Kohusta kohuun

Eilisen päivän suurin uutinen oli Reissumies-leipäpaketin ulkonäön muuttuminen, ja siitä on kaikilla ihan varma mielipide. Pieleen menee ja nyt loppuu leivän syöminen, tai vaihtoehtoisesti nyt sitä ruvetaankin syömään ihan urakalla. Tämä turha hölinä muistuttaa kovasti toissakesäistä Geisha-suklaan kääreen muuttumisen aiheuttamaa meteliä, joten lukekaa siitä sanomani muutettavat muuttaen. Nyt vain pitäisi saada tämä leipäpaketin muuttuminen Sanna Marinin syyksi, jotta sillä voitaisiin selittää seuraavan puoluekannatusmittauksen tulos.

Ainakin tämän aamun Yle-uutisointi ja uutisanalyysi selittävät SDP:n kannatuksen hieman yli yhden prosenttiyksikön laskun kohuilla, jotka media on tekemällä tehnyt. On ollut kiistelyä Veikkauksen rahoista, kohua pääministerin järjestämistä jatkoista Kesärannassa ja boomer-päivitys. Kaikki nämä selittävät osittain kannatuksen laskua, sanoi Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja joomiehenään Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi.

Ne kohut jäivät taas analysoimatta, kuten ovat jääneet koko ajan. Tosiasia on, että kohu Veikkauksen rahanjaosta syntyi, kun tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kertoi keskeneräisestä asiasta. Veikkauksen rahanjako oli vielä hallituksen pöydällä, mutta Kurvinen kertoi tulevista leikkauksista varmana asiana. Joku voisi analysoida Kurvisen toiminnan vaikutusta keskustan kannatuksen laskuun.

Kesärannan jatkoja pidettiin esillä monta päivää, vaikka asiassa ei ollut mitään ihmeellistä. Pääministerikin saa kutsua kotiinsa vieraita omalla kustannuksellaan, mutta niin sanottu uutisointi sai asian näyttämään vähintään epäilyttävältä. Ja sitten oli tietenkin boomer-kohu, josta kiirehtivät loukkaantumaan kaikki muut paitsi me demariboomerit itse. Tosin olen kuullut joidenkin oikeasti loukkaantuneen, mutta Instagramia käyttämättöminä he eivät olisi edes tienneet koko asiasta, jos tietyt mediat eivät olisi niin ahkerasti neuvoneet heitä loukkaantumaan.

Tahallisesti synnytetyt kohut olivat siis onnistuneita, ja nyt niillä voidaan selittää puoluekannatusmittauksen tulosta. Mutta kun kannatusmittausta lukee tarkemmin, niin sieltä selviää ääneen sanomattomia asioita. Ensinnäkin hallituspuolueiden yhteenlaskettu kokonaiskannatus on 55,2 prosenttia, ja kannatuksen nousua on 0,2 prosenttiyksikköä. Sellaisista luvuista saattoi vaikkapa Sipilän hallitus kahden ja puolen hallitusvuoden jälkeen vain uneksia.

Nousua selittää vihreiden ja RKP:n kannatuksen nousu, joka kuittaa keskustan ja SDP:n kannatuksen laskun. Luvut ovat pieniä, mutta eipä ole SDP:n kannatuksen laskukaan niin dramaattinen kuin uutisoinnista voisi päätellä. Kuukausittain toistuvilla kannatusmittauksilla on enemmänkin vain viihdearvoa, ja kun sellaisessa maailmassa elämme, niin oikeastaan pitäisi analysoida myös median osuus kannatusmittausten tuloksiin. Erityisesti nykyisen hallituksen aikana uutisoinnin mielenkiinto on kohdistunut lähinnä pääministerin persoonaan ja jättänyt asiauutisoinnin vähemmälle tai unohtanut sen kokonaan.

Tosiasia on myös, että Sanna Marin on edelleen ylivoimaisesti suosituin puoluejohtaja, mutta näköjään se ei mahdu samaan analyysiin puoluekannatusmittauksen kanssa.

Yhteenvetona totean vain, että kansaa vedätetään kohu-uutisoinnilla, ja vedätetyt heräävät ikävään todellisuuteen sitten, jos kokoomus ja perussuomalaiset muodostavat seuraavan hallituksen ytimen. Sitten leikataan eikä kohista tyhjästä.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (135)
 1. Ainakin minä päätin olla äänestämättä Marinia ikäsyrjintään viittaavan Boomer-meemin käytön takia. Suomeen ei pidä tuoda Trumpia imitoivaa twitter-trollausta.

  1. sakutimonen
   4.11.2021, 11:04

   Se on sinun asiasi. Muista se sitten, kun kokoomuksen ja persujen muodostama hallitus jäädyttää eläkeindeksit.

   1. Jorman naapuri
    4.11.2021, 12:00

    Kannattaa katsoa Areenasta dokumentti Ronald Reaganista, silloin ollu kyyti kylmää eläkeläisille, duunareille ja muuten syrjäytyneille. https://areena.yle.fi/1-50696853

    1. Samaan aikaan kun Yhdysvalloissa tiedostava “vasemmisto” on alkanut heräillä paikallisen duunareita ja köyhiä kurmottavaan systeemiin, meillä oikeistomedia on lisännyt höyryä reaganilaisen talousideologian markkinointiin. Toinen hyvähkö fiktiivinen sarja on Netflixissä pyörivä Maid, joka kertoo vaikeudesta nostaa omaa sosiaalista asemaansa ahkeruudella ja älykkyydellä yhdysvalloissa. Kun tulevaisuuden määrittelee se, millaiseen perheeseen synnyt, ollaan vaarallisella tiellä.

     Reaganilaisella liberaalilla taloudella on tietysti voittajansa, mutta annetaanko voittajien määrästä suhteessa häviäjiin totuudellinen kuva, mielestäni ei.

  2. SÄHKÖPOSTIMIES
   4.11.2021, 11:44

   En kyllä osannut Marinin boomer läpästä suuttua, vaikka suunnilleen kohde ryhmää olen. Lähinnä nauratti ja mietin, että jos itselleni tultaisiin mölisemään vapaa-ajan käytöstä niin sanoisin huomattavasti pahemmin.

   Kaukana ollaan Trump trollaamisesta, kotomaasta löytyy paremmin sen touhun osaavia poliitikkoja, jotka on jatkuvasti visertimessä möyhäämässä.

   1. Seppo Kinnunen
    4.11.2021, 11:54

    Surkoperse ja boomer-nimityksistä en piittaa tuon taivaallista. Kutsunkin itseäni uusluddiitiksi.

   2. Eero Stenius
    4.11.2021, 15:04

    Samat sanat! Hymy tuli suupieleen tuosta Sanna Marinin boomer-heitosta. En tätä ennen tiennyt mikä boomer on. Nyt tiedän. Olen sellainen itsekin, 67-vuotias.

    1. Tuula+Härmä
     4.11.2021, 21:26

     Eikä me boomerit seurata juurikaan twitteriä eikä oltaisi tiedetty päivityksestä ellei roskalehdistö olisi tarkoitushakuisesti sitä nostanut. Muuten, Benjaminin biisin sanat on mainiot, nauroin ääneen.

    2. Minuakin vaan nauratti tuo boomer – juttu. Keksipä sanavalmis ministerimme historiaan jäävän ja osuvan ilmaisun.

     Ja mielensäpahoittajilla järki sanoi – BOOM – ja lensi tiehensä…!

  3. Raili Sergejeff
   4.11.2021, 11:49

   Voi voi!

   Jos kaikki kääntäisivät takkinsa pienenkin tuulenvireen takia, politiikka olisi yhtä sotkua.

   Minusta tuollainen mielensä pahoittaminen on jotenkin lapsellista ja uhmakasta, eikä sovi aikuiselle ihmiselle.

   Tuli mieleeni meidän lappilaisten ikikioman kansanedustaja Kärnän tempaukset. Lapsellisempaa uhoa löytää harvoin kansakuntamme kaapin päältä.

   En ole äänestänyt SDP:tä, enkä siis Mariniakaan, mutta ymmärrän kyllä tämänkin kohun lapsellisuuden ja tarkoitushakuisuuden.

   Ei sellaiseen kenenkään kannattaisi tarttua ja lähteä mukaan. Uutisointi ja tarkoitushakuisuus on tavoittanut maalinsa, jos joku lähtee.

   Ei voi kuin onnitella kohun alkuunpanijoita, tarkoitus on saavutettu!

   Terveisin Vihreä Kukkahattutäti, 68 v.

  4. Instagram ei ole Twitter, ja voihan aitä tuostakin loukkaantua. Ihmisroskaksi, Saatanan sikiöiksi, loisiksi ja jätteeksi haukkuminen ei ikinä ole tällaisia kiukkuja saanut aikaiseksi, mietin vaan että oliko vaan kohde oikea vai sanojat mieleisiä. Vai sekä että.

   1. Olen itse kolmikymppinen mutta minua todella otti pattiin tuo boomer-juttu koska sitä netissä käytetään lähes yksinomaan ilkeilyyn. Noista saatanan sikiöistä en tiedä, ei kai Marin ole tuollaista sanonut?

    1. Markku T Koivisto
     4.11.2021, 13:03

     Boomereita on kaikissa ikäluokissa.

     1. Selvitetäämpä nyt oikeesti 😀

      “Boomereita on kaikissa ikäluokissa”
      Ei ole. Ei vain ole. Samoin kuin kaikki demarit ei ole kommunisteja.

      Boomeri tulee aivan oikein sanasta “babyboomer”. Olivat sodanjälkeinen sukupolvi, saivat tehä mitä vain mieleen juolahti ja hehän tekivät ja kehittyivät ei siinä mitään.

      Se mikä heissä nyt meitä nuoria hiertää (on jo pitkään hiertänyt) on todellisuudesta irtaatuminen ja tahalleen väärinymmärtäminen.

      He ovat nimenomaan saaneet mennä tekemään ja kehittymään työssään.
      Kysykää joltain nuorelta joulupöydässä mikä häntä motivoi ja miten helpoa on löytää töitä josta jää CV:hen aikuisten oikea relevantti työsuoritus jota voi ylpeydellä näyttä palkkaneuvotteluissa tai tittelin nostamisessa.
      Se on mahdotonta!

      Kaikki ne “boomereiden” katkerat heitot kun mediaan tulee ja teillä loukkaantujilla reaktio kitistä vastaan ilmenee takaraivossa.
      Laittakaa eka sille kummilapselle tai jollekkin tuttavan teinille viestiä “mitä mieltä?”

      PS. Kaikkia boomereita ei noilla letkautuksilla haukuta/mollata/näpäytetä vaan niitä, joilla on selvästi historiaan jäänyt näkemys maailmasta (saa olla en sitä sano, jotkut uskoo liskojumalaan) ja tahalleen käyttävät valtaansa ja väärinymmärtävät maailman/talouden/ihmisten tilaa planeetalla tellus.
      Älkää siis ottako itseenne, kyllä ne pikit EK:n kammareihin on suunnattu 🙂

    2. No sanahan ei varsinaisesti ole ilkeilyä, vaan vastaus.
     Ei Sanna Marin ole sanonut mitään tuollaista, eikä ole sanonut Boomer sanaakaan.

    3. sakutimonen
     4.11.2021, 13:31

     Ei Marin, mutta jotkut oikeistopoliitikot ovat.

    4. Ja minä olen seuraavien eduskuntavaalien aikaan noin 60-vuotias boomeri.

     Aion näillä näkymin äänestää demariehdokasta ensimmäisen kerran eduskuntavaaleissa. Haluan antaa tukeni Marinille ja hänen puolueelleen. En usko olevani ainoa.

     Pääministeriä ja hallituspuolueita saa ja pitääkin haastaa asiakysymyksissä tai tapauksissa, joissa on perusteita epäillä taloudellisia väärinkäytöksiä (kuten esim. edellisen pääministerin kytkösten selvittelyssä toimittiin.)

     Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut Marinin kohdalla, vaan joutavia somekohuja on tehtailtu täysin absurdeista asioista.

     Esimerkiksi tämä surkuhupaisa “aamupalakohu”. Se olisi ollut rinnastettavissa Sipilän Talvivaara-caseen, mikäli toimittaja olisi paljastanut, että Marin olisi ohjannut virka-asuntonsa catering-kuluihin puoli miljoonaa euroa lisää ja vaihtanut toimittajaksi firman, jonka omistaja tai pääosakas on hänen lähisukulaisensa.

     Mitenkähän muuten Sipilän puolustelijat YLE-gatessa suhtautuisivat siihen, jos paljastuisi, että Marin olisi lähetellyt yksityisiä painostussähköposteja toimittajille?

     Aivan niin, Sakua mukaillen: Sehän olisi varmasti aivan toinen asia.

     1. Ilpo Sinettä
      4.11.2021, 16:21

      Kyllä Akukin on nyt tainnut jo aamusta sihhauttaa keppanatölkin auki. Sen verran humalan makuista tunteilua. Arki on demarille harmaata, Bisse antaa voimia. Mitä puoluejohto edellä valtion piikkiin sitä demlat perässä, toki omalla rahalla 😂

      1. sakutimonen
       4.11.2021, 16:39

       Haluatko, että kerron tuolle Akulle sähöpostiosoitteesi, niin voit kohdistaa uudet kunnianloukkaukset suoraan hänelle?
       Mikä sinua vaivaa? Annoin sinulle mahdollisuuden kommentoida nimimerkin sijaan omalla nimelläsi siinä toivossa, että kommenttisi muuttavat asiallisemmiksi. Vaan ei, olet yhtä toivoton tapaus sekä Ilenä että Ilpo Sinettänä. Usko nyt viimeinkin, että olet itse pilannut mahdollisuutesi kommentoida täällä. Mene sauvakävelemaään tai tee jotain muuta hyödyllistä.

       1. Toisaalta, onhan se hyvä, että me muutkin nähdään, kuinka hedelmällistä keskustelua ilmeinen opposition kannattaja pystyy käymään. Olisiko ihan sivistysporvari kyseessä?

      2. Onko Ilpo Sinettä kirjoittanut mielipiteensä selvinpäin. Demarit ovat selvillä monen duunarin arjesta. Moni duunari mene aamulla työpaikalleen . moni pienipalkkanen nainen äänestää demareita.
       Onko kokoomus tai persut ikinä ajanut näiden pienipalkkaisten duunareiden asia. Kokoomus ja persut ajavat vain hyvätuloisten asiaa.

    5. Tatu Itkonen
     4.11.2021, 13:32

     Kyllä tuolla netissä myös suunnilleen 30 vuotiaat käyttävät itse itsestään nimitystä boomeri erotuksena “zoomereista”, jotka ovat nyt n. 15-20 vuotiaiden ikäluokka, joilla on melko absurdi huumorintaju ja erilaisempi mentaliteetti verrattuna aikaisempiin ikäluokkiin.

     Mutta kieltämättä yleensä boomeria käytetään netissä lähinnä solvauksena. En osaa sanoa, kuinka ilkeämielinen se heitto on, kaipa sekin voisi olla jotain omituista huumoria, mitä en vain tajua

     1. Se joka pahoittaa mielensä boomer – nimityksestä, niin lähettäköön korvausvaatimuksensa Hitlerin ja Stalinin suvuille.

      Näiden kahden sankarin touhuilut johtivat toiseen maailmansotaan, jonka seurauksena kotiin palanneet soltut bylsivät suuret ikäluokat alkuun!

      1. Minä pidän boomer twiittiä lähinnä vitsinä, joka oli suunnattu mediaa vastan , En ymmärrä, niitä , jotka pahoittavat mielensä Marinin boomer twiitistä.

    6. Katrimeri Karttunen
     4.11.2021, 20:18

     Siis Marin ei ole sanonut muitakaan adjektiiveja tässä lauseyhteydessä.
     Nimimerkki “Maria” siis tarkoitti, että koko Ingstram ja Twitter on täynnä mitä kauheampia adjektiivejä toisen loukkaamiseen.
     Kuitenkin yhdestä boomer- sanasta keinotekoisesti loukkaantui koko oppositio saaden tarkoituksellisesti osan eläkeläisistä ajattelemaan boomerin tarkoittavan heitä.

     Eipä muuten Sanna Marin tätä tarkoittanut.

     Tarkoitti boomer sanalla (taantumuksellisia) alituisia rakkikoiriaan jotka arvostelevat ja ilkkuvat teki Sanna Marin mitä hyvänsä.

     Ei kai kukaan politiikko lähde omiaan haukkumaan?

  5. >ikäsyrjintään viittaavan Boomer-meemin

   Sen verran tähän että Boomer käsitteenä tulee englantilaisesta babyboomers sanasta jolla viitataan suuriin toisen maailmansodan jälkimainingeissa syntyneisiin. Meeminä sen sijaan meemimestarit puhuu “yli 30-kymppisistä boomereista” jolla siis viitataan kaikkiin yli kolmikymppisiin (hauskuus tässä on se boomer sanan täydellinen väärinkäyttö). Ikäsyrjintää en kuitenkaan ole vielä sanasta löytänyt mutta samapa se minkä minä sille voin jos asioita jälleen kerran tahallaan koetaan.

   Sen verran tähän että voin ihan käsi sydämmellä laittaa että en ole koskaan demareita äänestänyt ja pitää tapahtua melkoinen ihme että koskaan heitä tulisin äänestämään. Pidän Marinia varsin kuivana poliittisena broilerina niin julkisuudessa kuin henkilökohtaisesti tavanneena mutta tästäkin huolimatta olen todella ihmeissäni näistä median luomista kohuista.

   Sympatiani SDP:tä sekä Marinia kohtaan on kuitenkin kasvanut jokaisen paskauutisen jälkeen. Oikeasti onko todellakin niin kova paikka että nuori nainen on valtion ruorissa vai mistä kenkä oikeasti puristaa? Jatkoilla juotu kaljaa? Aamupalaa syöty? Lasta imetetty? Kavereiden kanssa vietetty myös aikaa josta eräs paskajournalisti kirjoitteli jutun että mitähän Marinin puoliso tykkää kun “vieras” mies näkyy instagram päivityksessä viitaten siihen että pantuhan siellä on kanssa ihan taatusti. En kyllä ihan heti muista milloinka olisi kenestäkään poliittisesta toimijasta olisi kirjoitettu tähän malliin. Ei hyvä päivä!

   1. Keke, uskon että olet oikeassa! Nuori, koulutettu ja osaava nainen pääministerinä on vanhoille setämiehille/tädeille ja persuille kova paikka. En itse mitenkään pahastunut tästä “kohusta”. Ajattelenkin, että pahinta laatua on olla “henkinen boomer”. Ennemmin tai myöhemmin nuorten ikäpolvien on otettava vastuuta enemmän ja enemmän valtion johtamisesta. Tämä tapahtui Suomessa viime vaalien jälkeen ja toivon todellakin jatkoa sille.

    1. Seuraan kuivakkaana inehmona lähinnä Ylen uutisia ja Hesaria. En ole enää täysin tyytyväinen kummankaan puolueettomuuteen, mikä harmittaa, mutta kai ne ovat toistaiseksi vielä hitusen asiallisemman sortin medioita?

     Tätä täysjärkistä blogia, harvinaisuutta!, seuraan mieluiten ja koen tämän olevan lähinnä ajatusmaailmaani.

     En yleensä lue iltapäiväkohulehtiä, joten en edes heti kuullut kyseisistä uskomattoman turhista ja ilkeistä Marin-kohuista.
     Tein kokeen:
     luin pari päivää mm jonkun oudon Kortessalo- nimisen viestinnän valmentajan (oikeastiko muka on?!) Marin-yökkäilyn takia ISää ja ILää, ja jommastakummasta ip-lehdestä myös lukijoiden kommentteja; mikä uusi maailma sieltä eteeni avautui – olin oksentaa!
     Mitä pahansuopaa ilkeilyä ja likaista joukkohysteriaa, maustettuna säälittävällä oikean tiedon puutteella!
     Joukossa oli kyllä pari tervejärkistä faktojen oikojaa, joita mielessäni kiittelin.Miten ihmeessä he jaksavat urheasti pyöriä siellä oikomassa tietämättömiä?!

     Huomasin parissa päivässä muuttuvani agressiiviseksi ja provosoituvani.
     Palasin nyt pikaisesti kuivakkaampaan ruotuuni voidakseni paremmin.

    2. >Nuori, koulutettu ja osaava nainen pääministerinä on vanhoille setämiehille/tädeille ja persuille kova paikka

     Varmasti näin mutta on se ollut kovapaikka myös meille pätkätyöläisille jotka työskentelemme niin paljon kuin vain tunteja saamme jotta sitä leipää on pöydässä sekä vuokra tulee maksettua. Ei ole nimittäin mitään herkkua kun Marin ensitöikseen uudisti sen miten ansiosidonnaista/työmarkkinatukea maksetaan jos nyt sattuu työtä painamaan niin että lasketaan täystyöllistetyksi. Entisen yhden kuukauden karenssin sijaan nykyisen paukahtaa yksi kuukausi karenssia siitä että on täystyöllistetty ja seuraava kuukausi siitä että palkka on kovempi kuin tuet joten niitä ei katsota sillon tarpeelliseksi työttömälle johtaen siihen että että vuokrat jää maksamatta jos painaa liikaa duunia. Ei naurata yhtään kun parhaasi teet ja yrität sinnitellä niin demarit Marinin johtamana vetää maton pätkätyöläisen jalkojen alta ihan vaan töyttömän omaksi parhaaksi. Joo joo 500€ saa tienata ilman että vaikuttaa tukiin vielä kun joku jaksais näille apinoille selittää mitä on tuloraja sekä missä kohtaa se tapahtuu sillä ei ole hevonvitun väliä miten se tulorajan sisällä jako tehdään tukien sekä palkan suhteen jos tulot eivät yksinkertaisesti voi ylittää sitä tai jos ylittää niin sitten se otetaan moninkertaisesti massit takaisin 2kk karenssilla.

     Kiitti vitusti demarit

     1. Milloinkas tuollainen muutos on tehty ja mihin päätökseen se perustuu? 500€ suojaosasta on kyllä päätös, aiemminhan se oli 300€.

      1. Tämän Rinteen/Marinin hallitus on korjannut Sipilän kokoomus/persu/kepu-hallituksen jäljiltä:https://stm.fi/-/aktiivimallin-leikkuri-ja-velvoitteet-puretaan-vuoden-2020-alusta

       Ja sitten Marinin hallitus on tehnyt työttömyysturvaan koronaepidemian vuoksi väliaikaisia muutoksia, jotka parantavat työttömyysturvan ehtoja ja tasoa. https://www.kela.fi/tyottomyysturva-korona

      2. 500€ suojaosa tuli koronapandemiaa helpottamaan. Se miten tulot lasketaan eli jokaisen kuun ansiosidonnaisen/tt-korvauksen maksuperusteet eli perusteena on siinä kuussa tehdyt työt sekä edellisessä kuussa ansaittu palkka oli varmaan Marinin ensimmäinen uudistus jonka hän teki pääministerinä. Tällä pyrittiin siihen että jos ottaa työtä vastaan niin silloin ei menetä ensimmäistä työttömyyskorvausta.

       Joka taas käytännössä johti meillä pätkätyöläisillä siihen (siis jotka työskentelevät juuri niillä rajoilla että lasketaanko kokoaikatyöläiseksi vai ei) että vähän väliä menetämme 2 kk työttömyyskorvaukset kun ennen systeemissä menetti vain yhden kk työttömyyskorvaukset.

       Suomeksi sanuttuna jos tekee työtä esimerkiksi 140h/kk menettää sen kuukauden työttömyyskorvauksen, koska silloin lasketaan että on täysin työllistynyt sinä kuukautena ja ei ole oikeutettu tt-korvaukseen. Menetetty soviteltu ansiosidonnainen/tt-tuki riippuu kokonaan siitä montako tuntia on työskennellyt edellisenä kk joka voi olla merkittävä jos vaikka 0 sopparilla ja työtä on 0-x määrä joka kuukausi.

       Koska nyt on työskennellyt sen 140h niin seuraavan kuun soviteltu ansiosidonnainen lasketaan tuon 140h palkan perusteella ja siinä paukkuu sitten esimerkiksi tulorajat yli joka siis on aikasta yleistä koska nämä pätkähommat ovat aika pienipalkkaisia eikä kovin kummaista ansiosidonnaista saa ja tulorajat on matalat.

       1. Nyt ei ihan aukea mitä tarkoitat tt-korvauksella. Ja miten nykyinen hallitus muutti tilannetta kannaltasi huonompaan suuntaan?

     2. Aivan huuhaata nämä “Keken”karenssipuheet. työttömyyden alkaessa työttömyyskorvausta ei makseta viideltä ensimmäiseltä arkipäivältä. Sen jälkeen ei ole mitään karensseja ennen kuin työssäoloehto (26 viikkoa töissä) täyttyy ja alkaa uusi työttömyysjakso.

      1. >Aivan huuhaata nämä ”Keken”karenssipuheet

       On se vaan jännä että uudistukset näkyvät kyllä ihan omassa kukkarossani mutta aina löytyy paremmin tietäjiä kertomaan että ei voi pitää paikkaansa. Teen kahta pätkätyötä ja olen niitä tehnyt jo vuosia ja luota minuun olen mitä ilmeisemmin käynyt tämän sovitellun päivärahan rumban läpi kuin sinä.

       Ota ihmeessä selvää millä perusteella sitä soviteltua työttömyys-tukea/ansiosidonnaista maksetaan mutta myönnetään karenssi oli ilmeisesti huono ilmaisu siihen kun puhutaan siitä että jää nyt kassan massit saamatta koska a) on työllistynyt tarpeeksi kuun aikana (tää on minusta ok) -> työttömyystuki/ansiosidonnainen 100% pois b) ne edellisessä kuussa ansaitut massit (palkat maksetaan seuraavassa kuussa) vaikuttavat siihen seuraavaan hakemukseen

       Ennen järjestelmä oli hyvä kun ansaitsit kuun aikana rahaa niin sitten se raha jäi sulle itelles käteen. Eli sen kuun tienestit ja tunnit vaikuttivat toisiinsa ja näin jäi vain yhden kuukauden työttömyyskorvaus saamatta sekä hei köyhä osti leikkelettä palkkapäivänä. Nyt jos työllistyy täysin jää 2kk työttömyyskorvaukset saamatta joka on täysin kohtuutonta ja siinä jää vähemmän näppiin kuin makoilisi sohvalla syljeskellen kattoon

   2. Tuolla vielä hyvä määritelmä boomereista ja kareneista:

    https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/minna_pyhalahti/ok_karen!.36076.blog

    “…Keskusteluketjussa setämäinen selittäjä saattaa saada kommentiksi pelkän Ok, boomerin ja tätimäinen valittaja Ok, Karenin. Sitä parempi, jos setä tai täti ei yhtään ymmärrä, mistä tokaisussa on kyse…”

    Karenin voisi kääntää joka asiasta naukuvaksi kukkahattutädiksi. Eduskunnastakin tulee useita mieleen, eikä tarvitse laitaakaan pahemmin arvuutella.

  6. Niinpä. Jos PSKOK uutisointi Marinin sanomisista kovasti koski, niin miten asia meihin “boomereihin” vaikuttaa. Ikäsyrjintään viittaavan boomer-meemin pinnalle nostivat opposition somettajat ja lööppilehdet ja antoivat tosiaan mahdollisuuden ihan oikeasti loukkaantua.

   Manu oli viisas sanoessaan ettei pidä provosoitua kun provosoidaan.

   Onneksi en ole manselainen, joten en voi edes Marinia äänestää – jossei presidentinvaalista jo spekuloida.

  7. Mielensäpahoittajat ovat saaneet iskostettua hyvin tuon harhan mukamas ikäsyrjintään ja joihinkin ikäluokkiin kohdistuvasta Benjaminin esittämästä Boomer räpistä.
   Eiköhän siellä kohdisteta sanomaa nimenomaan ns. kalkkiksiin ja se taas on asenneilmiö mitä löytyy yllättävän paljon nuoremmissakin sukupolvissa. Eli mielestäni Boomerismi ei liity mitenkään ikään vaan kalkkeutuneisiin asenteisiin.

   nimimerkillä 66 vuotias antiboomeri.

  8. Marja-Leena Kuronen
   4.11.2021, 12:48

   Missähän se ikäsyrjintä tuli esiin. Voihan sen “OK!Boomer” -sanonnan
   halutessaan ymmärtää pelkästään ikäluokkaa tarkoittavaksi ja loukkaantua.
   Itseäni se nauratti makeasti, vaikka kuulunkin ‘boomer’ -ikäluokkaan.
   Se, miksi nauratti johtuu siitä, että englannin kieli on lähes toinen
   äidinkieli itselleni ja tiedän tuon sanan merkityksen eri yhteyksissä.
   Minä en taas puolestani voi äänestää Marinia, vaikka kovasti haluaisin,
   koska voin äänestää vain Helsingin vaalipiiriin kuuluvia ehdokkaita!

  9. Jarmo Mäkinen
   4.11.2021, 13:06

   Mahdoitko äänestää ennenkään?

  10. Tiedätkö oikeasti, mitä sana boomer tarkoittaa ? No sanahan muodostui aivan oikein suurien ikäluokkien aikaan, kun suuret ikäluokat olivat vallanytimessä, eli päättämässä kaikkien asioista ja tälöin alkoivat nuoret käyttää sanaa boomer, eli huomaat varmaan, että kyseessä ei ollut ikä, vaan asenne nuoria kohtaan. Boomer sana ei liity millään lailla ikään, mutta tosi on, että päättäjät ovat yleensä vanhempia, eli iäkkäämpiä. Tämä opositio/media kohu johtuu siitä, että siinä harhautusmielessä ohjataan ihmisten ajatukset joihinkin vuosilukuihin, eikä sanan oikeaan merkitykseen.

   En usko, että olet oikeasti boomer, mutta jos uskot oikeisto-opposition trollausta, niin saatat ollakin sellainen. OK Boomer on yleinen vastaus boomereille iästä riippumatta.

   1. >En usko, että olet oikeasti boomer, mutta jos uskot oikeisto-opposition trollausta, niin saatat ollakin sellainen. OK Boomer on yleinen vastaus boomereille iästä riippumatta.

    En olekaan, olen vähän yli 30. Ei loukkauksen tarvitse olla juuri minulle osoitettu jotta voisin kokea sen epäasialliseksi.

    1. Voi jeesus tätä boomerijauhamista. Kyllä pitää puheen- ja ajattelun aiheet olla vähissä, kun tällainen saa aikaan päiväkausien talkkauksen.

    2. OK Boomer !

  11. Ei siitä boomerista ole moni muu loukkaantunut kun Harkimo ja jos Harkimo ei marise jostain, niin se olisi jo lööppikamaa.

  12. Miksiköhän tälläkin keskustelupalstalla ei julkaista kaikkia kommentteja vaan valikoivasti otetaan nämä mielipiteet jotka julkaistaan? Ja tarkoitan tällä että jos suoraan ilkeästi loukataan jotain saa ollakin julkaisematta mutta jos on pelkästään eriävä mielipide niin miksi sitä ei tuoda julki.” Sanavapus “onko se vaan lehdistöllä?

   1. sakutimonen
    4.11.2021, 16:34

    Kahdesta syystä. 1) Tämä ei ole keskustelupalsta ja 2) ne eri mieltä olevien kommentit ovat enimmäkseen julkaisukelvotonta rähjäämistä.

    1. Irene I. S.
     4.11.2021, 17:28

     Mikä tämä on jos ei keskustelupalsta?

     1. sakutimonen
      4.11.2021, 17:33

      Tämä on blogi, jossa on mahdollisuus kommentoida juttua. Se juttu ei ole mikään kutsu keskusteluun, vaan kommentoinnin on liityttävä aiheeseen. Kommentointi ei ole velvollisuus eikä edes tarpeellista, jos ei ole asiaan mitään sanottavaa. En ymmärrä miksi niin monet luulevat kaikkien palstojen olevan vapaata keskustelua varten.

