Lomamatkoille

Aurinko, lämpö ja kesä - ja turvallinen parveke nauttia niistä.

Aurinko, lämpö ja kesä – ja turvallinen parveke nauttia niistä.

Kesä kaikilla – niin ihmisillä kuin kissoillakin. Näin lomalla olen koettanut pysyä mahdollisimman paljon poissa näppäimistön äärestä, selkäparkanikin pyynnöstä. Aurinkoa olen taas koettanut rohmuta mahdollisimman paljon – ja samoin on kissojeni laita. Kun aamupäivän aurinko paistaa työhuoneeseen, koko porukan voi löytää makoilemasta mahdollisimman kuumissa paistepaikoissa.

Kesällä moni suuntaa myös tien päälle, ja toisinaan myös lemmikit pääsevät nauttimaan lomareissuista. Tällöin on hyvä muistaa muutama asia. Niistä tärkein on tietysti toiston toistoa: kissaa, koiraa tai muutakaan lemmikkiä ei pidä jättää suljettuun autoon helteellä. Jos on pakko piipahtaa kaupassa täydentämässä varastoja, on etsittävä mahdollisimman varjoisa parkkiruutu ja jätettävä muutama ikkuna hiukan raolleen. Eikä sitten mitään kuppaamista siellä kaupassa!

Kerkko ottaa kaiken irti aamuauringosta työhuoneen lattialla.

Kerkko ottaa kaiken irti aamuauringosta työhuoneen lattialla.

Kannattaa myös harkita hyvin tarkkaan, päästääkö kissaa vapaaksi kesäpaikassa. Pieni saari on yleensä turvallinen vaihtoehto, varsinkin jos käärmeitä tai lohikäärmeitä ei ole seudulla havaittu. Ketut ynnä muut pedot ovat kuitenkin monissa paikoissa kissoille todellinen uhka, eksymisestä puhumattakaan. Tosin useimmat sisäkissat pysyvät suosiolla mökin pihapiirissä ja nukkuvat yönsä siellä, missä yleensäkin – omistajien sängyssä.

Meilläkin on tiedossa kesäreissua ainakin jonkin viiksekkään matkustajan kera, mutta matkakohde ei ole mikään mökki. Siitäpä sitten matkan jälkeen.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *