Sukulaisissa ja suuressa maailmassa

Kattihovin pikku-Oskun pitää opetella kissojen tavoilla ilman pentuesisarusten tukea. Kuva: Anni Jauhiainen

Kattihovin pikku-Oskun pitää opetella kissojen tavoille ilman pentuesisarusten tukea. Kuva: Anni Jauhiainen

Kävin viikonloppuna Raisiossa tapaamassa kissalani sukulaiskatteja. Kasvatillani, Gildan Piipi-tyttärellä, on Kattihovin kissalassa pieni Osku-poika, joka on vain noin viikkoa nuorempi kuin Tättähäärän kolmikko.

Koska kaikki ei ollut mennyt ihan oppikirjan mukaan, Osku joutuu nyt kasvamaan ilman pentuesisarusten seuraa. Onneksi emo-Piipin maitobaarissa on hyvät tarjoilut, ja pikkupoika kasvaa kohisten. Myös kissalan toinen naaras Liki on silmin nähden tiineenä, joten ensi kuun loppupuolella pentuja saattaa olla huomattavasti enemmän.

Walto uskaltautui pennuista ensimmäisenä  pesälaatikon ulkopuolelle.

Walto uskaltautui pennuista ensimmäisenä pesälaatikon ulkopuolelle.

Meille kotiin ennustan lähiviikoiksi eksponentiaaliesti kiihtyvää vauhtia.  Kun eilen illalla olin virittämässä yöpuuta, huomasin yhtäkkiä emo-Häärän keskellä vuodetta. Olin vastikään poistunut pentuhuoneesta, ja myöhäisiltalenkille kaipava kissaäiti oli ilmeisesti vilahtanut ulos huoneesta samalla ovenavauksella kanssani. No, ei kun mamma kainaloon ja takaisin lasten luo.

Pentuhuoneessa tajusin, että piipitystä kuuluu hieman oudosta suunnasta. Lattialta löytyi Walto – pennuista isoin oli lähtenyt valloittamaan maailmaa kypsässä kolmen ja puolen viikon iässä. Olikohan poika etsimässä hetken huinimassa ollutta emoaan, vai päättikö muuten vain jättää tutun ja turvallisen pesälaatikon?

Sisarukset Vaula ja Yngve ruikuttivat pesälaatikon reunassa, mutta eivät uskaltaneet vielä poistua pesästä. Saa nähdä, astuuko tänään jo useampi koratkakara tutkimusretkille suureen maailmaan, joka on toistaiseksi yhden huoneen kokoinen.

Kattihovin kissalan kuulumisia: http://kattihovin.blogspot.fi/

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *