Onnellista odotusta

Io (takana) saa Helmiltä vertaistukea tiineyteensä.

Io (takana) saa Helmiltä vertaistukea tiineyteensä.

Io-neidin ja Urho-herran treffit neljä viikkoa sitten ovat osoittautuneet hedelmällisiksi, sillä kaikki merkit viittaavat Ion kantavan parin rakkauden hedelmiä. Jo reilu viikko sitten Ion nisät alkoivat punertua somasti, ja tulevalle kissaemolle on alkanut hiljalleen kertyä myös lisää painoa. Iolla taisi olla myös jonkin kerran aamupahoinvointia – ilmiötä esiintyy kissoillakin – koska se oksensi tiineyden alkuviikkoina pari kertaa ilman muuta ilmeistä syytä. Myös Ion käytös on hieman rauhoittunut ja pehmentynyt.

Pentueen laskettu aika sijoittuu elokuun loppupuolelle. Ensi vilkaisulla Ion tiineyttä ei vielä huomaakaan, sillä isoimman pullistumisen viikot ovat vasta edessä. Kissojen kantoaika on 63-66 vuorokautta, joiden aikana emolle kertyy lisäpainoa pentueen koosta riippuen vajaasta kilosta puoleentoista kiloon tai ylikin. Omilla naaraillani reilun kilon lisäys on ollut tyypillinen, jos pentuja on syntynyt korateille keskimääräiset 3-4.

Uteliaisuuttani tapaan punnita emon viikoittain, mutta aina painonlisäys ei kerro totuutta pentujen määrästä. Jotkut odottavat naaraat saattavat niin sanotusti syödä monen edestä, jolloin osa pullistumisesta on… silkkaa läskiä. Toiset taas eivät saa grammaakaan ylimääräistä, joten melko pieneltäkin näyttävän emon mahassa voi olla useita pentuja.

Joka tapauksessa tiineen naaraan ruokintaan on kiinnittettävä erityistä huomiota. Kuivaruoka on vaihdettava odottaville emoille ja/tai pennuille tarkoitettuun ravinteikkaaseen sapuskaan, ja muukin lisäruokinta voi olla tarpeen. Kovin paljon muuta ihmisväki ei sitten voikaan kissan tiineyden aikana tehdä – jos ei halua käydä varmistamassa asiantilaa eläinlääkärillä ultraäänitutkimuksessa. Tämä ei kuitenkaan ole meillä nyt tarpeen. Onnellisen odotuksen merkit ovat ilmeiset.

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *