On rankkaa olla kaunis

Vietin viime viikonlopun nuoruuteni maisemissa Salossa – mutta hyvästä syystä. Olin näet ilmoittanut Tättähäärän Uudenmaan Rotukissayhdistyksen näyttelyyn, joka pidettiin Salon Astrum-keskuksessa.

Paikka oli sikäli nostalginen, että samoissa tiloissa vaikutti muinoin Salora-niminen telkkarintekijä ja sen jälkeen Nokia. Nyt entisissä tehdashalleissa pyöritetään muun muassa kuntokeskusta, halpamyymälää ja ravintoloita. Kissanäyttely sopi tähän sekavaan sakkiin ihan oivasti.

SC Melodian Tulaya, DVM DSM eli Tättähäärä näyttää poseeraamisen mallia. Kuva Sastamalan näyttelysyä syyskuulta. Kuva: Anni Jauhiainen

SC Melodian Tulaya, DVM DSM eli Tättähäärä näyttää poseeraamisen mallia Sastamalan näyttelyssä syyskuussa. Kuva: Anni Jauhiainen

Lauantaiaamuna ulkona oli kirpeä pakkaskeli, mutta arvosteluhallissa tunnelma kuumeni päivän mittaan lähes hikirajalle. Kissoja näyttelyssä oli kolmisensataa ja koratteja kuusi, joukossa myös Häärän pentueveli. Tättähäärän tuloslistaan kirjattiin ensin Värin paras (BIV) ja sitten Tuomarin paras (NOM) – kissarouva pääsi ainoana korattina jatkoon edustamaan rotuaan.

Päivä huipentui loppukilpailuun eli paneeliin. Häärä pääsi hyviin käsiin, sillä rotu oli assistentille niin sanotusti kotoa tuttu.  Kissarouva jaksoi nyt myös näyttää parhaat puolensa: koratin tyypillinen ilme tulee esiin, kun kissa avaa silmänsä suuriksi ja nostaa korvansa ylös.

Näissä kisoissa myös esiintymisellä on iso osa, sillä paneelissa tuomarit katsovat kissat hyvin nopeasti verrattuna normaaliarvosteluun. Tättähäärän poseeraus tuottikin tulosta: voitto 4-1 äänin ja tulos siis kategorian III paras naaras.

Tättähäärä toipui näyttelypäivän rasituksista hotellin pehmeissä lakanoissa.

Tättähäärä toipui näyttelypäivän rasituksista hotellin pehmeissä lakanoissa.

Näyttelyn jälkeen suuntasimme perinteikkääseen hotelli Rikalaan. Toki olisin voinut ajaa kotiin Helsinkiin ja sunnuntaiaamuna taas näyttelypaikalle, mutta hotelliyöpyminen antoi aamuun liki puolitoista tuntia lisää nukkuma-aikaa. Sitä paitsi vähän väsytti, sillä lauantaina olin herännyt kukkona jo klo 5.20 (mikä oli kyllä silkkaa murhaa).

Jos väsytti minua, niin myös näyttelytähteä. Kun Häärä oli tarkistanut huoneen ja päässyt kokeilemaan keikkumista kylpyhuoneen oven päällä, se simahti jalkoihini vuoteeseen. Päivän tähti jäi nukkumaan kissanunia peiton alle, kun lähdin muutaman tunnin kuluttua käymään niin sanotusti ulkona. Kauniina oleminen on kovaa työtä.

Sunnuntaina koratteja oli paikalla vain kolme, mutta meille päivästä tuli silti lähes lauantain toisinto. Ennakkoaavistuksistani poiketen Häärä onnistui selvittämään jälleen tiensä paneeliin – jossa tuloksena oli jälleen voitto. Kyllä kelpasi suunnata kotiin tuplavoittajan kera.

Seuraavat kissakisat ovat jo vajaan kahden viikon kuluttua Ruotsin Malmössä, ja silloin mitelläänkin hieman isommissa kehissä. FIFén World Show’hun on ilmoitettu huimat 1955 kaunista kissaa eri puolilta maailmaa, Tättähäärä mukaan lukien.

cropped-ww3003

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *