Vaalihumua Kaliforniassa

Yhdysvaltain vaalit

Hyvää huomenta Kaliforniasta! Ainakin täällä Los Angelesissa on herätty aurinkoiseen vaalipäivään, asteita päiväksi on luvattu peräti 32.

Tulimme perheeni kanssa kaupunkiin lauantaina. Odotin astuvani suoraan House of cards -kulisseihin, jossa amerikkalaisia pihoja ja autoja koristaisivat Donal Trumpin Make America great again ja Hillary Clintonin I´m with her -vaalikyltit. Mutta. En ole nähnyt livenä vielä yhtäkään.

Yhdysvaltain presidentinvaalit

Lapset ovat vielä vähän sekaisin aikaerosta, joten ensimmäinen nassu heräsi tänäänkin jo 04.00 paikallista aikaa. Olemme ehtineet siis jo muutaman päivän aikana pyöriä kiitettävän monessa paikassa, myös tässä naapurustossa.

Viimeksi teimme eilen aamulenkin lähikulmilla. Talojen pihoissa liehuu kyllä Amerikan lippuja (kuten aina), sekä vartiointipalveluiden kylttejä ja jättikokoisia Halloween-kurpitsoja,  mutta vaaleista ei näy jälkeäkään.

Mieheni täti, kenen perheen luona asumme, sanoi, että yleensä heidän alueella on näkynyt jonkun verran kannatuskylttejä. Sinällään nämä ovat olleet poikkeukselliset vaalit; kukaan ei tunnu haluavan hehkuttaa ehdokastaan kovin julkisesti.

Yhdysvaltain presidentinvaalit

Vaalit ovat toki isosti näkyvillä mediassa, nytkin taustalla televisiossa pyörivissä aamuohjelmissa ei muusta  puhutakaan. Myös kaupoissa on myytävänä erilaista tähtilippu-krääsää. Sorruimme itsekin ostamaan lapsille eilen pienet liput vaalipäivää varten.

Yhdysvaltain presidentinvaalit

Yhdysvaltain presidentinvaalit

Jos laskelmat menevät tiukille, vaalien tulos on täällä Kaliforniassa selvillä puolen yön aikaan. Päivästä on tulossa siis monin tavoin pitkä ja  kuuma. Ennen äänestämistä ajattelimme lähteä aamupäiväksi tennisklubille uimaan ja seuraamaan tädin tennisturnausta. Ajattelin myös käydä vähän hengailemassa mukana äänestyspaikalla. Illalla vaalivalvojaisia saapuu viettämään isompi seurue.

Jos haluat hypätä mukaan vaalihumuun, niin meininkejä voi käydä kuikuilemassa lisää myös some-tileiltäni. Päivitän koko reissun ajan ahkerasti Snapchatia  ja Instagramia. Molemmissa minut löytää kupliabyemilias -nimellä.

Jännittäviä hetkiä vaalien parissa kaikille!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *