Mikä silmälasien linsseissä maksaa?

Kaupallinen yhteistyö: Specsavers

Vastaus on oikeastaan todella yksinkertainen ja helppo – monitehoisuus. Siihen miksi jossain linssit voivat olla edullisempia, kuin jossain muualla voi syynä olla esimerkiksi tuotantoketjun tehokkuus, volyymi ja oma linssitehdas, jolloin yksi välikäsi jää pois nostamasta hintaa.

Specsaversilla on oma linssihiomo mm. Unkarissa. Unkari on ”linssien Piilaakso”. Siellä sijaitsevat suuret linssitehtaat. (Hyvin ymmärrettävää jotenkin! Onhan Keski-Euroopassa hiottu kristallia 1600-luvulta lähtien). Specsaversille linssien design tulee myös tunnetuilta linssivalmistajilta.

Silmälasien hionta on äärettömän tarkkaa ja siitä syystä ne hiotaan huipputekniikalla, eli robotit tekevät työn. On tärkeää, että lopputulos on aina yhtä hyvää ja tasalaatuista ja siihen ei ihmisen silmä ja käsi tietenkään pysty. Jopa yli 40 000 silmälasilinssiparia voidaan hioa viikossa.

Silmälasit ovat kehittyneet valtavasti ja mummin ja papan vanhat kaksiteholinssit, joista paljaalla silmällä erotti kaksi tehoaluetta, ovat kauas taakse jäänyttä elämää. Nyt moniteholinsseissä on nimensä mukaan monta tehoa; kaikille katseluetäisyyksille. Ja niiden rajat ovat näkymättömät.

Specsaversilla reseptinmukaiset vakio yksiteholinssit maksavat 0 € eli sisältyvät kehysten hintaan. Hintaan kuuluu myös kotelo, sekä puhdistusliina. Jos linsseihin halutaan saatavana olevia lisäpinnoitteita ja muita vaihtoehtoja, jotka suojaavat tai parantavat laseja, hinta nousee.

Moniteholissit  

Specsaversilla on neljä eri kategoriaa, joista voi valita yhdessä optikon kanssa itselleen ja kukkarolleen sopivimmat silmälasit.

Vakiomoniteholinssit

Nämä linssit ovat perusmoniteholinssejä. Linsseissä on tarkka näkö kauas, välialueille ja lähelle. Mutta lukualue on suppeampi kuin esim. Tailormade-kategorian linsseissä.

Premium-moniteholinssit  

Nämä linssit sopivat useampiin kehyksiin ja käyttötarkoitukseen kuin vakiolinssit. Niissä on vakiolinssejä laajempi tarkka näköalue sekä kauas että väli- ja lähialueelle. Niihin on myös helpompi tottua.

Elite-moniteholinssit  

Näissä linsseissä on laaja ja tarkka näköalue kauas, välialueelle ja lähelle ja vain hyvin vähän vääristymiä reuna-alueilla. Nämä linssit eivät vaadi paljon totuttelua.

Tailormade – moniteholinssit  

Laadukkaimmat Spacsavers moniteholinssit. Viimeisimmän teknologian avulla on saatu aikaan erinomainen kirkkaus ja laaja tarkka näköalue kauas, välialueella ja lähelle. Näihin linsseihin on kaikista helpoin tottua.

Alla olevat kuvat havainnollistavat eri kategorioista valittujen linssien terävyysalueet

Vakiomoniteholinssien terävyysalue

Vakiomoniteholinssien terävyysalue

Premium moniteholinssien terävyysalue

Premium moniteholinssien terävyysalue

Elite moniteholinssien terävyysalue

Elite moniteholinssien terävyysalue

Tailormade moniteholinssien terävyysalue

Tailormade moniteholinssien terävyysalue

Silmälasien hankinta on tarkkaa puuhaa. Optikon koulutus kestää kolme ja puoli vuotta ja hän on avainasemassa, kun laseja mietitään. Optikon tehtävänä on valita jokaiselle kukkarolle asianmukaiset lasit ja ratkaista asiakkaan näköongelma parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä uudempi teknologia moniteholinsseissä on, sitä laajempi on näkökenttä.

Lisäominaisuuksia on myös saatavana ja niitä ovat mm. linssien kaksinkertainen ohennus, joka ohentaa linssejä jopa 40%. Laseista tulee kevyemmät, ohennus parantaa silmälasien ulkonäköä ja lasit ovat mukavammat käyttää. Ohennettuihin linsseihin kuuluu myös UltraClear-pinnoite.

Väreillä ja 100% UV-suojalla voi muuttaa silmälasien ulkonäköä ja tietenkin suojata silmät haitalliselta auringon valolta. Uniikin oman lookin voi luoda valitsemalla linsseihin värin kolmesta eri sävystä. Ruskeat, harmaat tai vihreät linssit myös pehmentävät kovaa valoa ja voivat vähentää silmien rasitusta. Lisää erikoisominaisuuksista ja niiden hinnoista voit katsoa täältä .

Silmälasit on siis aikamoinen palapeli, jossa on monta muuttujaa ja monta asiaa vaikuttaa sekä hintaan, että lopputulokseen. Tätä kirjoitin rillit nenällä onnellisena siitä, että niillä näkee hyvin.

Hanna

💚

Paola Suhosen Specsaversille suunnittelemat pyöreät kehykset on just nyt mun lempparit. Niissä on moniteholinssit,.

Paola Suhosen Specsaversille suunnittelemat pyöreät kehykset on just nyt mun lempparit. Niissä on moniteholinssit.

 

 

 

 

 

 

Näin teet kesän parhaat kulhoruuat!

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Mifua "raakana" ja kulhoruuissa käytettynä

Mifua ”raakana” ja kulhoruuissa käytettynä

Käsi ylös, kuinka moni on huomannut tekevänsä aina samoja ruokia? Luulen, että aika monelle käy arjen kiireissä juuri niin. Tekee sitä samaa helppoa ja tuttua hyvää ruokaa ja välillä se kyllästyttää. Sitten on se ongelma, että kun markkinoille tulee uusia juttuja, niihin ei välttämättä jaksa ja ehdi arjen kiireiden keskellä tutustua kunnolla. Uusiin juttuihin tarttuminen tarvitsee sen oikean hetken. Omalla kohdallani käy aina niin, että aikuiset tyttäreni alkavat puhua jostain uutuudesta ja tavallaan totuttavat minut siihen. Kun sitten tulee sopiva hetki, teen siirron 😁  ja kokeilen uutuutta. Lapset pitävät ajassa!

Kesäisiä smuuthiekulhoja, joissa on käytetty A+ kreikkalaista ja A+ Hunajaista jugurttia

Kesäisiä smuuthiekulhoja, joissa on käytetty A+ kreikkalaista ja A+ Hunajaista jugurttia

Nyt olen tutustunut Mifuun ja huomannut, että se on vallan mainio tuote. Mifu on ruokarae. Se on kuin raejuustoa, mutta raejuustoa ei voi paistaa, Mifua taas voi. Sitä saa valmiiksi maustettuna kolmea sorttia: Välimeren tomaatti, Meksikon pippuri ja Intian curry ja lisäksi saatavana on maustamaton ruokarae Original.

Helpot vähärasvaiset ja terveelliset herkut

Helpot vähärasvaiset ja terveelliset herkut

Kuinka niitä sitten käytetään? Ihan samalla tavalla kuin jauhelihaa tai vaikka broilerin suikaleita. Heitetään pannuun, maustetaan sopivasti ja tehdään kaalilaatikkoa, pastakastiketta, täytettyjä lättyjä – mitä vain. No miksi sitten syödä Mifua, kun voi syödä jauhelihaakin? Minä syön Mifua mielelläni, koska haluan vähentää lihan syöntiä ja syödä kevyesti. Mifussa on vain 3% rasvaa. Mifu on myös laktoositon.

Mifu-rasiaa täytyy aina ravistaa ennen käyttöä, että maustekastike leviää kaikiin rakeisiin. (Maustamatonta ei tietenkään tarvitse!)

Mifu-rasiaa täytyy aina ravistaa ennen käyttöä, että maustekastike leviää kaikiin rakeisiin. (Maustamatonta ei tietenkään tarvitse!)

Monet lisäävät lautasella raejuustoa ruokaan. Esimerkiksi pastakastikkeisiin ja oikeastaan mihin tahansa lämpimään ruokaan keitoista pataruokiin ja kaikkeen siltä väliltä. Nyt koko ruuan voi tehdä raejuustoa muistuttavasta ruokarakeesta, joka on ehkä hiukan nuiva sana, mutta Mifu ei ole nuivaa eikä kuivaa – se on juuri niin hyvää, kuin millaiseksi sen haluat itse tehdä. Minä tein kaksi kulhoruokaa Mifusta, toinen on pastakulho ja toisessa olen käyttänyt quinoaa ja paljon mausteita. Lisää hyviä Mifu-reseptejä löydät täältä

Kauniita ja hyviä vatsan täytteitä 💚

Kauniita ja hyviä vatsan täytteitä 💚

Toinen kiva trendi-juttu on kulhoruuat. Tykkään tehdä niitä, koska niihin voi laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy ja kulhoruokien syöminen on kivaa. Lisäksi kulhoihin käytetään paljon kasviksia, joita tahdon syödä paljon.

Laitan kulhoon esimerkiksi kokojyväpastaa ja sen jälkeen kypsennän valkosipulilla ja chilillä maustetussa öljyssä erilaisia vihanneksia. Kypsennys käy sukkelaan, kun paistan kaikkea vain hiukan. Silloin vitamiinit, värit ja maku sekä hyvä suutuntuma säilyvät. Paistan kaiken myös erikseen, että ruuasta tulee kaunista ja itse asiassa se myös maistuu paremmalta. Kun sienet kypsyvät, silppuan kesäkurpitsan mandoliinilla tikuiksi ja kun se menee pannulle, halkaisen tomaatit, jotka pyöräytän pannulla seuraavaksi. Lopuksi paistan Mifun. Sitten kaikki kauniiksi sektoreiksi pastan, riisin tai quinoan päälle ja kaikki on valmista.

Kulhona toimivat myös kaikki erilaiset meloonit. Poista vain siemenet, lisää Hunajainen jugurtti, vähän granolaa ja minttua ja nauti! Ihanaa!

Kulhona toimivat myös kaikki erilaiset meloonit. Poista vain siemenet, lisää Hunajainen jugurtti, vähän granolaa ja minttua ja nauti! Ihanaa!

Teen aamu- ja välipalaksi myös kulhoruokia, smoothie bowleja. Ne teen siten, että soseutan kaikkea ihanaa blenderissä yhdessä paksun Valio A+ kreikkalaisen jugurtin kanssa tai hunajaisen Valio A+ jugurtin kanssa. Seoksesta saa tulla paksua ja täyttävää, niin että nälkä lähtee. Hedelmien, vihannesten ja jugurtin lisäksi laitan sinne mm. (mielellään liotettuja) pähkinöitä tai kaurahiutaleita ja banaania.

Smoothie bowleihin käytettävällä jugurtilla on merkitystä. A+ kreikkalainen jugurtti sopii kulhoihin hyvin, koska se on täyteläisen paksua, vaikka rasvaa onkin ilahduttavasti vain 2%. A+ hunajainen taas on ihanasti hunajalla makeutettu, eikä siihen ole lisätty muuta makeutta. (Se on ihanaa myös sellaisenaan ja kaura-banaanilettujen kanssa! Nam!)

A+ Kreikkalaiseen jugurttiin olen tehnyt raikkaan omenaisen ja Tuhdin ja täyttävän smuuthiekulhon

A+ Kreikkalaiseen jugurttiin olen tehnyt raikkaan omenaisen ja Tuhdin ja täyttävän smuuthiekulhon

Kaadan paksun smoothien syvälle lautaselle. Pinnalle laitetaan kaunista makua marjoilla, pähkinöillä, siemenillä, hedelmillä jne. Olen varma, että joku epäilee, etten tee jokaisen smoothie-annoksen pinnalle kaunista asetelmaa marjoista ja muusta, mutta kyllä minä teen! Samoin teen aamupuuron kanssa. On niin kivaa syödä se, kun se on kaunis. Eikä kauniin annoksen tekemiseen mene sen enempää aikaa, kun jos vain tiputtelisi marjat kulhoon summamutikassa.

A+ Hunajaisen kanssa olen tehnyt raparperiklssikon ja Tuhdin ja täyttävän smoothiekulhon.

A+ Hunajaisen kanssa olen tehnyt raparperiklssikon ja Tuhdin ja täyttävän smoothiekulhon.

A+ Kreikkalaiseen jugurttiin olen tehnyt raikkaan omenaisen ja Punaherukka smuuthiekulhon

A+ Kreikkalaiseen jugurttiin olen tehnyt raikkaan omenaisen ja Punaherukka smuuthiekulhon

Kulhojen tekeminen on yhtä ihanaa kuin niiden syöminen. Se, jos joku on arjen luksusta – syödä kauniisti ja hyvin.

Tein nyt kaksi lounaskulhoruokaa Mifusta ja neljä smoothie kulhoa. Kokeile niitä ja kerro mitä pidit niistä, kysy jos mieleesi tulee jotain kysyttävää. Kulhoruuat on juuri nyt ihan parhaita, kun kaikki upeat kasvikset ja marjat on parhaimmillaan. Ja sitten resepteihin!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mausteinen Mifu-kulho

❤️

Kahdelle nälkäiselle

1 rasia Mifu Original – maustamatonta Mifua

2 dl quinoaa

Paahdetut vihannekset

2 valmiiksi keitettyä punajuurta lohkoina

5 uuden sadon punasipulia lohkoina

5 uuden sadon porkkanaa tikuiksi leikattuna

250g broccolinia (hoikkavartista parsakaalia)

oliiviöljyä

suolaa

Lisäksi babypinaattia

Mausteseos Mifulle

1 tl savustettua paprikajauhetta (saa kaikista ruokakaupoista)

2 rkl Sriracha kastike

2 rkl vettä

2 tl sesam öljyä

mustapippuria

1 rkl tuoretta timjamia

1 tl jauhettua korianteria

½ tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa

suolaa

Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Muista huuhdella kuumalla vedellä quinoa ennen keittämistä, tai siitä tulee kitkerää. Mausta keitinvesi kevyesti suolalla.

Laita kasvikset uunipellille ja pirskota päälle hitunen suolaa ja laita ne uuniin kypsymään 200 asteeseen n. 15 minuutiksi tai kunnes ne ovat mukavasti rapsakan kypsiä.

Sekoita mausteet paistinpannussa ja kuumenna seos. Lisää purkillinen maustamatonta Mifu joukkoon. Sekoita hyvin ja paista Mifu kuumaksi.

Paista babypinaatti kevyesti öljyssä pehmeäksi.

Kokoa kulhoon ensin quinoaa ja sen päälle Mifu ja vihannekset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastaa ja Välimeren Mifua kulhossa

❤️

Neljälle

400 g täysjyvä fusilli pastaa

1 rasia Mifu Välimeren tomaattia

1 prk tomaattimurskaa

basilikaa

mustapippuria

suolaa

2 tl hienoa sokeria

1 rkl öljyä

1 kesäkurpitsa tikuiksi leikuttuna

1 rasia (200g) tuoreita herkkusieniä tai muita sieniä pilkottuina

20 kpl miniluumutomaattia puolikkaina

(1 chilipaprika viipaleina)

4 isoa tai neljä pientä valkosipulin kynttä viipaloituina

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita paistokasariin tai korkeareunaiseen paistinpannuun tilkka öljyä ja pyöritä siinä muutamaa valkosipulin viipaletta minuutin verran. Varo polttamasta – palanut valkosipuli pilaa ruuan. Lisää tomaattimurska ja mausta se suolalla, mustapippurilla, kuivatulla basilikalla (jos käytät tuoretta, lisää vasta valmiiseen kastikkeeseen) ja sokerilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kun kypsennät vihannekset.

Paista kaikki vihannekset erikseen nopeasti tilkassa öljyä ja laita öljyn joukkoon aina hiukan valkosipulin viipaleita. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla sekä tuoreella chilillä tai chilihiutaleilla. Jos et pidä tulisesta ruuasta chilin voi jättää pois.

Lisää Mifu tomaattikastikkeeseen ja kuumenna.

Kokoa kulhot laittamalla kulhoon ensin pastaa ja sitten Mifukastiketta ja vihanneksia kauniissa riveissä.

Smoothiekulhot

💚

olen käyttänyt kulhojen pinnoilla pähkinöitä, siemeniä, marjoja, chian siemeniä, kookoslastuja, mintun lehtiä, ruusun terälehtiä ja syötäviä kukkia. Kaikki käy kaikkeen – valitse omat suosikkisi 💚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

💚

Tuhti ja täyttävä

💚

2 dl A+ hunajaista jugurttia

2 rkl maapähkinävoita

1 dl kaurahiutaleita

1 banaani

2 viikunaa

Raikas omenainen

💚

2 dl A+ kreikkalaista jugurttia

½ dl (mielellään 15 min liotettuja) cashew pähkinöitä

½ avocado

½ omenaa

kourallinen pinaattia

Punaherukoita ja banaania

💚

1 dl punaherukoita

1 dl cashew pähkinöitä

½ banaania

Klassikko

💚

1 litra raparperinpaloja

1 dl hunajaa

2-3 tl kanelia

A+ hunajaista jugurttia

Mansikoita

Syötäviä kukkia

Sekoita keskenään raparperin palat, hunaja ja kaneli. Jos hunaja ei ole juoksevaa, lämmitä sitä mikrossa. Levitä seos leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paahda 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.

Laita kulhon pohjalle raparperihilloketta ja kaada päälle hunajaista jugurttia. Lisää pinnalle mansikoita.

💚

Ihania herkkuhetkiä ja kesäpäivä!

💚

Hanan

Aarniometsä – oikea metsä!

Heräsin taas tosi aikaisin, viideltä, enkä jaksanut jäädä köllimään sänkyyn. Päätin lähteä aikaiselle lenkille.

IMG_0857

IMG_0858

Meidän naapurissa on Träskändan puisto ja luonnonsuojelualue, joka on rakas 32 hehtaarin suuruinen lähimetsäni. Se on aarniometsää, mikä on Suomessa harvinainen ilo ja ihme. Etelä-Suomessa suojeltuja metsiä on vain noin 1 % metsistä ja aarniometsien osuus jää muutamaan promilleen. Niin surullista. Sen huomaa hyvin lentokoneesta. Metsät ovat kuin puupeltoja, joissa samanikäiset rungot kasvavat luonnottomasti kauniissa suorissa riveissä. Aarniometsän monimuotoisuus puuttuu. Ei ole kaatuneita puunrunkoja tai pystyyn kuolleita puita, joissa elää ihmeellisiä toukkia ja eilöitä jotka tuovat metsään runsaan muualla harvinaisia eläin- ja kasvilajeja.

Jos puu kaatuu polun yli, siitä sahataan pätkä pois, että polulla pystyy kulkemaan. Muuta ei tehdä. Rungot saavat jäädä rauhassa lahoamaan niille sijoilleen.

Jos puu kaatuu polun yli, siitä sahataan pätkä pois, että polulla pystyy kulkemaan. Muuta ei tehdä. Rungot saavat jäädä rauhassa lahoamaan niille sijoilleen.

Juurakko on hurja - kuin taideteos!

Juurakko on hurja – kuin taideteos!

IMG_0864

IMG_0863

IMG_0865

On ihanaa asua näin lähellä tuollaista metsäaarretta, jossa ei oikeastaan koskaan törmää keneenkään. Leveillä kävelyteillä, jotka kulkevat Träskändan kartanon puistoalueiden läpi, kulkee paljonkin ihmisiä ja kartanon puistossa istuu usein lapsiperheitä ja nuorisoa piknikillä, mutta metsä on tyhjä. Vaikka siinä mielessä metsät ovatkin juuri ihania, koska siellä ei näy pitkälle, joten vaikka siellä olisikin muita, saa olla yksikseen ja nauttia rauhasta ja lintujen laulusta, joka aamutuimaan oli suorastaan huumaavaa.

Ihmeelliset portaat eivtä johda mihinkään. Ne ovat varmaan Aurora Karamzinin aikaiset ja tarkoitettu helpottamaan kulkua pitkissä hameissa

Ihmeelliset portaat eivtä johda mihinkään. Ne ovat varmaan Aurora Karamzinin aikaiset ja tarkoitettu helpottamaan kulkua pitkissä hameissa

katsokaa näitä juuria! Tätä kutsutaan Keisarin tammeksi. Se on koko alueen vanhin ja niin viisas ja suuri. Kun sitä halaa, maailman murheet hetkeksi katoaa. Koeta, jos et usko!

katsokaa näitä juuria! Tätä kutsutaan Keisarin tammeksi. Se on koko alueen vanhin ja niin viisas ja suuri. Kun sitä halaa, maailman murheet hetkeksi katoaa. Koeta, jos et usko!

IMG_0870

IMG_0862Kannattaa tehdä retki tähän ihanaan metsään, jonne on helppoa tulla kävellen, autolla tai bussilla. Siellä on opastaulujakin kertomassa faktoja alueesta. Ainoa mikä puuttuu, on kahvila. Oi että olisi ihanaa, kun vanhassa Träskändan kartanossa olisi kahvila tai peräti ravintola! Mutta se on varmaan toteutumaton unelma. Kartanon remontti ei taida kiinnostaa ketään. Vain kahden kilometrin päässä on kuitenkin Bembölen kahvitupa jossa voi käydä kahvilla tai syömässä metsäretken jälkeen. Se on ollut samassa paikassa 1700-luvulta lähtien. (Jos menette, niin huomioikaa kahvilan lattialautojen leveys!)

Träskändan kartano on perustettu jo 1700-luvulla. Tunnetuksi sen on tehnyt Aurora Karamzin, joka osti kartanon isäpuoleltaan vuonna 1840. Hän tuotti alueelle puita Uralilta ja muokkasi puutarhasta silloisen muodin mukaisen englantilaisen maisemapuutarhan.

Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri II kunnioitti vierailullaan kartanoa 16. syyskuuta 1863 saapuessaan Suomeen avaamaan valtiopäiviä. Keisarin vierailuun kuului metsästysretki, jonka aikana keisari tarinan mukaan kaatoi saksanhirven, ja paikalle istutettiin keisarin tammena tunnettu tammi. Illalla järjestettiin juhlava yhdentoista ruokalajin päivällinen ja tanssiaiset. Keisarin vierailua varten Träskändaan rakennettiin kuusikulmainen käymälärakennus ja väliaikainen tanssisali.

IMG_0884

Lapset rakastavat koko aluetta. Osa puiston puista on onttoja ja puun sisään mahtuu helposti vähän isompikin lapsi. Tulee mieleen Peppi Pitkätossu ja puu, jossa kasvoi limsaa ja suklaata. Sitä paitsi puut puhuvat niille, jotka osaavat kuulla. Ja onhan siellä menninkäisiä ja keijuja niille jotka osaavat nähdä. Kannattaa kokeilla! Jos faktaa haluaa, niin tieteellisesti on todistettu, että metsä tekee ihmiselle hyvää, laskee verenpainetta ja poistaa stressiä.

IMG_0897

Puisto on hoidettu upea kokonaisuus ja se on kaikkien käytössä.

IMG_0899 (1)

IMG_0898 (1)

Laitan tähän oheen muutamia linkkejä, joista voi lukea alueesta enemmän.

Espoon Träskenda ja sen puujättiläiset

Träskändan luonnonsuojelualue ja kartano

Aurora Karamzin

Keijuterveisin

Puunhalaaja

🌳

Hanna