Etelänmatka patterin viereen

Juhlakausi tuli ja meni, ja uusi kissavuosi on alkanut paukkuvassa pakkasessa. Kissalassamme se tietää ruuhkaa patteripedillä ja muissa ekstralämpimissä paikoissa. Koratteja ei ole turhaan kutsuttu lämpöhakuisiksi ohjuksiksi. Kekseliäs kissa tietää, että melkein-etelään pääsee lämmityspatterin vieressä.

Usein viisikko on jakautunut kahteen nukkumamuodostelmaan esimerkiksi niin, että makuuhuoneen patteripedillä uinailee limittäin kolme kissaa ja sen alla olevassa pehmopesässä kaksi. Tai sitten nukkuja katoaa koko päiväksi omaan rauhaansa.

Älkää häiritkö. Terveisin Häärä.

Älkää häiritkö. Terveisin Häärä.

Yön pimeydessä taas voi tuntea, kuinka elävä kuumavesipullo kaivautuu peiton alle kylkeä lämmittämään. Läheisyys ja lämpö ovat nisäkkäiden mieleen jalkojen lukumäärästä riippumatta.

Inhoan itse kylmää yli kaiken, mutta kissani taitavat vihata sitä vieläkin enemmän. Vielä joulun maissa Tättähäärä suorastaan säntäsi perässä, kun käväisin lasitetulla parvekkeellamme, mutta hirmupakkasten aikaan tuli täysi stoppi.

Ovesta henkivä arktinen ilmasto kauhistutti koratteja niin, että rintama pysähtyi kuin käskystä metrin päähän, minkä jälkeen porukka teki täyskäännöksen. Hulluko olet ihminen, jos luulet meidän tuonne tulevan!

Täällä ei ole kissoja. Hyvää yötä, tai siis päivää.

Täällä ei ole kissoja. Hyvää yötä, tai siis päivää.

Tässä yhteydessä onkin hyvä muistuttaa, että kissa ei kestä kovaa pakkasta. Kylmyys voi palelluttaa tassut tai korvat – tai viedä jopa hengen. Jos siis näet viiksekkään harhailemassa paukkupakkasilla, älä epäröi, vaan tee ystävänpalvelus ja vie vilukissa turvaan lämpimään. Eläinsuojeluyhdistykset auttavat eteenpäin.

205542_5314043211_6309_n

Kun ulkona paukkuu pakkanen, kissan kelpaa köllötellä sisällä lämpimässä. Mallia näyttää jo edesmennyt kissalani kantaäiti Nysse.

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *