Kissautumisen aika

Minua jaksaa aina vain hämmästyttää se nopea muodonmuutos, jonka kissanpennut kokevat kolmen neljän viikon iässä. Ion pennut saavuttivat kaksi päivää sitten neljän viikon iän,  ja ne näyttävät jo täydellisiltä miniatyyrikissoilta.

Kehitys on ollut huimaa kaikilla saroilla sen jälkeen, kun koko siskoparvi uskaltautui pesälaatikosta pentuhuoneen lattialle viikko sitten.

Neliviikkoisina kissanpennut ovat suloisimmillaan.  Aida näyttää söpöstelyn mallia. Kuvat Marko Lumikangas

Neliviikkoisina kissanpennut ovat suloisimmillaan. Aida näyttää söpöstelyn mallia. Kuvat: Marko Lumikangas

Alkuperäinen pesälaatikko ei kelpaakaan enää juuri muuhun kuin kiipeilyyn – pennut tosiaan pääsevät jo kipuamaan kankaalla päällystetyn laatikon päälle. Nukkumapaikkana ne suosivat nyt laatikon vieressä olevaa kuomullista pesää, joka sekin kelpaa materiaalinsa puolesta hyvin kiipeilyyn. Terävät pikkukynnet saavat jo hyvin otetta.

Baba on tankannut kiinteää ruokaa jo useita päiviä ja ottanut siskojaan painossa kiinni.

Baba on tankannut kiinteää ruokaa jo useita päiviä ja ottanut siskojaan painossa kiinni.

Myös ruokailussa on edistetty. Pennuista pienin, Baba, alkoi maistella kiinteää ruokaa jo alkuviikosta, ja tänä aamuna lautasella kävi jo kolme neljästä siskoksesta. Vain Dana on edelleen itsepintaisesti mamman maitobaarin varassa, mutta todennäköisesti sekin ryhtyy pian maistelemaan muita sapuskoja. Io toki edelleen imettää jälkikasvuaan, mutta maitobaarivisiittien funktio vaihtuu vähitellen ravitsemuksesta läheisyyteen.

Coco maisteli kiinteää ruokaa ensimmäisen kerran tänä aamuna.

Coco maisteli kiinteää ruokaa ensimmäisen kerran tänä aamuna.

Tämä pentujen kissautumisen aika on kasvattajalle ihanaa katsottavaa. Pikkukissojen motoriset taidot lisääntyvät päivä päivältä, ja ohjelmaan kuuluu myös keskinäisiä painiharjoituksia. Lelutkin alkavat kiinnostaa.

Pikkukissat harjoittelevat myös ihmiskontakteja ja selvästi pitävät hellistä kosketuksista. Niissä näkyvät jo kaikki kissojen piirteet. Siirappisuuden uhallakin on pakko sanoa, että harva asia on yhä suloista kuin neliviikkoisen pennun kehräys.

Dana vielä pohtii siirtymistä kiinteämpään ruokavalioon.

Dana vielä pohtii siirtymistä kiinteämpään ruokavalioon.

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *