Taas koetaan asioita

Muistatte varmaan ne tuulivoimaloiden lähellä räjähtävät lepakot, jotka olivat perussuomalaisten tärkein anti neljä vuotta sitten käytyyn energiapoliittiseen keskusteluun. Nyt on muutaman päivän ajan keskusteltu siitä, pitäisikö oikeusvaltioperiaate sitoa EU:n budjettiin. Perussuomalaisten mielestä ei pitäisi, vaan EU-rahaa pitäisi myöntää oikeusvaltioperiaatetta rikkoville Unkarille ja Puolalle.

Kirjoitin oikeusvaltiosta kolmena päivänä, ja jutut löytyvät täältätäältä ja täältä. Tuttuun tapaan blogin roskakori täyttyi kommenteista, joiden mukaan en ymmärrä mitään juridiikasta, ja valtiosääntöoikeudesta sekä EU-juridiikasta ymmärrän vielä vähemmän. Perussuomalaisten puoluejohto on kuulemma ihan selkeästi kertonut, että rahaa ei pidä myöntää millekään maalle, tai jos sitä myönnetään, niin sitten kaikille. Erityisesti sitä on myönnettävä Unkarille ja Puolalle. Puhe oikeusvaltiosta on vain savuverho, jonka turvin vastustetaan perussuomalaisia ja hyysätään maahanmuuttajia.

Tältähän se somessa näyttää:

Tulihan tämä nyt selväksi? Oikeusvaltio on halveksittava asia ja vitsi, eikä rahaa pidä antaa korruptoituneisiin maihin. Politisoitu oikeusvaltioperiaate ei kuitenkaan saa estää rahan antamista Unkarille ja Puolalle.

Kun suhtautuminen oikeusvaltioon on tätä luokkaa, niin järkevä keskustelu on mahdotonta. Puolue ajoi itsensä umpikujaan, ja siksi se ei edes yritä. Vähättely, naureskelu ja halveksunta peittävät alleen sen tosiasian, että oikeusvaltio ei ole edes puoluejohdolle tärkeä. Kannattajille se on sitä vielä vähemmän, sillä kaikesta päätellen monikaan ei ole edes hajulla oikeusvaltion käsitteestä.

Sen sijaan kannattajia vaalikojuilla kiinnostaa maahanmuutto, joka vie meidät Ruotsin tielle. Nythän Ruotsin islamistinen puolue on uhannut maata sisällissodalla, mikäli ruotsidemokraatit pääsevät valtaan. Perussuomalaisten oma trolli Keijo Kaarisade, Suomen Uutiset, Laura Huhtasaari ja muut luotettavat tahot saivat taas lietsottua kohunpoikasen.

Tosiasiassa tämä ”islamistipuolue” näyttää olevan yhden miehen projekti, jolla ei ole muuta kuin verkkosivut ja YouTube-kanava. ”Puolueen” ohjelma on islamistipuolueelle erikoinen, sillä se kannattaa sekularismia, feminismiä, seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, alaikäisten huntukieltoa, uskonnollisten puolueiden kieltoa osallistua vaaleihin ja malmöläisen jalkapallotähden Zlatan Ibrahimovićin patsaiden ja lainausten esittämiskieltoa julkisuudessa.

Kyseessä on siis ilmiselvä trolli tai suuri humoristi, mutta ei sillä väliä. Onhan noin vaarallinen puolue paljon mielenkiintoisempi puheenaihe kuin jokin merkillinen oikeusvaltio, joka ei kiinnosta ketään. Hyvässä lykyssä siitä voi saada kuntavaalien räjähtävän lepakon.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka laki
Kommentit (82)
 1. Lasse Kosonen
  22.11.2020, 10:15

  PS puolue on todella nurkassa mutta ei häpeä. Se voisi keskittyä rehellisesti ajamaan eroa vihastusta EU:sta, mutta kun se ei käy päinsä. Mitäpä olisi ps politiikka ilman EU:ta ja sen mädännäisyyttä. Toisaalta puolueen umpikuja olisi sen jälkeen vielä jyrkempi. Tämän Halla-Ahokin osaa hahmottaa.

  1. Mitä pahaa on EU rs:ssä? Nyt haluan kysyä ainakin sitä, että onko 5 tai 6 miljoonan kuluttajan markkinat todella parempi asia kuin todella EU rs:n 700 tai 800 miljoonan kuluttajan. Mitä nyt haluavat sanoa asiassamme sellaiset toimijat kuin PS ja vastaavat?

  2. Mikko Rintasaari
   22.11.2020, 18:48

   Mitä ihmettä Lasse? Tuota on todella vaikea yrittää avata.

 2. Ville Tavio olisi voinut valita fanituksensa kohteeksi minkä tahansa YK: onnellisuusmittauksen parhaista maista, Suomen, Tanskan, Sveitsin, Islannin, mutta hän valitsi Unkarin ja Puolan. Unkari löytyy listalta sijalta 54. Puola 43. edelle menevät mm. Saudi-Arabia 27 tai Uzbekistan 38. Nyt tietysti herää väkisin kysymys, eikö Ville arvoista perussuomalaisena Suomalaista yhteiskuntaa, koska haluaa viedä Suomen kehitysmaiden tasolle. https://worldhappiness.report/ed/2020/social-environments-for-world-happiness/

  Halla- aho on kertonut että puolue on vaihtoehto vanhoille, mietitään niitä muita vaihtoehtoja. On olemassa vaihtoehtoisia hoitoja virallisen lääketieteen korvaajaksi. On homeopatiaa ja yksisarvishoitoja ja aivan varmasti lukuisa joukko ihmisiä jotka pitävät niitä virallista totuutta parempina. Mutta ihan aikuisen oikeasti, onko politiikassa sittenkään tilausta vaihtoehtopolitiikalle, populismille, vai pitäisikö sittenkin tyytyä niihin tylsiin vanhoihin, siltä alkaa tuntua.

  1. Näin yli 70-senä ja niinkuin jo kuollut mise ssanoion myös humeeti tallella osaan jo erottaa väärän sanoman oikeasta eikä tulisi mielleenkään ääntäniperusuomalislle antaa missään asiassa. En ole huomannut heidän edustavan meidän vanhojen hyvinvointia ja etua missään asiassa. Haluavat saada vain meidän äänemme vaaleissa.

Kommentointi suljettu.