai sumu, jossa kuljetaan omat vaaleanpunaiset silmälasit silmillä, näkemättä ympäristöä- Tämä kupla puhkeaa aikanaan, niinhän niille yleensä tuppaa tapahtumaan.

Kommentointi suljettu.