      1. Niin mutta kun… Minulla olisi niin paljon sanottavaa.

       Somea selatessa ruisleipäjuttu kohinasta nousee. Taitaa myös menekki nousta. Maailma on markkinavetoinen ja myyjällä tarkkaan harkittu myyntistrategia.
       Tehdään brändi tunnetuksi. Hankitaan kustannustehokasta mainosta. Annetaan somekohinan siinäkin auttaa.

       On muuten joskus mukava olla oikeassa. Edellä esitetystä en ole ihan varma,
       mutta: Saku,blogisi jatkukoon
       – eihän sitä eläkkeellä ole meillä boomereilla muutakaan tekemistä.
       Kiitos kun jaksat – säästyy meikäläinenkin somessa kahlaamiselta.

       1. kaikille niile änkyröille, joiden kommentit eivät tänne päädy: menkää perkele ulisemaan vaikka pihakoivullenne, meillä ei ole velvollisuutta kuunnella teidän paskanjauhantaa.

  13. Tiedätkö mikä on ‘Boomer? Mitä sillä tarkoitetaan.
   Ihmiset äänestää tai on äänestämättä mistä syistä haluaa. Seuraavat vaalit on…🤔

   1. Maakuntavaalit. Sen jälkeen seurakuntavaalit.
    Vaaleista minäkin tykkään. Ja miksei tummistakin. Kokemuksesta tiedän, että ajallaan tummatukkaiset yleensä vaalenevat (= harmaantuvat)

  14. Minua ei haittaa olla Boomer, kuulostaa paljon mukavammalta kuin vanha akka.

  15. Minäkin jättäisin äänestämättä Marinia, mikäli olisin häntä jo muutenkin haukkunut setämies.

  16. Turo Mustakallio
   4.11.2021, 18:14

   Marin Boomer-meemi oli loistava.
   Miksi?
   Se paljasti porukan todellisen ajattelun.
   En voinut olla hekottamatta, kun luin Hjalliksen kommentit.

   Marinin meemi oli loistava siinäkin suhteessa, että se paljasti keisareitten uudet vaatteet.

  17. Johan Lampinen
   4.11.2021, 20:38

   Minä olen boomer ja tykkään Sannasta

 2. Salme Marttio
  4.11.2021, 10:45

  Juu, vielä on kohumedialla ja heidän tutkivalla journalismillaan paljon tehtävää Sanna Marinin asioiden selvittämisessä. Joku sosmedian pyörteessä oivaltavasti huomioi, että kun pääministerin aamiaiset ja illalliset on nyt analysoitu, niin silti vielä riittää töitä. Lounaat ja iltapalat on täysin selvittämättä.

  1. Oliskos kuukautissuojat seuraavana? Kyllä täytyy olla Sannalla hermot ja haarniska ruostumatonta terästä, miten ikinä pysyy järjissään tällaisessa kakanheitossa?

   1. muistelen, että olikohan skotlannin naisilleen (veronmaksajien rajoilla) tarjoamat alapääntiivisteet aiheuttivat setämiehissä kateusreaktion ja he alkoivat vaatimaan tasa-arvon nimissä itselleen moisia myös.

    mikä olisi vallan mainio juttu ottaen huomioon, minkämoisia ripulipöksyjä vaikuttavat olevan.

    korjataanpas heti. kyseessä olikin helsinki ja parranajovälineet. ja porvarihan se mielensä pahoitti tässäkin tapauksessa:

    https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000008027383.html

    1. Nämä parranajotyypit unohtavat, että naisella on neliömetreittäin enemmän höylättävää kuin miehellä. Naisen kun tulee kulttuurisidonnaisesti olla karvaton, mies saa olla karvainen tai karvaton. Kun ajatus ei juokse omaa napaa kauemmas, ei voi mitään. Ympäristö joustaa tyhmyyden edessä. Sitä naiset ovat tehneet vuosituhansia. Sitä pääministerikin joutuu tekemään joka päivä.

     Juuri hiljattain luin jostain, että tyhmän erottaa siitä, ettei se osaa hävetä.

    2. ( Mikä lienee tämä termi: “alapääntiiviste”; taisi tehdä minusta kertaheitolla boomerin!)

   2. Hanna Mäntynen
    4.11.2021, 13:41

    Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

    Onhan tämä kakanheitto uskomatonta, mutta EI OSU KOHTEESEEN. Sotkee vain heittäjiensä kädet.

    Edesmennyttä presidenttiä muistellen: ei pidä provosoitua kun provosoidaan.

    Ja Hei hei, boomerit: SE OLI BIISIN NIMI.

   3. Sannalla on lehmänhermot,lehmä ei kun märehtii haukkuupa sitä kuinka tahansa.

Kommentointi suljettu.