Ne ovat kuntavaalit

Uutisista ja varsinkin sosiaalisesta mediasta päätellen meillä pidetään keväällä joko USA:n presidentinvaalit tai ainakin Suomen eduskuntavaalit. Sen lisäksi äänestetään ilmeisesti siitä, onko Suomi kommunistinen maa vai tehdäänkö lapuanliikkeestä salonkikelpoinen. Lisäksi tietenkin päätetään koronatoimenpiteistä ja äänestetään maan hallitus nurin.

USA:n tapahtumat ovat saaneet jotkut poliitikot käymään ylikierroksilla. Jussi Halla-aho ei suostu takaamaan oman puolueensa pysymistä kaidalla tiellä, vaan väistelee suoran vastauksen antamista ja kääntää jo pelkän asiasta kysymisen muiden puolueiden vaalipaniikiksi. Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari näkee kommunisteja kaikkialla. Nyt hän on kaivanut todisteeksi Li Anderssonin kahden vuoden takaiset sanat todistaakseen kommunismin vaarat. Kun Yle esittää Ku Klux Klania käsittelevän dokumentin, niin se koetaan perussuomalaisten vastaiseksi kampanjoinniksi.

Tämä sijaisloukkaantuminen on sinänsä mielenkiintoinen asia. Kun joku arvostelee äärioikeistoa, niin paikalle ryntää joukko perussuomalaisia loukkaantumaan. Kun minä lokakuussa kirjoitin ääri-islamin ja äärioikeiston olevan kolikon kaksi puolta, niin siitä tehtiin rikosilmoitus. Olin kuulemma loukannut sekä perussuomalaisen puolueen että ilmoituksen tehneen henkilön kunniaa. Jutussa en maininnut sanallakaan perussuomalaisia saati ketään yksittäistä puolueen jäsentä, joten poliisi vain ilmoitti, että asiassa ei ole tapahtunut rikosta.

Näin näitä asioita koetaan. Minulla on kaikille vouhottajille sellainen uutinen, että Suomessa pidetään huhtikuussa kuntavaalit. Niiden tuloksella ei kaadeta maan hallitusta, ei päätetä maahanmuutosta eikä maahanmuuttajien tuista, ei koronatoimista, ei somejättien toiminnasta, ei lapuanliikkeen trendikkyydestä eikä kommunismin kieltämisestä. Sivumennen sanoen kommunismia on nykyisin vaikea edes löytää, mutta se ei tunnu tätä kommunistijahtia haittaavan.

Kuntavaaleissa valitaan  päättäjät oman kunnan valtuustoon, ja tämä valtuusto sitten valitsee kunnanhallituksen, lautakunnat ja muut toimielimet. Jos ja näköjään kun vaalikamppailua käydään ison maailman tai koko Suomen kattavilla teemoilla, niin moni uusi valtuutettu tulee hämmästymään. Ei päästykään kaatamaan maan hallitusta, ei päästy sulkemaan maan tai edes oman kunnan rajoja, ei päästy päättämään koronatoimista eikä kommunismista.

Joudutaan päättämään oman kunnan kunnallistekniikasta, kouluverkosta ja muista ihan arkisista asioista. Vaikka ne asiat ovat arkisia, niin ne ovat tavattoman tärkeitä omalle kunnalle ja kaikille kuntalaisille. Salamavalojen läiskettä ja suurta julkisuutta tavoitelleet tulevat pettymään, kun päätettäväksi tuleekin kyläkoulun mahdollinen lakkauttaminen tai mikä tahansa muu kuntalaisten tunteita kuohuttava asia. Ennen kaikkea päätettäväksi tulee kunnan talousarvio, ja jos ei ymmärrä yhtään mitään vaikkapa kuntatalouden kokonaisuudesta, niin jollain yleisellä teemalla vouhottamalla valtuustoon päässyt on pihalla kuin lumiukko. Jos ei ymmärrä mitään hallintojuridiikasta ja kunnan toimivallan rajoista, niin voi tehdä itsestään typeryksen puhumalla valtuustossa Suomen maahanmuuttopolitiikasta, maan hallituksen koronatoimista tai siitä kommunismista.

Kuntavaalit ovat puolueille vähän hankalat, sillä jokaisen kunnan asiat ovat sen kunnan asioita. Koko maan kattavia kuntavaaliteemoja on vaikea laatia, joten ne jäävät väkisinkin yleisluontoisiksi. Siinä taas auttaa kunkin puolueen perinteinen arvopohja, mutta jos sitä ei ole, niin sitten puhutaan mitä sylki suuhun tuo.

Mutta ainahan voi luottaa siihen, että äänestäjät tietävät asioista yhtä vähän kuin ehdokaskin ja uskovat, että asioista päätetään pelkällä kovalla äänellä.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (118)
 1. Myös minulla menee iloisesti kaikki sekaisin. Eikö Trump olekaan perussuomalaisten kuntavaaliehdokas, tai vähintään poliittinen esikuva siitä miten kunta-asioita käsitellään Twitterissä. Vaan eipä mittään, voin samaistua samalla henkisellä tasolla olevaan euroedustajaan, joka näkee kommunisteja kaikkialla, varmaan unissaankin. Yritän ymmärtää Lauraa ja populisteja… Ei Laura ihan oikeasti näe kommunisteja, hän näkee oman ideologiansa vastustajia, niitä jotka eivät jaa samaa ahdasta mielenlaatua kuin hänen edustamansa puolue. Kommunisti merkitsee äärioikeistolaisessa kielessä kaikkea pahaa, huonosta kelistä, verotuksen kautta koronavirukseen. Kätevää ja taloudellista kielenkäyttöä siis.

  Suosittelin jo tuota ylen dokkaria aikaisemmin. Siinä on hyvin ja tiivistettynä kerrottu vihapuheen historia ja se mihin se johtaa. Tarvitaan vain ryhmä ihmisiä jotka tuntevat tulleensa ohitetuksi. Tarvitaan syntipukki ja joku kertomaan se selkokielellä kohderyhmälle. KKK:n tarina on yksi ihmiskunnan synkimpiä kertomuksia, eikä se tapahtunut kommunistisessa valtiossa, vaan USA:ssa ja tapahtuu edelleen äärioikeiston kautta. Trump oli/ on jatke USA:n rasistisen äärioikeiston jatkumossa. Hän oli sitä tietoisesti tai silkkaa tyhmyyttään. Tiedän, tiedän, tämä ei liity mitenkään kuntavaaleihin mutta oli vain pakko kertoa…https://areena.yle.fi/1-50633895

  1. Kaikki uutiset eivät valeuutisia mutta kaikki valeuutiset on uutisia.Onneksi parantunut medialukutaito parantaa elämänlaatua.

   1. Oikeastaan valeuutiset eivät ole uutisia, ne on tehty uutisen muotoon ja näköiseksi. Kun faktat ovat pielessä eikä niitä pystytä tai haluta korjaamaan niin kyse ei ole uutisesta.

  2. Henkilökohtaisesti toivon, että Huhtasaari pysyy poliitiikassa jakamassa viisauksiaan ja toivon totisesti, ettei hän palaa opettajaksi jakamaan ideologiaan ja ajatuksiaan se olisi paljon vahingollisempaa, kuin nykyinen asema.

 2. Miksi natsiksi nimittäminen on loukkaus, mutta kommunistiksi saa sanoa ketä vain?

  1. sakutimonen
   12.1.2021, 11:13

   Hyvä kysymys, johon kukaan ei ole hakenut oikeuden tulkintaa.

   1. Minä ihmettelen myös sitä että hakaristiliput poliisi voi ottaa pois mutta sirppi ja vasara lippuja en ole kuullut otettavan miksiköhän? Joku vuosi sitten olin Joensuun yössä vappuna ravintolassa kun joku mies oli neuvostouniformussa. Kysyin häneltä että onko tuo mielestäsi fiksua, voi loukata monia. Hän tuntui kertomansa perusteella olevan putinisti viimeisen päälle. Sanoi kyllä olleen joskus lähellä tulla turpiin Saariselällä. Mitenköhän kävisi natsi uniformun kanssa? Epäilen että huonommin. Miksi neuvostouniformu on pienempi paha. Mielestäni nämä tälläiset provosoinit pitäisi, jos tulee köniin katsoa oikeudessa myös ainakin osittain omaksi syyksi.

    1. PiruRaamatunLuvussa
     12.1.2021, 18:04

     Kahdesta pahasta ei saa yhtä hyvää, joten miksi yrität kääntää huomion pois persuista/natseista?

    2. No mutta onhan tuolla hakaristilipulla symbolina aivan eri voima ja tarkoitus tänä päivänä kuin edesmenneellä Neuvostoliitonlipulla. Hakaristilippua heiluttelevat henkilöt tahtovat lipulla viestittää, että tässä menee henkilöitä, jotka haluavat eroon demokratiasta ja ovat valmiit tässä ja nyt käyttämään väkivaltaa asiansa edistämiseen. Hakaristilipun käyttö ei tietääkseni ole kielletty tai kokonaan kielletty muussa kontekstissa, historiallisessa tai taiteellisessa. Mutta jos ja kun sitä käytetään pelotteena, on aivan perusteltua, että sen käyttö kielletään esim. mielenosoituksessa. Neuvostoliitonlipun heiluttelu taas aiheuttaa lähinnä pientä myötähäpeää, hilpeyttä, uteliaita kysymyksiä. Paitsi jos kyseessä on mielensäpahoittaja joka näkee kommunisteja joka puolella. Ovathan nämä tietysti hiukan kyseenalaisia, vaikeita asioita, historiallisesti ja muuten. Tärkeintähän tässä on se, miten minä koen asian… vai mitä?

    3. (Huolestuttavan kauan meni poliisilla komentaa lippu alas, pääsi puistosta Pitkällesillalle, huhhuh.)

  2. Nollatunti ukko
   12.1.2021, 11:54

   Onnea vaan, jos tuota lähtee kysymään vaikkapa perussuomalaisten Jani Mäkelältä. Todennäköinen vastaus on Turpa kiinni kommari. Et ole siinä asemassa että voisit kysyä minulta mitään.
   Tämä ei ole liioittelua. Tähän tapaan tuo kansanedustajan irvikuva vastaa asiallisiinkin kysymyksiin , jotka eivät myötäile hänen omaa räyhäämistään.

  3. Lauri Koski
   12.1.2021, 12:13

   On ihan oikeuden päätös, ettei natsia saa sanoa natsiksi. Myös äärioikeistolaisen nimittäminen äärioikeistolaiseksi on loukkaavaa. Kaikkia muita voi huoletta kutsua kommunisteiksi.

   1. Me muut olemme sen verran terveellä itsetunnolla varustettuja, että nauramme nimittelijöille. Heillä taas ei ego kestä, vaan he peräävät olematonta kunniaansa käräjillä.

    Eilen Halla-aho hermostui, kun Ohisalo totesi persukentässä esiintyvän trumpilaisia ajatuksia ja käytöstä. Pitää kuulemma Ohisalon “Varoa sanojaan”.

    Tästä innostuin lukemaan Halla-ahon Twitteriä nähdäkseni, miten mestari itse varoo sanojaan: Hän oli kirjoittanut kuusi- tai seitsenosaisen jatkokertomuksen inhoamistaan Vihreistä. Vihreät ovat kuulemma rikollisia ja “kädettävät” usein. Lisäksi Vihreät mystisesti hallitsevat koko mediakenttää ja ovat suorastaan median suojeluksessa.

    Jos kädettämisellä viitataan masturbointiin, kuvittelin sen olevan luonnollista ja hyväksi terveydelle. Ehkä Jussi ei sitten sitä tee ja se selittäisi paljon tästä hänen masinoimastaan naisvihasta ja kireäpipoisuudesta muutenkin.

    Vihreät on koulutettujen, rikoksia tekemättömien naisten puolueena toki hyvin valittu kuvitteellinen uhka kouluttamattomien, toistuvasti toheloivien jörö-Jukkien porukalle.

    1. “Naisviha” tai viha kaikkia kehoja (=elämää) kohtaan?
     Jos saa sanoa, saakohan.

   2. Harri Vakkuri
    12.1.2021, 17:22

    Eikös se ollut niin, että asianomaista ei saanut sanoa natsipelleksi? Se tuntuu vain vivahde-erolta, mutta natsin sanominen natsipelleksi on varmaan luokkaus hänen natsiylpeyttään kohtaan.

   3. Mikael Valis
    13.1.2021, 07:34

    Niin nythän tuon natsikortin esittäminen on kiinni vain siitä onko se sulle ja aatetovereillesi sopivaa erimielisten demonisointia.
    Ei poliittisen vihollisen leima ole kuin sen -poliittisen vihollisen- leima.
    Oikeus katsoo koko kuvaa. Ei vihervasemmistokuvaa.
    Ymmärrän että se ahdistaa koska on kiva demosoida ilkeitä erimielisiä, mutta näin vain se demokratia ja oikeusvaltio toimii.

    1. Oletteko huomanneet että kun jotain perussuomalaista huomautetaan siitä että heidän ajatuksensa ovat kuin natsien ajatuksia, niin he puolustautuvat usein sanomalla että natsit olivat kommunisteja eivätkä äärioikeistolaisia, ikäänkuin se puhdistaisi heidän natsiajatuksensa ja he tunnustaisivat sittenkin olevansa äärioikeistolaisia. Yleisesti natseja pidetään kuitenkin äärioikeistolaisina, mutta jos nuo persut haluavat olla “kommunistinatseja” niin olkoon. Ihan sama mitä nimitystä heidän sairaista ajatuksistaan käytetään, marxismin tai vasemmistolaisuuden kanssa sillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä.

     On vaikea ottaa selvää mitä nuo persut oikeasti hakevat käsitteiden vääristelyllä. Jotain laitaoikeistoa, jossa on mukana äärioikeistolaisia ja “kommunistinatseja”, he kuitenkin edustavat.
     Itse käyttäisin vaikkapa jotain modernimpaa termiä kuten, PStrumpistit.

  4. Suomen puoluekartalle juuri palautui Suomen Kommunistinen Puolue. Millä perusteella ‘kommunisti’ voitaisiin siis luokitella haukkumasanaksi ?

   1. sakutimonen
    12.1.2021, 12:36

    Vaikka sillä perusteella, että kommunistia käytetään loukkaustarkoituksessa haukkumasanana henkilöstä, joka ei ole kommunisti.

    1. Aikoinaan Ylistarossa sijaitsi autokorjaamo/koulu jonka mainoksessa muistutettiin:
     ” Kommunistien ei tarvitse vaivautua” !

     1. Vesa Häkli
      12.1.2021, 13:49

      Siellä on siis palveltu erityisen hyvin kommunisteja, koska heidän ei ole tarvinnut lainkaan vaivautua.

     2. Voisin vaikka vannoa, että kommunistiasiakkaiden rahat takuuvarmasti kelpasivat kassaan lyötäväksi…?

    2. Politiikantutkija
     12.1.2021, 17:19

     Mites tämä ilman tarkempaa todistelua puolen miljoonan ihmisen nimittäminen rasistiksi? Ei tainnut kukaan hakea siihenkään oikeuden tulkintaa. Eikä edes kannata hakea. Tyhjäpäiden harrastamat nimittelyt kun kannattaakin jättää omaan arvoonsa. Olipa nimittelyt sitten rasistiksi, kommunistiksi, natsiksi, tai vaikkapa kusipääpaskiaiseksi.

    3. Jos olisin kokoomuslainen porvari ja “huppaloora”toteaisi maailmoja syleilevässä twiitissään henkilönä minun olevan “kommari”, niin kyllä menisi herneitä palkoineen päivineen tuulen halkojaan ja näin ollen käräjäsali kutsuisi. Toisaalta olen ikäni ollut Demari enkä ole twitterissä, joten se siitä!

   2. Kunnianloukkauksen määritelmä ei sisällä sanaluetteloita. Kyse on siitä, mistä kukin loukkaantuu.

    Persuthan yrittivät nostaa kannetta sanasta “persu”, mutta juristi ilmeisesti totesi, ettei hyödytä. Lopullisesti persu vapautui yleiseen käyttöön Timo Soinin julistettua, että “Persu ei myy persettään”.

    Sinänsä tyyliin sopiva tuokin slogan 😂

    1. Tyyliin sopiva slogan tosiaan myös sen luotettavuuden tasolla.
     (Jonnekihan sitä aina pyllistää, jos jonnekin kumartaa? Sopiikohan sanonta.)

    2. Ritu Ripeä
     13.1.2021, 01:10

     Ja mieheen.

   3. Kansanedustaja Anna Kontulan kirjoitukset kommunismista kannattaa lukea. Hän avaa tämän ismin ja ideologian hyvin teksteissään.

  5. Tässäkin asiassa lainsäädäntö laahaa perässä.

  6. Eikös Suomeen juuri perustettu Suomen kommunistinen puolue.
   Pitäisikö se lailla kieltää kuten PVL?
   Ja, Anna Kontula (vas) on julkisesti ilmoittanut olevansa kommunisti.
   Miltäs kuulostaisi jos Halla-aho ilmoittaisi olevansa natsi?

   1. En tiedä kuinka Suomen kommunistinen puolue määrittelle oman kommunisminsa, mutta Anna Kontula kuvaa omaansa näin. Mikä siinä on sellaista että se pitäisi kieltää?
    https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4158735-anna-kontula-on-kommunisti-ja-nyt-han-kertoo-miksi-termia-ei-pida-valttaa-itse-olen-valinnut-taman-strategian

    Kunhan Halla-aho ilmoittaa olevansa natsi, niin otetaan sitten kantaa asiaan. Nythän hän ei ole sitä tunnustanut, vaan kirjoitellut vaan scriptaansa ajatuksia jotka ovat samoja kuin natseilla.

   2. “Miltäs kuulostaisi jos Halla-aho ilmoittaisi olevan natsi?”

    Kaikki epäilykset poistuisivat, myös epäilykset hänen mielenterveydestään.

    Vanhoista blogeistaan hänet voisi helposti päätellä natsiksi.

   3. (Onko muuten ykskään vedonlyöntitoimisto lähtenyt tuohon kilpaan: Koska ja kuka kutsuu itseään natsiksi? – ehkei ihan siellä olla vielä.)

Kommentointi suljettu.