Sysimusta Liike

Pari viikkoa sitten kerroin vireillä olevasta puoluehankkeesta, jonka takana ovat perussuomalaisista erotetut ja muuten vain avoimesti fasistit, jotka tähän asti ovat toimineet Kansallismielisten Liittouman nimellä äärioikeiston löyhänä kattojärjestönä. Puolueen perustajat ovat monesta vähemmän mairittelevasta yhteydestä tuttuja. Tuukka Kuru ja Olavi Saarelainen ovat etnonationalisteja ja entisen  nuorisojärjestön aktivisteja, ja Terhi Kiemunki sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tehtyään itse itsestään rikosilmoituksen.

Kansallismielisten Liittouma perustettiin kesällä 2017, ja siitä lähtien se on järjestänyt muun muassa Turun terrori-iskun muistotilaisuuksia, joihin on osallistunut myös perussuomalaisten kansanedustajia. Kesällä 2019 se harjoitteli kesäleirillään jousiammuntaa vasemmistopoliitikkojen kuviin. Mukana siinä on toimijoita kielletystä natsijärjestö PVL:stä ja Soldiers of Odinista.

Nyt puolue on perustettu nimellä Sinimusta Liike, ja sen ohjelma on julkaistu. Ohjelman pääpaino on etnonationalismissa ja sen sisältö on odotetusti umpifasistinen. Puolueen maailmankatsomus perustuu kansankokonaisuuden ihanteelle, jossa ihmisten ja ihmisryhmien välisiä suhteita arvioidaan heidän edustamansa etnisyyden näkökulmasta. Tavoitteena on sielun ja veren yhdistämä Suomi, ja tätä valvotaan ottamalla käyttöön etninen rekisteröinti.

Puolueen Suomen tulee perustua heteronormatiiviseen ja perinteiseen perhekäsitykseen pohjautuvaan malliin, jossa myös pariutumista kontrolloidaan. Ehkäisyyn tahdotaan tehdä rajoituksia, jotta kannustin perheen perustamiselle kasvaisi. Myös aborttioikeus halutaan rajata vain seksuaalirikoksen uhreille ja kaikki pornografia halutaan kieltää.

Maahanmuuton lopettamisen lisäksi liike haluaa ottaa uudelleen tarkasteluun kaikki vuoden 1990 jälkeen myönnetyt oleskeluluvat ja kansalaisuudet tarkoituksena karkottaa ihmiset, joille sellainen on myönnetty. Tätä tarkoitusta varten perustetaan talteenottokeskuksia, joihin ihmiset säilötään odottamaan maasta poistamista.

Sananvapautta halutaan rajoittaa voimakkaasti.

Enempää en jaksa lukea tätä tavaraa, joka ammentaa fasismin lisäksi myös talibanien näkemyksistä. Tavoitteena on etnisesti puhdasrotuinen Suomi, jossa kontrolloidaan ihmisten elämää täydellisesti. Luulisi, että media ottaa ohjelman kriittisen tarkastelun kohteeksi, mutta ainakin mediakonserni Keskisuomalainen tekee puolueesta vihreän.

Onhan siellä tosiaan mainittu myös suoraan natseilta kopioitu luontosuhde, mutta olisin kuvitellut median ottavan esille vaikkapa yhdenvertaisuuden, sananvapauden tai yksilönvapauden. Ehkä toimittajakaan ei jaksanut kahlata ohjelmaa kokonaan läpi. En nimittäin halua ajatella sitä mahdollisuutta, että tästä fasistipuolueesta halutaan tahallaan antaa kuva vihreiden hengenheimolaisena.

Ennustan, että näin selkeästi lain ja hyvän tavan vastaisella ohjelmalla on vaikea päästä puoluerekisteriin. Tämä ei ole Sinimusta Liike, vaan Sysimusta Liike, jonka perustajat kuvittelevat voivansa romuttaa koko länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen ja korvata sen fasismilla. Pyrkimys ei ole uusi, mutta nyt se on sanottu ihan virallisesti. Joko nyt saa sanoa natsiksi?

Sanotaan nyt kuitenkin vain, että ei jatkoon.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (113)
 1. Lupausta, Sinimusta,
  sulta vaatii synnyinmaa
  – päässä ku$ta!

 2. Facessa on keskustelua ja epäilyä Sinimustan ohjelman julkaisuajankohdasta juuri nyt ennen kunnallisvaaleja, iso epäilys monella kommentoijalla että yrittävät harhauttaa huomion perussuomalaisista toilauksista juuri ennen vaaleja.

  Taidan allekirjoittaa samat epäilykset. Kyllä PS on se suurin uhka Suomelle, ei taida monikaan ottaa tosissaan tätä selvästi fasistista liikettä, kannatus tuskin nousee tällaisella.

  1. Henri Närhi
   31.1.2021, 15:48

   Koska jäseninä on lähinnä henkilöitä, jotka on potkittu pois perussuomalaisista, epäilen, että kyseessä on enemmänkin aito halu viedä perussuomalaisten ääniä ja jäseniä. Saattaa myös toteutua, sillä on varmasti ihmisiä, jotka ovat nyt persujen vastahakoisia äänestäjiä, mutta eivät ole löytäneet tarpeeksi radikaalia vaihtoehtoa.

   1. ”Pois potkiminen” on todennäköisesti tapahtunut hyvässä yhteisymmärryksessä, koska potkimisen osapuolilla on sama suuri tavoite, jonka toteutumisessa tämä uusi liike on vain välikappale – persutermein ilmaistuna sillä on vain instrumentaalinen merkitys.

  2. Aivan epäilemättä harhautuksesta ja sumutusyrityksestä tässä on kyse. Vihreiden sotkeminen tähän sakeaan soppaan tukee myös sitä käsitystä, että koko liike on PS:n ja H-a:n häiriintyneen ajatuspajan, tai näiden molempien taustalla vaikuttavien pimeiden tahojen mädännäisiä tuotoksia.

   1. Halla-aho horisi twitterissään ”Vihreiden ahkerasta kädettämisestä” – hän siis fantasioi nuorten naisten intiimeistä toiminnoista, joista hänellä ei voi mitään tietoa olla, eli kovasti hän on niitä kuvitellut 😀

    Oli ihan hilkulla, etten suositellut masturbointia hänelle oivallisena stressinpurkukeinona ja eturauhasterveyden ylläpitäjänä, ikämies kun alkaa olla ja aina kovin takakireä.

    Vihreät on Halla-ahon kehittämä ulkoinen uhka omien rivien tiivistämiseksi, kuten Putin pelottelee venäläisiä meillä länsimaalaisilla ja EU:lla.

    Halla-aho on tietoisesti valinnut viholliseksi nuorten ja naisten puolueen, jonka koulutustaso on korkea. Eihän hänen sakkiaan nuori, korkeasti koulutettu, täysjärkinen nainen äänestä muutenkaan.

  3. Raili Sergejeff
   31.1.2021, 17:47

   Tottakai PS on suurin uhka, mutta ei tuollaisiakaan pidä päästää ihan vähällä, ei ainakaan liian neutraalilla uutisoinnilla, kuten Yle ja Uutissuomalainen tekevät.

  4. Allekirjoitan samat epäilykset. Eikä tosiaankaan kannata luulla Sysimustien tulon muuttavan persuja mitenkään, siellä pitää valtaa edelleenkin se sama vaarallinen äärioikeisto kuin ennenkin. Sysimustien ohjelma on samaa tasoa kuin Halla-ahon scriptat mutta sysimustaa tuhtia jöötiä persut ovat edelleenkin.

   Keskisuomalainen taisi säikähtää kun sysimustatkin haastavat nyt maaseutupolitiikallaan keskustaa😎
   Minkälaista yhteiskuntaa Keskisuomalainen haluaa, vihreää, ruskeaa vai mustaa?

   1. Seppo Kinnunen
    31.1.2021, 18:53

    Kyllä Keskisuomalainen taitaa olla peloissaan, kun lähetin sähköpostilla kysymyksiä jutun toimittajalle. Viestini estettiin. Joko sinimustat ovat pelotelleet tuonkin median noin pahasti?

    1. Wallinheimo torjui tällä kertaa? Kovasti kirjoittelee kolumniaan hallitusta kaataessaan. Eivät taida Jyväskylässäkään kaikki tykätä herrasts.

  5. Persuilla ihan samat vaateet käykää kuuntelemassa Hallan puhe.

Kommentointi suljettu.