Kulttuuria kotikulmilla

Aina ei tarvitse, eikä pidä mennä merta edemmäs kalaan. Tämä ei edusta nurkkapatriotismia, kun kehun Helsingin Herttoniemen kirkon kulttuuritarjontaa. Se on useimmiten ilmaista ja varsin usein korkeatasoista.

Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi kirkossa kuultiin viikko ennen pääsiäistä hieno, pieni konsertti. Sibeliuksen lauluja lauloi kaksi nuorta sopraanoa, vuonna 1988 syntyneet Vilja Riutamaa ja Elli Vallinoja. Säestäjänä flyygelin ääressä oli Ilmari Räikkönen.

Elli Vallinoja

Elli Vallinoja

Konsertin teemana oli Kohti Sibelius-laulukilpailua, eikä ole epäilystäkään siitä etteikö Vilja Riutamaata ja Elli Vallinojaa tulevaisuudessa kuultaisi isommillakin areenoilla. Kummankin ääni kantoi upeasti Sibeliuksen monitulkintaiset laulut, ja esiintyjät ylsivät ilmaisussaan traagisesta leikkisään, herkkyydestä voimaan.

Laulajat ovat tunteneet toisensa lapsuudesta lähtien. Molemmat aloittivat pianonsoiton opinnot maineikkaassa Itä-Helsingin Musiikkiopistossa nelivuotiaina, mutta tapasivat toisensa uudelleen vasta yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen Kansallisoopperan koelauluissa. Heidät kiinnitettiin samaan rooliin, Megiksi Lloyd Webberin Phantom of the Operaan eli Oopperan kummitukseen, joka on puolestaan oopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven oiva keino saada taloon uusia katsojia.

Vilja Riutamaa

Vilja Riutamaa

Vilja Riutamaa on opiskellut Turun Taideakatemissa, Elli Vallinoja lopettelee opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Että sellaisia esiintyjiähelmiä Herttoniemen Hiihtomäentiellä sijaitsevassa kirkossa!

Edellinen, suorastaan riemastuttava kokemus oli ennen vuodenvaihdetta järjestetty klezmer-konsertti. Eva Jacobin juontamasta (hän oli myös yksi esiintyjistä)  tilaisuudesta kehkeytyi täyden tunneskaalan jamit. Juutalainen klezmer-musiikkihan sisältää lämpöä, intohimoa, huumoria, temperamenttia, iloa, surua ja rakkautta!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *