Uusi normaali

Pysyttekö hiljaa, jolloin saatte itse olla rauhassa siihen asti, kunnes erehdytte sanomaan yhden ainoan poikittaisen sanan, vai sanotteko viimeinkin, että nyt riittää? 

Näin kirjoitin jo joulukuussa 2013, jolloin oli selvästi nähtävissä nettiöykkäreiden nousu, ja uudelleen viime keväänä, jolloin lastenteatteri joutui muuttamaan näytelmän käsikirjoitusta rokotusten vastustajien uhattua tulla katsomoon pesäpallomailojen kanssa. Nyt uhkailu on kohdistunut jo kirkkoonkin, ja Tampereen seurakunnat peruivat tälle päivälle suunnitellun surusaaton, jonka oli tarkoitus luoda tilaa ympäristösurulle. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää yhdessä Elokapinan kanssa. Seurakuntien saama palaute oli niin aggressiivista, että järjestäjät eivät enää kokeneet keskustoria turvalliseksi ja rauhalliseksi paikaksi tapahtumalle.

Kuten keväällä sanoin, niin öykkärit ovat ottaneet vallan ja kansalaiset ovat alistuneet siihen ihan samalla tavalla kuin kokonainen koulu voi alistua pienen kiusaajaporukan terroriin. Nyt jopa kirkko on alistunut uhkailun edessä. Näin yhteiskunta alistuu öykkäreiden tahtoon osa-alue kerrallaan.

Tällä kertaa raivoa nostatti yhteistilaisuuden järjestäminen Elokapinan kanssa, ja kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps) on ollut yksi Elokapinan näkyvimpiä vastustajia. Toissapäivänä julkaisemallaan videolla hän puhuu Elokapinasta ekofasismina, punavihreänä mädätyksenä ja rikollisjärjestönä, jonka kanssa kirkko ei saa tehdä yhteistyötä, sillä se on kirkon osallistumista politiikkaan. Minun mielestäni Tynkkysen toiminta on poliitikon kirkkoon kohdistamaa painostusta. Poliitikko haluaa määrätä mitä kirkko saa tehdä ja mitä ei.

Ei Tynkkynen itse uhkaa muuta kuin erota kirkosta, mutta hän tietää varmasti, miten hänen kannattajansa reagoivat. Hän tietää, mutta ei piittaa.

Työ on tehty, ja nyt voittaja juhlii voittoaan. Kirkko on alistunut ja sillä taitaa olla uusi johtaja.

Elokapinan yhteydessä on puhuttu kokouksen estämisestä, joten kerrataanpa lakia. Rikoslaki sanoo siitä näin:

Joka käyttämällä väkivaltaa tai sillä uhkaamalla oikeudettomasti estää yleisiä asioita varten tarkoitetun kokouksen, kulkueen tai tilaisuuden järjestämisen, on tuomittava kokouksen estämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tynkkystä ei voida epäillä väkivallalla uhkaamisesta, sillä hänhän vain uhkasi erota kirkosta. Sen sijaan jokaista Tampereen seurakunnille uhkauksia lähettänyttä voitaisiin haluttaessa epäillä. Näyttää selvältä, että kulkue peruttiin juuri väkivallan uhan takia. Olisi se voitu järjestää poliisin suojeluksessa, mutta ymmärrän hyvin, että seurakunnat eivät halunneet ottaa riskiä.

Juuri näin populistit toimivat. Johtaja tietää mitä hänen kannattajansa tekevät, mutta pitää huolen siitä, että ei itse syyllisty mihinkään. Kun kannattajien toiminta on johtanut haluttuun lopputulokseen, niin johtaja ottaa kaiken kunnian. Jos jostain syystä joku kannattaja joutuisi vastuuseen, niin johtajaa ei nähtäisi oikeussalissa kuin korkeintaan kuvaamassa videota YouTubeen.

Näin yhteiskunta vähitellen alistuu kiusaajien tahtoon. Oman lisänsä tuovat sitten hölynpölyn levittäjät, joilla on myös omat kannattajansa. Kansanedustaja Ari Koponen (ps) näkyy levittävän Facebookissa Suomen Uutisten juttua, jossa hän itse ihmettelee sukupuolineutraalien liikennemerkkien hintaa ja hallituksen hulluutta.

Minä en ihmettele muuta kuin Koposen tietämättömyyttä ja Suomen Uutisten ”uutisointia”. Oikeastaan en enää ihmettele niitäkään, sillä tietämättömyys on uusi kansantauti. Kansanedustajan pitäisi tietää, että tieliikennelaki ja -asetus uudistettiin pitkän työn jälkeen Sipilän hallituksen aikana, jolloin perussuomalaiset istuivat hallituksessa. Ne vain tulivat voimaan viime kesänä. Liikennemerkit eivät ole ”sukupuolineutraaleja”, vaan noudattavat kansainvälistä käytäntöä. Niitä ei edes vaihdeta kerralla, vaan sitä mukaa kuin niitä pitää muutenkin uusia.

Tässäpä meille uusi normaali. Populistijohtajat masinoivat kannattajansa yhteiskunnan eri osa-alueita vastaan, ja kiltit toimijat alistuvat ja perääntyvät. Kansanjohtajiksi vasta pyrkivät levittävät moneen kertaan hölynpölyksi todettuja väitteitä, mutta aina niitä vain uskotaan.

Teillä olisi vieläkin mahdollisuus nousta tätä kehitystä vastaan ja sanoa, että jo riittää. Ette te kuitenkaan sitä tee, vaan ette ole näkevinänne tätä kehitystä. Enää ei ole kaukana se päivä, jolloin ette enää mahdakaan sille mitään. Joskus näyttää siltä, että se päivä on jo tullut.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (91)
  1. Pitäisi järjestää hiljainen mielenosoitus jossa surraan sitä että julkisesta poliittisesta keskustelusta on tullut niin epä-älyllistä.

  2. Geek Rousbeer
    15.10.2021, 11:23

    Pahin ei ole Tynkkynen, vaan keskustan Ovaska, joka lähti myötäilemään näiden öykkäreiden kantoja somessa. On se kumma, kun tiellä ja portailla istuvat väkivallasta pidättäytyvät nuoret ovat mädänneisyyttä ja vaarallisia lainrikkojia, terroristeja, jne.
    Sen ymmärrän, että Tynkkynen ei ole kykenevä harkittuun päättelyyn, vaan toimii tunteidensa vallassa ja mm. pitää ennätyspitkän jaarittelun saadakseen sulan hattuun, mutta tämä Ovaska oli kyllä riman alitus.

    1. Keskustan Juha Pylväs käytti nimitystä loisivista elintasosurffareista, jota persut ovat käyttäneet maahanmuuttajista ,mm Mauri Peltokangas on käyttänyt sama nimitystä maahanmuuttajista , häntä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan -. ihmettelen, miksi Pylvästä ei syytetty samasta rikoksesta.

Kommentointi suljettu.