Lupa laiskotella

 

Nyt kun pennut ovat lähteneet maailmalle, Häärä saa nauttia laiskoista kissanpäivistä.

Nyt kun pennut ovat lähteneet maailmalle, Häärä saa nauttia rauhassa ihanan laiskoista kissanpäivistä.

Kotona on kummallisen hiljaista. Tättähäärän pennut muuttivat omiin koteihinsa viikonlopun aikana – ja elo viiden aikuisen kissan kanssa tuntuu nyt kovin seesteiseltä. Elämä alkaa palata normaalitilaan, jos sellaista on olemassakaan. Ainakin Häärä saa taas majoittautua rauhassa syliini ja luvan muuttua itse lapseksi, kun emon velvollisuudet on tältä erää hoidettu. Se pääsee myös jälleen yöksi makuuhuoneeseen ja halutessaan mamman viereen nukkumaan; emoaikana sen piti viettää yönsä jälkikasvun kanssa ”lastenhuoneessa”.

Kasvattajana ilahduttaa tietää, että kolmikon taival uusissa kodeissa on alkanut sujua hienosti. Seuraa kissalapset tietysti vaativat kovasti, mutta sellaisia koratit ovat, niin kaukana sohvankoristeesta kuin kissa voi olla. Huomionosoitukset pennut palkitsevat tietysti äänekkäällä hyrinällä.

Vaula-neitoa odotti uudessa kodissa myös kissakaveri – kasvattejani sekin – joka aluksi lähinnä pöyristyi tulokkaasta ja näytti mielipiteensä selkeästi (ihmis)kotiväelleen, koska pikkuinen ei sähinöistä liiemmin piitannut. Mutta jo seuraavana päivänä uteliaisuus alkoi voittaa. Mahdollisuus leikki- ja nukkumakaveriin tuntuu niin kutkuttavalta, että harva korat jaksaa näytellä diivaa kovin kauan. Kaksin on kissojen kiva olla.

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *