Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Härskiä peliä

Sipilän hallitus on pääomittanut SoteDigiä 90 miljoonalla eurolla Valtion kehitysyhtiö Vaken kautta. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan Vaken kautta hoidettu rahoitus oli ristiriidassa eduskunnan budjettivallan kanssa.

Näin kertoi eilen Talouselamä Vake Oy:n kautta rahoitettavista sote- ja maakuntauudistukseen liittyvistä yhtiöistä kertovassa jutussaan. Tällä hallituskaudella on solmittu kummallinen vyyhti, johon ovat kietoutuneet eduskunnan budjettivallan ohittaminen, hallituksen oman budjetin laatiminen valtion omaisuutta myymällä ja hallituksen suurimman hankkeen valmistelun rahoittaminen ilman lainsäädännöllistä pohjaa.

Tästä hallituksen omasta budjetista eduskunnan budjettivallan ohi kerroin ensimmäisen kerran joulukuussa 2016. Kuten eilen kerroin, niin budjetin nimi on Vake Oy, jonne siirretään valtion omaisuutta myytäväksi. Rahat käytetään hallituksen päättämällä tavalla, ja niillä on rahoitettu sote- ja maakuntahallinnon valmistelua. Kummankaan tulosta ei ole varmuutta, mutta rahaa on käytetty surutta.

Tulevien maakuntien kiinteistöjä hallinnoimaan perustettiin Maakuntien Tilakeskus jo keväällä 2017, ja kaikki sen johtajat valittiin ilman julkista hakumenettelyä. Tästä varaslähdöstä voitte lukea lisää täältä. Soten vaatimaa digitalisaatiota varten perustettiin peräti kaksi yhtiötä tekemään päällekkäistä työtä, SoteDigi ja Vimana. Kuten Talouselämän jutusta selviää, niin ainakin johtajilla on hyvä palkka.

Yhteistä näille kaikille on, että niiltä puuttuu kokonaan lainsäädännöllinen oikeutus. Ne on perustettu hallituksen päätöksillä valmistelemaan sote- ja maakuntauudistukseen liittyviä asioita. Rahoituksen ne saavat hallituksen omasta budjetista eli Vake Oy:stä, joka saa rahansa myymällä valtion omaisuutta. Eilen selvisi, että ainakin Raskone myytiin huomattavaan alihintaan.

Hallitus on siis pelannut koko ajan uhkapeliä luottaen siihen, että sote- ja maakuntauudistus saadaan valmiiksi tällä vaalikaudella. Samaa uhkapeliä hallitus on pelannut sote-uudistukseen liittyvän EU-komission hyväksynnän kanssa. KHO:n lausunnosta piittaamatta hallitus päätti olla kysymättä komission mielipidettä maakuntien liikelaitosten sisältämästä mahdollisesta kielletystä valtiontuesta. Siitä voitte lukea täältä.

Kuten tuolloin sanoin, niin pahin mahdollinen skenaario on joutuminen EU-lainsäädännön ja Suomen perustuslain väliseen ristiriitaan. Nyt näyttää siltä, että juuri siihen hallitus pyrkiikin. Hallitus ei hakenut EU:n näkemystä etukäteen, vaikka EU-lainsäädäntö velvoittaa Suomea. Järjestelyllä hallitus vältti periaatekeskustelun julkisten palveluiden laajoista ulkoistuksista. Valtiontalouden tarkastusvirasto epäilee, että tulkinta, jonka mukaan liikelaitos ei voi toimia lainkaan yhteismarkkinoilla, on mahdollinen.

Näin päästään kiusallisesta kilpailuongelmasta EU:n määräyksellä, ja markkinavoimien temmellyskenttä on vapaa. Julkisen sektorin sosiaali- ja terveyspalvelut joudutaan yhtiöittämään, vaikka perustuslaki sen kieltää.

Sote- ja maakuntauudistusta on valmisteltu ilman lainsäädännön antamaa oikeutusta ja eduskunnan budjettivallan ohi. Rahat on saatu myymällä valtion omaisuutta Vake Oy:n kautta. EU:lta ei kysytty kielletystä valtiontuesta, vaikka KHO sitä edellytti. Suoraan sanoen en olisi uskonut hallituksen pelaavan näin härskisti, mutta näköjään kaikki on mahdollista. Sitä minä vain ihmettelen, että vaikka nämä sote- ja maakuntauudistukseen liittyvät asiat ovat olleet jopa tavallisen bloggaajan nähtävissä koko ajan, niin toimittajat eivät niitä ole nähneet. Onneksi sentään nyt alkavat nähdä ja salat tulevat julki.

Kommentit (52)

 1. Mm

  Kuvottavan törkeää. Sipilästä ei voi kirjoittaa kuin yhdenlaista tarinaa jälkipolville, halusi se Niinistö kuinka hyvänsä poikamaisesti runoilla. Sammon ryöstö.

 2. Anonyymi köyhä

  Nerokasta. Eli mä voisin firman x työntekijänä perustaa oman firman y, jonka toimintaan ottaisin rahat myymällä firma x:n omaisuutta. Eikös ne ministeritkin oo Suomen kansalla töissä?

  • -Koop.

   Otat talkoovoimin tehtyä ja luovutat sen jollekkin joka myy sen ja näin saatiin miljardeja 🙂

 3. Mm

  Ja kyllä meillä on paska media. Kun ei ota selvää/tee mitään. En arvosta.

 4. -Koop.

  Kun taseet on töissä, pikku jutut unohtuu!

 5. Jonis Lusis

  Miksi poliittinen kenttä nukkuu ? No joo, Arhinmäki oli hetken hereillä.
  Kun taltta on oven välissä tarvitaan napakampia iskuja.

  • En äänestä näistä ketään

   Sitä tässä on ihmetelty. Hyvähän se on tehdä vaikka mitä temppuja, kun maassa ei ole oppositiota. En äänestä ketään näistä paskahousuista jotka tuolla nyt istuvat. En tasan ketään.

   • JiiPee

    Eli annat äänesi kokoomukselle. Sillälailla.

    ——–

    Laskutoimitus:

    Äänestysprosentti Suomessa n. 70%
    Kokoomuslaiset tunnetusti käyvät vaaliuurnilla melkeinpä 100-prosenttisesti.
    Seuraus: se 30% joka jättää äänestämättä, 1,35 miljoonaa ääntä(uskomaton määrä) antaa kokoomukselle ilmaiseksi n. 270 000 ääntä lisää, mikä tekee prosenteissa kokoomukselle 3,33% lisää.

    Tämä vahennettynä nykyisestä kokoomuksen äänisaaliista on 20 – 3,3 = 16,6 prosenttia. Siis oikea kokoomuksen äänisaalis. Jos siis äänestysprosentti olisi yhtä suuri kuin kokkareilla.

    Eli, kaikki ne tyhmät nukkuvat jotka jättävät äänestämättä, antavat aina aktiivisesti äänestäville kokoomukselaisille 3,3% lisää ääniä.

    Jättäkää vaan jatkossakin äänestämättä. Seteliselkärankakokoomus kiittää teitä, ja jatkaa ensi kevään vaalien jälkeenkin seuraavassa hallituksessa, Nukkuvien puolueen takia!

    • En äänestä näistä ketään

     No joo, sanotaan että kyllä oikeisto aina käy äänestämässä. Voi se olla tottakin, mutta luku tuskin on 100 prosenttia.

     1,35 miljoonaa äänestäjää on siis ilmaissut tyytymättömyytensä nykysysteemiin ja nykypoliitikkoihin. Sammon ryöstäjiin ja vellihousuihin, oman edun ajajiin ja rikollisiin. Kohta tyytymättömiä on siis yksi enemmän. On mielenosoitus jättää äänestämättä: en äänestä oikeistoa, mutta en myöskään vasemmistoa joka suostuu valtakiimassaan kaikkeen mitä oikeisto haluaa.

     Vuosikymmeniin ei olla nähty muuta kuin huononnusta huononnuksen perään. Valtion omaisuutta on tärvätty yhtä lailla vasemmiston valtakausina. Työttömyys ja köyhyys on vain kasvanut sitä mukaa kuin köyhiä on kuritettu.

     Jos Li:n puolueessa otetaan vaalilupaukseksi minimipalkkalain säätäminen, voin siinä tapauksessa äänestää Vasemmistoliittoa. Muutoin en äänestä ketään.

     Eikä tarvitse näsäviisastella termeistä. Minimipalkkalailla määritellään se palkka, mikä vähintään pitää maksaa. En ymmärrä miten joku voi tuonkin toisin tulkita.

     • Timo Harju

      Äänestämättä jättämällä hiljennät vain itsesi. Oman äänesi.

     • JiiPee

      Periaate tuossa laskennassa täsmää. Tämän takia on järjetöntä jättää äänestämättä koska kuten kaikki tietävät, oikeisto ja varsinkin kokkarit äänestävät kaikista uskollisimmin.

      Pahin skenaario olisi edelleen se, että jopa 70-80% äänioikeutetuista ajattelisi sinun tavalla että kansanedustajat ovat kaikki p-housuja eikä ketään siellä kannata äänestää. Luvuista tulee hurjia jos äänestysprosentti olisi esim. vain 20% :

      – 4,5 miljoonaa äänioikeutettua, joista vain 20% äänestäisi = 900 000 äänestäjää.
      – Kokoomus äänestäisi edelleen uskollisesti 20% mukaan = sama summa, 900 000 ääntä kokoomukselle. Kokoomus nettoaisi koko potin 100-prosenttisesti. Siis jos heidän äänestysprosenttinsa olisi täydet sata, mikä siis on käytännössä todettu hyvin oikeaksi määräksi, heidän uskollisen äänestyskäyttäytymisensä takia.

      Tällainen tulos olisi jos Nukkuvien puolueen kannatus 80%. Eli kyllä kannattaa pyrkiä mahdollisimman suureen äänestysprosenttiin yleisesti.

      ——–

      Meikäläisen periaate jota sinullekin suosittelen on, valitse kaikista vähiten paha ehdokas. Koska ketään täydellistä ehdokasta sieltä ei varmasti löydy.

     • Terppa

      Tuo äänestämättä jättämisen mielenosoitus on juuri se mielenosoitus mitä valtaa Kokoomus tarvitsee. Se on aivan yhtä hyvä kuin järjestäisi mielenosoituksen työntekijöiden oikeuksille ja jättäisi itse saapumatta paikalle. Tai vielä paremmin: se on kuin lapsen kiukuttelua kaupassa, kun ei saanutkaan sitä lelua; sillä on täysin päinvastainen vaikutus. Et saa lelua ja lisäksi vanhemmat kantaa sinut ulos kaupasta ja et pääse mukaan seuraavalle käyntikerralle.

      Aikuinen ymmärtää, että vaikka kuinka kiukuttaa, niin asiat eivät kiukkuamisella parane vaan täytyy itse tehdä jotain asian eteen.

      • JiiPee

       Kaikki jotka harkitsevat äänestämättä jättämistä, muistakaa, että Nukkuvien puolueen takia kokoomus nettoaa AINA noin 3,3% äänivyöryn itselleen.

       Tämä on tilastollinen fakta.

   • stunned

    Ääni Kokoomukselle.

 6. pentti

  Hallituksen ensimmäinen hanke oli tuhota Yleisradio ja kaupallinen media oli helppo ostaa. Loppu on, niinkuin leikkisästi sanotaan, legendaa. Ihan ensimmäisenä en menisi Teuvo Hakkaraiselta kysymään mikä minulle on hyväksi kun se seiska ei ihan riitä.

 7. Jore

  ja kyllä me poikien kanssa naureskellaan 😀

  • Hartsa

   Sitten vasta naurattaakin, kun vatulan rosvokopla päätyy EU/valtakunnanoikeuteen sipilöinneistään. :lmao:

  • töytön

   Todella hauskaahan noilla on ollut, aina naama virneessä, kun on eduskunnasta tv-lähetystä tullut.

 8. Make

  Kaipa tuo SoteDigi on hyvällä asialla nettisivujen perusteella. Suunnittelevat ja muotoilevat siellä hienoja ja turvallisia digipalveluja, jotka sitten tulevaisuudessa korvaavat Apotin, kuntien, sairaanhoitopiirien, Terveystalon ym. omat palvelut, joissa tuhansia järjestelmiä? Hankkeissa ei kuulemma pitäisi olla päällekkäisyyksiä muiden sote-pelureiden hankkeiden kanssa?Maakunnissakin on jo kovasti syksyllä vierailtu, vaikka niitä ei vielä ole?

  Sipilä siis päättää, että miten Vake veronmaksajilta varastettuja rahoja käyttää. Kukahan tuon SoteDigin tekemisistä sitten päättää? Toimari yksin sillä isolla palkallaan?

 9. Markus

  Täytynee muistaa ettei Sipilä ole ainoa peluri tuossa hallituksessa… mm. Valtiovarainministerin puolue on ollut huseeramisessa mukana jo useamman vaalikauden putkeen ja yksityistämiset on aloitettu aiemmilla vaalikausilla.

 10. antonio

  Mielenkiintoisia sketsien ja satiirien aiheita:

  – kun varastetaan MEIDÄN (=kansan)
  varoja perustamalla tyhjän päälle tyhjäntekofirmoja ja maksamalla niiden tyhjäätekeville tyhjäntoimittajille korkeita palkkoja, sanotaan kiinnijäätäessä: ”No eihän me nyt voida näitä peruakaan, siitä tulisi niin monille niin paha mieli!”

  – kun mitään tekemättömän firman tyhjää töheltänyt korkeapalkkainen tj ehti jäämään mukavalle eläkkeelle ennenkuin on päässyt edes työn makuun!

  Eivätkö nämä palkatut ihmiset kysyneet:
  ” Toteutuuko sote-maku, kun porukkaa palkataan? Onko oikeus palkata työvoimaa ja aloittaa valmistelut, ennenkuin asiat on Eduskunnassa päätetty?”
  Jos ovat kysyneet, on vastaus toki ollut : Kyllä ja kyllä!

  Ammazza Maronna!
  (anteeksi, tosi rumaa)

 11. Timo Harju

  Se, että valtio olisi ollut vuosikausia rikollisten ihmisten johtama, on kammottava väite. Ei siihen Suomessa usko kukaan.

  Ikävämpää, että Sipilän hallinnon omavaltaisuus viittaa juuri tähän. Koko hallinnon rakentaminen auton peräkontissa piilossa julkisuudelta kuljetettuine neuvottelijoineen on kuin toisesta maailmasta. Missä tällaista voi tapahtua? Valko-Venäjällä? Kazakstanissa? Maissa, joissa toimittajia tapetaan ja presidentit ja pääministerit ovat oudon nimisiä? Mutta ei täällä Suomessa. Ei meillä, taivas varjelkoon.

  Ja kuitenkin juuri meillä. Meillä toimittajia ei tapeta. Heidät hiljennetään muilla keinoin. Meillä on ensimmäistä kertaa pääministeri, joka on aivan suoraan uhkaillut sekä toimittajia että tiedotusvälineitä. ”Mitä jos ei olisi Yleä ? Mitä jos ei olisi maikkaria? Hähää, hähää…” Juuri tämä meillä on tapahtunut, ja siitä on tullut tavanomaista, uusi normaali, jota kukaan ei mahdottomasti päivittele.

  Siitä tämä hiljaisuus. Kun yhteiskunnan tärkeimmät tiedotusvälineet vaiennetaan, tulee hiljaista. Ja hiljaisuudessa hallinto tekee asioita, joita se ei avoimessa yhteiskunnassa uskalla tehdä. Juuri näin meillä Suomessa on tapahtunut.

  Sipilän hallinto on tavattoman röyhkeä. Siellä on tunnetusti ihmisiä, jotka eivät millään tavalla ole tehtäviensä tasalla. Itse Sipilää kuvasi parisen vuotta sitten uskonnon ja politiikan suhteisiin perehtynyt tohtori Jouni Tilli näin: ”Hän tietää miten herätysliikettä ja yritystä johdetaan. Molemmissa johtaja määrää ja muut tottelevat. Lestadiolaisten miesten tapa reagoida vaikeuksiin on uhriutuminen.”

  Keväällä on vaalit. Haluan tällaisen ihmisen pois maan johdosta.

  • Marja Laitinen

   Timo Harju olet aivan oikeassa, pelottavan oikeassa, Sipilän hallituksen perustaessaan Vake Oy:n tiesi tarkkaan, että Oy:n kautta voidaan eduskunnan ohi tehdä kaikki toilailut kansan omaisuudella, palkata kavereilleen kova- palkkaisia tyhjäntoimittajan virkoja ilman mitään pätevyyttä kunhan kaverit vaan vuolevat kansan rahoja.

 12. AMK

  Mietin kauan mitä tarkoittaa tase ja ”pannaan taseet töihin” tarkoittanee ainakin työttömien kannalta sitä että työtä tehdään palkatta ja kansa maksaa niukan elannon työttömyyskorvauksen nimellä, tuottavuutta saavat sipin ystävien perustamat ”hali nalle” kursittajat joita se jo ennen aikojaan lupasi ystävilleen mutta eipä yksityistäminen niin vain onnistunut…tehdään lakeja ja asetuksia jos siten saadaan lisää palkattomia työntekijöitä-kansa maksaa vake rikastuu,koska kysehän on vain ja ainoastaan valtion hyvivoinnista ja tietenkin sen johtajan kansahan on vain kuluerä, puhutaan paljon taloudennoususta kenen??ei ainakaan tavallisen tallaajan ehkä sitten vain eliitin.

 13. AMK

  Niin tase mitä pääjohtaja säveltää suomeen mikä ei ole yritys mutta johtaa kuin yritystystä.
  https://www.tek.fi/fi/tyoelama/yrittaja/yrittajan-palvelutarjotin/tase
  Tästä lainaus (maalaisjärjellä ajateltuna) jos aktivointi maksaa enemmän kuin sen tuottavuus hallitus on siitä vastuussa henkilökohtaisesti.

 14. Make

  Joku ihmetteli, että onkohan Raskoneen ostaja Timo Olavi Antero Nieminen lestadiolainen?

  Kysymys on kyllä ihan asiallinen ja aiheellinen.

 15. Jonis Lusis

  Kaikki ketkut eivät ole kepulaisia, mutta aika monet kepulaiset ovat…

 16. äimänkäki

  Virkamiehen täytyy noudattaa tarkoin lakia. Ministeri on virkamies. Ministereiltä unohtui, että he ovat lainvalmistelijoita, eivät yksityisen sektorin toimijoita. Nyt on toimittu ilman lakeja. Toivottavasti seuraavalla eduskuntakaudella nämä asiat käsitellään ministerivastuuasiana ja vaaditaan heitä korvaamaan aiheuttamansa vahinko henkilökohtaisesti.

 17. Ansku

  Eikö Suomessa enää tule maanpetoksesta minkäänlaisia seuraamuksia?!

  • Jussi Parviainen

   No tää on nyt sitä kun ”vastakkain asettelun aika on ohi!”

  • Luukas Pyykorpi

   Ei nykyään – päinvastoin: voit myydä huolettomasti tyhmän kansan alta maat ja muut. Tuomiota ei ikinä tule hyväkkäille ja hännystelijöilleen. Suurin syyllinen on heidän mielestään se joka on heikoin – vaikkapa hallituspolitiikalla syrjäytetyt. Heiltä löytyy vielä jotain – yksi ääni/lärvi – vain sitä peltäävät !
   PS. Jos oikeista maanpetoksista kysytään – kuka onkaan lakien takana

  • Ansku

   Eikun valtiopetoshan se on, ei maanpetos..
   ”Suomessa valtiopetos on rikos, jolla väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla, OIKEUDETTOMASTI PAKOTTAMALLA TAIKKA VALTIOSÄÄNTÖÄ RIKKOMALLA yritetään KUMOTA TAI MUUTTAA SUOMEN VALTIOSÄÄNTÖÄ TAIKKA MUUTTAA VALTIOJÄRJESTYSTÄ. Valtiopetokseen syyllistyy myös se, joka yrittää väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkailemalla syrjäyttää Tasavallan presidentin, valtioneuvoston tai eduskunnan taikka kokonaan tai osaksi estää niitä käyttämästä toimivaltaansa. Rikoksesta tuomitaan vähintään vuodeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.”

 18. Jonis Lusis

  Siirrytään Sitraan ja lukemattomiin muihin palkintovirkoihin. Joulun aikaan kyllästetään mitaleilla jne.

 19. Sergey

  Mikä on kun näitä rikollisia ei saada vankilaan? Ylin poliisijohtokin kuuluisi sinne. Itseasiassa suomea ei enää taida johtaa ketkään muut kuin järjestätyneen rikollisuuden pääjohtajat. Poliisi on sitten heidän sotilasjoukkonsa. Ja itse katupoliisi ei edes kuulu siihen mukaan muuta kuin tahtomattaan, ainoat jotka enää välittää suomesta.

 20. Illu

  Tuo Vimana-nimi tarkoittaa intialaisessa mytologiassa leijuvia kaupunkeja tai lentäviä linnoituksia. Suomessa näkyy ilmestyneen 1960-70-luvulla Vimana-niminen ufoaiheinen lehtikin. Joten osuvasti valittu nimi maakunnalliselle ICT-liikelaitokselle, jonka laillisuus ja rahoitusperusta on tukevasti ilmassa.

 21. Luukas Pyykorpi

  ”Näin päästään kiusallisesta kilpailuongelmasta EU:n määräyksellä, ja markkinavoimien temmellyskenttä on vapaa. Julkisen sektorin sosiaali- ja terveyspalvelut joudutaan yhtiöittämään, vaikka perustuslaki sen kieltää.”
  Perustuslaki alkaa olla jojo – kuukaan ei tiedä, välitä, muista, tahi ota vastuuta – aivan turhake hienojen hallituslakien tiellä vain

 22. Katja K

  Täysin häikäilemätöntä, uskomatonta mutta totta!
  Kiitos taas yhteenvedosta.
  Päitä on ns. saatava putoilemaan tulevaisuudessa.

 23. äimänkäki

  Tästä hallituksesta on jäänyt sellainen kuva, että se ei ymmärrä mitä se semmonen lainsäädäntä oikein on ja kenen pitää lakeja noudattaa. Tai niin, että lakeja pitää noudattaa vain työntekijöiden ja työttömien sekä ylinopeutta autolla ajavien. Ja nekin lait pitää olla pelkkiä rangaistuksia.

 24. Pitkäaikaistyötön

  Melkoinen ”tavallisen bloggaajan” tietopaketti tämäkin taas kaikkine linkkeineen. Kun ”tavallinen bloggaaja” bloggaa tiheään ja on jo blogannut pitkän aikaa, tieto kumuloituu ja järkälöityy. Täältä kannattaisi mediankin hakea niin faktat kuin jutunjuuretkin. Kaikki on kauniisti arkistoitu.

 25. Työsuhde-etuna astma

  Jos jostain kumman syystä nämä vakeveijarit päätyisivät tutkinnan alle, niin eiköhän selityksiä löydy. Ja lopulta nämä koijarit varmasti onnistuvat julistamaan syylliseksi kaikkeen tapahtuneeseen ainakin työttömät, eläkeläiset, opiskelijat, kotiäidit ja pitkäaikaissairaat. Näitä Suomen tuhoajia ja loiseläjiä tulee siten rangaista ankaralla kädellä. Koijarit sen sijaan poistuvat vakuutuskuoria povitaskuihinsa sulloen virne naamalla kohti lentokenttää.
  Suomesta on tulossa dystopia.

 26. Siru Pola

  Älkääpä puuttuko pikkuseikkoihin. Avatkaa telkkari. Uutiset tulee ja tärkeitä hallituksen päätöksiä kuulutetaan juuri.

  Kohta lapsetkin saavat ajaa kunnon autoilla ja mopoautot jäävät historiaan.

 27. Seppo Juhani

  Vake Oy:n kautta on siis rahoitettu hallintoa ja hallinnon kehittämishanketta. Eduskunnan budjettivalta on sivuutettu. Sipilän hallituksen taitaa pelastaa se, että kukaan ei puutu tähän eduskunnan selän takana tapahtuneeseen toimintaan. Ellei sitten eduskunnan oikeusasiamies rohkene ryhtyä selvittämään asiaa?

 28. Keijo

  Virkavirhe, rikos, maanpetos? Täyttyykö minkään tuntomerkit? Tutkiiko näitä kukaan? Noo, mutta opettaja on syytteessä virkavirheestä jos epäillään, että lakia tai asetusta on mahdollisesti rikottu väärän johdolta annetun ohjeistuksen takia, mutta poliisin, Ministerien ja muiden viranhaltijoiden ei tarvitse pikkuasioista murehtia vaan voidaan suhmuroida niin paljon kuin sielu sietää!

  • Pertti Ikonen

   Göran Persson Lipposen hallituksen aikana sanoi, että se ei ole sodiaalidemokratiaa ollenkaan, kun pidetään ihmisiä
   velkahirressä elämänsä ajan. On annettava mahdollisuus irtautua veloistaan. Tuo oli sitä aikaa kun Suomessa kaadettiin valtava määrä toimiviakin yrityksia roskapankkiin.

 29. antonio

  Muistatteko tämän
  Hirveän Rikoksen?

  Vuonna 1995 ruotsalaislehdistö paljasti ministeri Mona Sahlinin käyttäneen työluottokorttiaan henkilökohtaisiin ostoksiin, joita oli pari Toblerone-suklaapatukkaa. Sahlin pyysi anteeksi, erosi hallituksesta ja seuraavaksi pääministeriksi nousi lopulta Göran Persson.

  • Työsuhde-etuna astma

   No mutta eihän nyt suklaapatukoiden ostamista voi verratakaan valtion omaisuuden hämärämyyntiin ja liki sadan miljoonan euron suhmurointiin. Kyllä tuommoisesta suklaarötöksestä kuuluukin saada sapiskaa niin että tuntuu.
   Mitäpä se nyt puolestaan yksi pieni 90 millin kupru, kavereiden keskenhän siinä on vaan pikkusen puuhasteltu, kyllä pojat on poikia!

   Ja jos nyt vähän toisenlaista totuuttakin on tullut joskus kerrottua niin kerrankos sitä pojankoltiaiset kaikenlaista hassutusta keksii. Mutta Jäätteenmäki sen sijaan, huhhuh mitä menikään tekemään!

  • Pertti Ikonen

   Göran Persson Lipposen hallituksen aikana sanoi, se ei ole sodiaalidemokratiaa ollenkaan, että pidetään ihmisiä velkahirressä elämänsä ajan. On annettava mahdollisuus irtautua veloistaan. Tuo oli sitä aikaa kun maassa kaadettiin valtava määrä toimiviakin yrityksia roskapankkiin.

 30. Väinö Kalami

  Niin, siis kuka tämän Vaken Oy:n on suunnitellut? Pahaa pelkään, onko se suunnittelija todellakin… Tehdäänkö niinkuin lestadiolainen insinööri suunnittelee vai tehdäänkö niinkuin olisi oikein? Eikö uskovaisten pitäisi oikein eikä väärin?

 31. Pekka Tapio

  Pistää kyllä vihaksi taas kerran tämän hallituksen toiminta. Ei siinä etteikö nämä aikaisemmat kokoomus/keskusta vetoiset hallitukset olisivat olleet juuri parempia. Valtion yhtiöiden myyminen olisi pitänyt estää heti alkuunsa, kun ei näistä lehmänkaupoista ole meille kansalaisille mitään hyötyä.

 32. Herakles

  90 miljoonaa. Nyt hei suhteellisuuden tajua. Tuo summa on roposia kaikessa valtion ylläpidossa.
  Joo, harmittaa itseänikin tuon Sipilän ketkuilut ja ettei sille laita kukaan luuta kurkkuun, mutta tuollainen summa katoaa budjetissa sinne pilkun oikealle puolelle helposti.

Kommentoi »

Comments are closed